Ga voor lekker slow in Slovenië

Het meer van Bled in Slovenië. Foto: Elkedagvakantie


Groen, groener, groenst. Ruim de helft van het landoppervlakte van Slovenië – ruim 20.000 km² – is bedekt met bossen dus kan er gerust gesteld worden dat de overheersende kleur in dit land groen is. Voor wie het jachtige leven op kantoor en thuis even wil laten voor wat het is, biedt Slovenië verschillende glamping resorts waar je ‘bovenkamer’ volledig tot rust komt.

Hieronder een bloemlezing van locaties waar onthaasten in optima forma gegarandeerd is. Op www.slovenia.info vind je nadere informatie over ludieke overnachtingsmogelijkheden in Slovenië.

Op een paar minuten lopen van de populairste attractie in Slovenië – het meer van Bled – ligt Garden Village Bled. Glamping in optima forma in deze ecologisch ontworpen camping met bijzondere aandacht voor de natuur. Verschillende accommodaties waaronder boomhutten, super-deluxe tenten met zithoek, douche en terras met houten bubbelbad of canvas tenten gebouwd op een vlonder boven een meertje.
www.gardenvillagebled.com

Ze hebben de beste glamping award in 2017 gewonnen: Chateau Ramsak Vineyard Glamping resort. Gelegen op 10 minuten van de stad Maribor ligt deze camping op een zeer idyllische locatie naast een eigen wijngaard. Het complex is zeer stijlvol opgezet en beschikt over een boomhut 4 meter boven de grond en luxe safaritenten op houten vlonders voor 4 of 2 personen. Ze zijn uiterst luxueus ingericht met airco en tv, badkamer, wifi, eigen terras en eigen bubbelbad. Ontbijt wordt naar de tent gebracht. In het  hoofdgebouw worden wijnproeverijen georganiseerd in een ruimte waar nog de grootste originele houten wijnpers staat. Nadere info op
www.chateauramsak.com

Ook pal naast het meer ligt camping Gozdne Vile. Naast 280 kampeerplekken beschikt deze camping ook over 12 houten hutten die op ene aparte gedeelte van de camping staan, pal naast de bosrand. Naast een zeer comfortabel bed heeft de hut twee ligbedden en zijn eigen houten hottub. Voor iedere hut is er een privé doucheruimte in een apart gebouw. Nadere info via
www.sava-camping.com

Nog zo’n glamping paradepaardje vindt men in Ljubno op 62km ten noordoosten van Ljubljana. Het Herbal glamping resort Ljubno ligt in een prachtige groene omgeving , is kleinschalig van opzet en maakt gebruikt van eigen kruiden en lokale producten. Het resort heeft een eigen restaurant, wellness centre en zwembad. De 10 glamping tenten zijn zeer luxueus ingericht en beschikken ieder over een eigen bubbelbad en sauna.
www.charmingslovenia.com

De honinggraat accommodaties van Beeland Skok zijn gevestigd nabij het Sloveense dorpje Mozirje. De unieke vormen van de ruime chalets geven een overnachting hier een bijzonder cachet. De chalets hebben een woonkamer, keuken, badkamer en infrarood sauna. De ’Willy’ chalets hebben zelfs nog een terras met jacuzzi.
http://www.apartmajimozirje.si/en/beeland/

Nabij de grens met Kroatië stroomt de rivier Kolpa langs Primostek. Het is de locatie van het Big Berry Resort, een park waar moderne stacaravans staan. Zeer stijlvol opgezet en de serene rust zet alles een versnelling lager.  Je kunt heerlijk in de rivier zwemmen of voor kinderen is er een drijvend platform dat afgeschermd is. Pluk je eigen kruiden uit kruidentuin en verwerk ze in je eigen gerechten.
http://www.bigberry.eu/en/destinations/kolpa-river-slovenia/houses/

EcoResort Beneath Velika Planina ligt midden in de natuur in de regio Kamnik. De 16 houten huisjes zijn nieuwe en van alle comfort voorzien met keuken, douche, eettafel en 2 slaapkamers. In het centrale gebouw is een restaurant en bar. Voor de kinderen een speelplaats, dieren, een vijver en een rivier om te badderen. Het is een schitterende uitvalsbasis voor fiets- en wandeltochten en ’s winters ligt het skigebied om de hoek. Nadere info op
www.sloveniaecoresort.com

Ben je geïnteresseerd in de combinatie van een super waterpark, een deluxe wellness resort en een weergaloos mooie glamping plek dan is Olimia Adria Village in Podčetrtrek jouw locatie. Dit resort ontving in 2017 nog de Best Glamping Award. De safaritenten zijn van alle gemakken voorzien en op 10 minuten afstand lopen is het spacomplex Terme Olimia. Gasten van Olimia hebben gratis toegang tot het waterpretpark Aqualuna.
www.adria-holidays.net

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.