Volg de Maas van begin tot eind per fiets

Volg de Maas van begin tot eind per fiets 9
Fietsen in Nederland. Foto: Elkedagvakantie

Voor het eerst in drie jaar heeft een nieuwe route zich aangesloten bij EuroVelo, het Europese fietsroutenetwerk. De Internationale Maasfietsroute, die EuroVelo 19 is geworden, volgt de Maas vanaf de bron in Noord-Frankrijk tot de monding bij de Nederlandse Noordzeekust. De route doorkruist drie landen (Frankrijk, België en Nederland) en verbindt meer dan 1.100 km aan fietsroute.

Ádám Bodor, directeur EuroVelo binnen de European Cyclists’ Federation, ziet de Maasfietsroute als fantastische toevoeging aan het EuroVelo netwerk: “We zijn verheugd dat we de EuroVelo 19 – Maasfietsroute kunnen toevoegen aan ons netwerk van transnationale fietsroutes. We weten dat routes langs rivieren erg populair zijn bij fietstoeristen. De Maasfietsroute is al een goed ontwikkeld en aantrekkelijk toeristisch product. De route vormt ook een ruggengraat voor nationale en regionale fietsnetwerken in de drie landen, waar lokale ondernemingen van kunnen meeprofiteren.” Ook Jos Ernenst, coördinator Maasfietsroute binnen de provincie Limburg is enthousiast: “Deelnemen aan het EuroVelo netwerk is de beloning voor het harde werk van al onze internationale partners bij de gezamenlijke ontwikkeling van deze aantrekkelijke fietsroute.”

Maasvlakte

In Nederland wordt de EuroVelo 19 gevormd door de LF Maasroute. “Het tracé van de route is recent op een aantal punten verbeterd en uitgebreid met onder meer een stuk langs de Oude Maas en over de Maasvlakte. In het veld verschijnen nieuwe LF-routebordjes met ook het EuroVelo 19 beeldmerk erop. Om de service en het gemak voor de langeafstandsfietser te vergroten zijn we bezig met een speciale website, fietsgids en route-app. De 480 km lange route tussen Maastricht – Hoek van Holland – Rotterdam zal op 25 april a.s. als eerste LF-icoonroute geopend worden,” aldus Eric Nijland, directeur Landelijk Fietsplatform. Meer informatie: http://maasfietsroute.eu

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.