Als een Viking naar Denemarken in de mei-vakantie

Op verschillende plaatsen in Denemarken is er aandacht voor het Viking-verleden van het land. Foto: Elkedagvakantie


Doe je Vikinghelm op en vecht samen met de Noorse goden. Proef mythologisch-geïnspireerd eten, lokaalgebrouwen bier en andere heerlijke delikatessen. Doe mee met de skater-workshops in Ragnarok Skaterpark of doe een bijzondere vondst tijdens een van de vlooienmarkten. Kom mee op ontdekkingstocht in de voetsporen van de oude Vikingkoningen Gorm de Oude en Harald Blauwtand. Geniet van het voorjaar in het monumentencomplex of huur een fiets en ontdek de prachtige natuur.

Jelling, de oude koningsstad van de Vikingen, organiseert gedurende drie weken een gevarieerd aanbod met veel activiteiten voor de hele familie. De activiteiten zijn gratis, tenzij anders aangegeven. Het is voor de eerste keer dat dit festival in de laatste week van april en de eerste twee weken van mei gehouden wordt. Dit initiatief komt voort uit het besef van de lokale inwoners, verenigingen en ondernemers dat steeds meer Nederlandse gezinnen Jelling in het voorjaar bezoeken.

Gedurende deze periode kunnen bezoekers een gevarieerd programma ontdekken met activiteiten verspreid over de hele stad. In belevingscentrum Kongernes Jelling staat de tentoonstelling in het teken van de Vikingkoningen Gorm de Oude en Harald Blauwtand en de grootste goudschat uit het Vikingtijdperk. Nederlandstalige gidsen vertellen over de runenstenen en het grootste Vikingscheepswrak. Café Sejd serveert een menu gebaseerd op wat de Vikingen vroeger aten. Tijdens het eten kan er geluisterd worden naar legendes en sages uit de Scandinavische mythologie.

Het lokale Runekoor voert traditionele Deense volksmuziek op met een breed repertoire aan Deense en buitenlandse liederen. De meeste activiteiten zijn gratis. Voor de betaalde activiteiten is er een speciale Jellingmunt beschikbaar, gemaakt van glas. Deze is te koop bij Kongernes Jelling voor 25 DKK per stuk. De munten mogen ook als souvenir mee naar huis worden genomen.
Meer informatie: http://www.jellingguiden.dk/sites/turist-i-jelling/foraar-i-jelling-meivakantie/

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.