Reisverzekering die automatisch bij de grens begint

Reisverzekering bij de grens
Screenshot van de app waarin je je reisverzekering regelt. Foto: PR

On demand-verzekeraar Vigi heeft deze week volgens eigen zeggen de eerste op locatie gebaseerde reisverzekering van Nederland gelanceerd. Hiermee wordt automatisch, via je mobiele telefoon, je reisverzekering geactiveerd als je de grens over gaat. De app van Vigi maakt hiervoor gebruik van je locatie. Zo betaal je alleen voor de dagen dat je echt op reis bent en wordt verzekeren een stuk makkelijker.

Alexander van Dijk, directeur Digital: “In Nederland staat on demand verzekeren nog in de kinderschoenen, zeker vergeleken met het buitenland. Maar wij merken dat het on demand verzekeren, waarbij je je verzekering pas aan zet wanneer je hem nodig hebt, steeds meer terrein aan het winnen is. Zeker bij jongere doelgroepen, zoals millennials. Met een on demand verzekering heb je altijd een goed passende dekking en betaal je nooit te veel.”

Betaal-per-dag-reisverzekering

Met Vigi was het al mogelijk om met één swipe je smartphone, camera, tablet of laptop te verzekeren, op de momenten dat jij dat nodig vindt. Voor de één is dat zodra je de deur uit stapt, voor de ander is het alleen nodig tijdens bepaalde evenementen of bijvoorbeeld festivals.

Doorlopende reisverzekering

Van Dijk: “Vanaf nu is het ook mogelijk om je reisverzekering on demand af te sluiten. Het is zelfs niet meer nodig om te swipen als je op reis gaat. Je sluit eenmalig de verzekering bij ons af en door de GPS in je mobiele telefoon wordt de verzekering automatisch geactiveerd als je naar het buitenland gaat, en stopgezet als je weer terug bent. De kosten zijn transparant: €1,30 per dag in Europa en €2,60 voor de rest van de wereld. Ga je in een jaar langer dan 19 dagen naar het buitenland dan past de verzekering zich vanzelf aan naar een doorlopende reisverzekering zonder dat je daar binnen dat verzekeringsjaar extra voor betaalt.”

Geautomatiseerd claimproces

Met de Vigi-app kun je volgens het bedrijf al je verzekeringen op één plek bekijken en wijzigen, 24/7. Ook alle communicatie verloopt via de app. Naast het gebruikersgemak kent de reisverzekering een geheel geautomatiseerd claimproces, waardoor de afhandeling volgens Vigi snel afgehandeld kan worden. Met de Vigi Reisverzekering zijn gebruikers standaard verzekerd voor de volgende onderdelen: hulpverlening, buitengewone kosten, bagage, schade aan je vakantieverblijf, medische kosten en ongevallen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.