Hoeveel neushoorns worden gemiddeld gespot op reis?

Onderweg op reis neushoorns spotten. Foto: CC0/Pixabay/MonikaP

Veel Nederlandse vakantiegangers hebben tijdens een rondreis geen enkele moeite om een groot aantal dier- en vogelsoorten te spotten op hun verre vakantie.

Zo worden in Zuid-Afrika gemiddeld maar liefst twaalf neushoorns gezien, in West-Canada wel tien beren en voor de kust van Vancouver Island acht orka’s, in Costa Rica minstens vijf toekans en vijf luiaards, in de Peruaanse Colca Canyon negen condors en op het Indonesische Sumatra twee orangoetans.

Dit zijn de meest opmerkelijke uitkomsten van een poll van online reisaanbieder FOX, Verre Reizen van de ANWB, onder bijna 1.000 teruggekeerde Nederlandse vakantiegangers. Deze verre reizenaanbieder stelde daarbij de vraag welke dieren en vogels zij in welke periode van het jaar tijdens hun vakantie echt hebben waargenomen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.