New York tikt een nieuw record aan

New York. Foto: Elkedagvakantie

New York City kan een nieuw record op haar naam schrijven. In 2018 heeft de stad voor het negende jaar op rij een toerismerecord gescoord. Maar liefst 65,2 miljoen toeristen wereldwijd bezochten de The Big Apple, waarvan 233.000 uit Nederland kwamen. New York City is een van de meest bezochte steden ter wereld en dat heeft alles te maken met de ongeëvenaarde bezienswaardigheden en evenementen op het gebied van culinair, theater, muziek, sport, kunst en meer.

Voor 2019 wordt wederom een record verwacht. Dit komt mede omdat er een aantal grote projecten worden geopend zoals de Hudson Yards in Midtown Manhattan. Dit is de grootste particuliere vastgoedontwikkeling in de geschiedenis van de Verenigde Staten en de grootste ontwikkeling in New York sinds Rockefeller Center.

De burgemeester van New York City, Bill de Blasio zegt: “Dit record brekende jaar voor toerisme vertelt wat elke New Yorker al weet: dit is de mooiste stad ter wereld om in te wonen en om te bezoeken. New York belichaamt echte Amerikaanse normen en waarden. We omarmen diversiteit, zijn gastvrij voor iedereen en de meer dan 65 miljoen bezoekers hebben dit in onze stad ervaren”.

NYC & Company President & CEO Fred Dixon voegt toe: “Terwijl wij een nieuwe mijlpaal voor onze toerisme vieren, is het een spannend moment om onze nieuwe samenwerking met Mastercard aan te kondigen. Door deze marketing-samenwerking met Mastercard, zullen we meer consumenten direct kunnen bereiken om het aantal overnachtingen te vergroten, terwijl we ook de ontwikkeling van kleine bedrijven ondersteunen, de groei van banen bevorderen en de kansen voor New Yorkers verbeteren.”

NYC & Company voorspelt dat in 2019 meer dan 67 miljoen reizigers New York City zullen bezoeken, een ‘monumentaal jaar’ met veel grootschalige openingen. De stad host WorldPride in juni, dit is de eerste keer dat het gevierde evenement in de Verenigde Staten wordt gehouden en daar is de stad trots op. De reis- en toerismesector van New York City ondersteunt momenteel 9 procent van de werkgelegenheid, 391.100 werknemers, en genereert jaarlijks 66 miljard dollar aan economische impact (op basis van gegevens uit 2017).

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.