Savoie Mont Blanc populaire kampeerbestemming

Savoie Mont Blanc populaire kampeerbestemming 9

Met de caravan op pad. Foto: Elkedagvakantie


Nog op zoek naar een plek in Frankrijk? Heb je wel eens gedacht aan een kampeervakantie in  Savoie Mont Blanc ? Van back-to-basic op een camping tussen de hoge bergtoppen, tot comfortabel bivakkeren aan de azuurblauwe meren van de regio. Voor die-hard kampeerders tot avontuurlijke families; in de Franse Alpen is er een camping naar iedere smaak.

Vrijheid in de natuur
In het weelderige landschap van Savoie Mont Blanc met z’n imposante bergtoppen, azuurblauwe meren en groene bossen schuilen luxe verblijfplaatsen en rustige natuurcampings. Voor de Bourgondische kampeerder zijn er kampeerplaatsen vlak bij de wijnroutes van de regio, zoals camping des Iles enCarouge; voor de fietsers zijn er de ‘fietsvriendelijke campings’ met bijpassende voorzieningen; en waterratten vinden een mooie staanplaats aan het water van Lac Léman, Lac du Bourget, Lac d’Annecy en Lac d’Aiguebelette. Met meer dan 258 campings en 100 parkeerplaatsen met voorzieningen voor campers, is Savoie Mont Blanc ook deze zomer weer een van dé kampeerbestemmingen van Frankrijk.

Niks moet, niksen mag
Met 81 stranden 6.323 km aan fietsroutes, 284 klimwanden, 107 paraglide locaties, 48 Via Ferrata tracks en 120 canyoning routes is er deze zomer in Savoie Mont Blanc altijd wat te doen. Rondom de vier grote meren zijn wandel- en fietsroutes uitgezet en op het water wordt gezeild, gesupt, geroeid en gezwommen. Op 12 augustus vindt de Ski Jumping World Cup in Courchevel plaats en in de vele dorpjes zijn er wekelijks culturele festiviteiten en lokale markten. Ideale uitstapjes tijdens een kampeervakantie onder de Franse zon.

Over Savoie Mont Blanc
Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Het is de overkoepelende naam van de Franse departementen Savoie en Haute-Savoie. Het gebied herbergt 116 skigebieden die behoren tot de top in de wereld. Dat betekent eindeloze afdalingen, majestueuze besneeuwde bergtoppen en winterse vergezichten. Naast een wintersport-walhalla is Savoie Mont Blanc ook zeer aantrekkelijk in het zomerseizoen. Prachtige wandelingen, uitdagende fietsroutes, luxueuze kuuroorden en grandioze gorges. Voor elk type vakantieganger is er wat wils.

Dit bericht verscheen het eerst op 18 augustus 2017

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.