Nieuwe wandel- en fietsroutes op Iamsterdam.com

Neem met de NDSM route een kijkje in het creatieve stadsdeel Noord. Het stadsdeel waar jarenlang de neus voor werd opgehaald is uitgegroeid tot het hippe en innovatieve deel van Amsterdam. Foto: Elkedagvakantie


Op zoek naar verborgen pareltjes in de wijk, of gewoon zin om er op uit te gaan? Amsterdam Marketing introduceert zes nieuwe fiets- en wandelroutes op Iamsterdam.com en neemt bewoners en bezoekers van Amsterdam zo mee door de buurten maar ook verder de regio in.

Amsterdam Marketing introduceert de nieuwe routes als één van de middelen om bezoekers en bewoners te gidsen en spreiding over de stad en de regio te stimuleren. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik vanaf een mobiele telefoon en geven verrassende tips om nieuwe plekken in de omgeving te ontdekken. Van musea tot concept stores en hotspots voor een pitstop met een goede kop koffie.

De zes routes zijn op Iamsterdam.com beschikbaar in zowel het Nederlands als Engels. Om te zorgen dat er altijd iets nieuws te ontdekken is, worden er telkens nieuwe routes ontwikkeld en toegevoegd.

Routes in de omgeving

Twee routes laten zien wat er op een steenworpafstand van Amsterdam te doen is. In de Oud Holland route beleeft men al fietsend het Nederland van vroeger. Proef soms letterlijk het verleden en leer over de Nederlandse geschiedenis. Op zoek naar een dagje shoppen én cultuur? Dan is de Haarlem shopping route langs ontelbaar veel winkelstraatjes een goede optie. De route sluit af met de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan twee Haarlemse musea. Ontdek de Amsterdamse buurten en stadsdelen. Neem met de NDSM route een kijkje in het creatieve stadsdeel Noord. Het stadsdeel waar jarenlang de neus voor werd opgehaald is uitgegroeid tot het hippe en innovatieve deel van Amsterdam. Met de 24H Oost route ga je op ontdekkingstocht langs de vele hotspots die Amsterdam Oost rijk is.

Themaroutes

Een tweetal routes zijn gekoppeld aan specifieke thema’s. In de maand mei kan men zich laten inspireren met de Dutch Design route, uitgestippeld in samenwerking met Droog Design. Loop langs designwinkels, -hotels en galeries met het beste dat Dutch Design te bieden heeft. Shoppen, eten en drinken met een maatschappelijk tintje kan met de Sociaal en Eerlijk route. Fiets langs sociale ondernemingen waar prachtige producten worden gemaakt met een positieve impact op maatschappij of milieu. Van design uit de 3D-printer tot ambachtelijk gebrouwen bier en fair fashion.

Bekijk alle routes hier:

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.