8 redenen om naar Flevoland te reizen dit jaar

Museum Schokland in Noordoostpolder. Foto: Elkedagvakantie

Flevoland is voor sommige mensen misschien een ‘uithoek van het land’, maar er valt heus heel veel te beleven dit voorjaar en deze zomer. Kijk maar naar deze acht tips die we voor je op een rij hebben gezet.

  1. De agrarische sector in Flevoland is groot. Niet gek dus dat zo’n 15 kwekers op 6 en 7 april (dit weekend) hun glasdeuren openen tijdens Kom in de Kas. Verspreid over Flevoland laten zij met trots zien wat ze zoal verbouwen. Meer info.
  2. Drie weken (13 april t/m 5 mei 2019) lang staat Flevoland in het teken van tulpen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het in of met tulpen doen: er tussen picknicken, ze leren schilderen of fotograferen, erover heen vliegen met een luchtballon, of ze zelfs eten! Meer info.
  3. Nergens op de wereld vind je zoveel Land Art bij elkaar als in Flevoland. En er komen nog steeds nieuwe werken bij. Sinds vorig jaar Deltawerk// en RIF, PD#18245 is nog in de maak. Meer weten? Kom op 1 & 2 juni naar het LandArt weekend en stel al je vragen. Meer info.
  4. Vanaf 20 april 2019 gaat er een veerdienst naar de Marker Wadden. Het nieuwe natuurgebied is nu alleen tijdens speciale excursies of met een eigen boot te bereiken, maar vanaf 20 april gaat er op verschillende dagen een speciale veerboot vanaf Batavia Haven. Meer info.
  5. Wie eenmaal in Scandinavië is geweest wil er meer van weten. Voor wie er nog nooit is geweest is het dé plek om te ontdekken… Alles op het gebied van wonen & design, lekker eten, outdoor & reizen en mode & handvaardigheid. Kom daarom op 11 en 12 mei 2019 op de Scandinavië Markt van Museum Schokland genieten van alles wat Scandinavië te bieden heeft. Naast stands op het gebied van wonen & design, lekker eten, outdoor & reizen en mode & handvaardigheid zijn er interessante lezingen.
  6. De Urkerdag op 8 juni 2019 is een dag in het teken van de Urker klederdracht. Vanaf een uur of 11 tot ongeveer 17 uur, heerst op diverse locaties in het oude dorp en aan de havens een bedrijvig en gezellig Urker sfeertje. Oude gebruiken en gewoonten zullen herleven. Waslijnen gespannen, kleren in de wastobbe, spinnen, zeil tanen, garnalen pellen, kinderspelletjes, enz. Wie goed zoekt en zijn neus gebruikt zal daar zeker ergens Urker lekkernijen als Dikkoek, gebakken en gerookte vis, grauwe erwten en koolmoes ontdekken.
  7. Festival Sunsation: Traditiegetrouw start Sunsation op de vrijdagavond met een Open-Dicht podium. Een ieder mag, na opgave, eigen gedichten/verhalen voordragen. In verband met de vele aanmeldingen wordt er verzocht je voordracht binnen maximaal 7 minuten te hebben afgerond. Een keer per jaar is het toegestaan om op het Observatorium Robert Morris te kamperen en wel gedurende Festival Sunsation. Ook dit jaar ben je weer van harte welkom met je tent, camper of caravan. Een drankje kun je doen bij de centrale tent of het knapperend kampvuur.
  8. In 2019 is het Uit-jeTent Festival van 14 tot en met 17 juni. U kunt tijdens dit weekend kamperen op unieke plekken in Noordoostpolder. En ondertussen beleeft u buitengewoon Noordoostpolder dankzij een uitgebreid programma vol natuuractiviteiten, kunst, cultuur, muziek, open tuinen en boerderijen, wandelen en fietsen. 

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.