Legoland heeft met ‘Home of the Brick’ een nieuwe attractie


Het Lego House van bovenaf gezien.

Het LEGOLAND® Billund Resort in het zuiden van Denemarken heeft er een nieuwe attractie bij: LEGO® House – Home of the Brick. Dit belevingscentrum opende onlangs haar deuren in het centrum van Billund (Jutland) en heeft sinds de opening LEGO fans van alle leeftijden mogen verwelkomen. Het gebouw, ontworpen door architect Bjarke Ingels (BIG), heeft een oppervlakte van 12.000 m2 en weerspiegelt het iconische steentje in het gehele ontwerp. Samen met het familiepark LEGOLAND® zorgt deze attractie ervoor dat Billund de enige plek ter wereld is waar bezoekers dé ultieme LEGO beleving kunnen ervaren.

Trine Nissen, Senior Communication & PR Manager: “Het is geweldig dat het LEGO House nu eindelijk open is en dat het publiek kennis kan maken met een levendige attractie vol activiteiten. Sinds de opening hebben wij van onze gasten bevestigd gekregen dat een bezoek aan het LEGO house inderdaad als een premium belevenis wordt ervaren. De reviews en commentaren zijn extreem goed, wij zijn dan ook zeer verheugd.”

LEGO House – Home of the Brick
Het gebouw weerspiegelt zowel binnen als buiten het verhaal achter het wereldberoemde LEGO steentje, dat in 1968 op exacte dezelfde plek in de werkplaats van Ole Kirk Christiansen werd bedacht. In het ontwerp zijn 21 verschillende blokken te herkennen die met elkaar zijn verbonden. Ieder blok heeft van bovenaf gezien een eigen kleur. Het blok aan de bovenkant van het gebouw, The Keystone (De Sluitsteen) heeft exact dezelfde afmetingen (op schaal) als een 2×4 LEGO steentje. De gevel is bedekt met keramische tegels. Ook hiermee wordt de illusie gewekt van een bouwwerk dat is samengesteld uit LEGO steentjes.

Meer dan alleen LEGO
Het LEGOLAND Billund Resort gelegen in Zuid-Denemarken is een samenwerking van verschillende gemeenten (Varde, Esbjerg (incl. Ribe), Middelfart, Vejle, Kolding, Billund en Vejen) met als middelpunt het familiepark LEGOLAND Billund, Hotel LEGOLAND, LEGOLAND Holiday Village, Vakantiepark Lalandia Billund en het nabijgelegen GIVSKUD ZOO/ZOOTOPIA. Het resort strekt zich uit van kust tot kust en kent veel verschillende activiteiten.

Meer informatie over het LEGOLAND Billund Resort: www.visitdenmark.nl/legolandresort en www.visitdenmark.nl/legoland

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.