Windmill Cruises nieuwe attractie Zaanse Schans

Souvenirs voor toeristen die Nederland bezoeken. Foto: Elkedagvakantie


Burgemeester Jan Hamming van Zaanstad opent 25 mei 2018 de nieuwe attractie van de Zaanse Schans: Windmill Cruises. Tijdens een rondvaarttour wordt op een interactieve manier het heldenverhaal van de Zaanse molens verteld.

Onder de titel Helden in zicht! brengt Windmill Cruises Zaanse Schans een ode aan de Zaanse molens. Initiatiefnemer van dit project is Gaby Lovers, telg van de bekende Amsterdamse redersfamilie. ‘De Zaanse molens hebben heldenrollen vervuld. Ooit stonden er meer dan 1200. Door de molens floreerde de handel aan de Zaan dat leidde tot het allereerste handelsgebied in Europa. De Gouden Eeuw ontleent haar ontstaan, bestaan en succes aan de heldendaden van deze molens. Dat verhaal moet verteld worden.’

Helden in zicht! is een interactieve rondvaarttour en duurt 45 minuten. Het hele jaar wordt er tussen 9.30 en 17.00 uur elk half en heel uur afgevaren. Via een app kunnen bezoekers kiezen uit tien talen. Tijdens de vaart worden beelden van toen en nu getoond. Gaby Lovers: ‘Het toeristische landschap in Nederland vraagt om meer interactieve belevingen. Elke Nederlander zou trots moeten zijn op onze molens.
Onze eigen helden.’

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.