Zo ontspan je optimaal in Spanje

Dompel je onder in de wereld van Gaudi als je in Barcelona bent. Foto: Elkedagvakantie
Dompel je onder in de wereld van Gaudi als je in Barcelona bent. Foto: Elkedagvakantie

Spanje is al jaren een populaire vakantiebestemming. En dat komt niet alleen door de gezellige costa’s. De rijk versierde steden, het lekkere eten en het mediterrane klimaat spelen ook een grote rol. Tijdens een vakantie Spanje kun je op bepaalde plekken zelfs het hele jaar door van de zon (en van tapas) genieten op een terras. Sightseeing in de steden en zwemmen in idyllische baaitjes maakt de vakantie Spanje helemaal compleet. 

Op vakantie naar Spanje

De bruisende costa’s, het lekkere eten en de rijk versierde steden zorgen ervoor dat Spanje al jaren een populaire vakantiebestemming is. Dankzij de veelzijdigheid van het land kun je er het hele jaar door terecht. Zie je jezelf al zitten op een terras met een bord vol tapas en een glas vino? Reis met reisorganisatie TUI naar steden zoals Barcelona, Madrid en Malaga of kies voor een van de echte strandbestemmingen. En dan hebben we de warme Canarische Eilanden en de idyllische Balearen nog niet eens genoemd. Tijdens een vakantie Spanje kun je dan ook alle kanten op.

Een eilandvakantie in Spanje

Als we het over de Spaanse eilanden hebben dan kun je niet om de Canarische Eilanden heen. Deze vulkanische eilandengroep ligt in de Atlantische Oceaan en heeft het hele jaar door zon. Ideaal voor een (winterzon) vakantie Spanje. Bruisende badplaatsen, donkerkleurige lavastranden en luxe All Inclusive hotels is wat je aantreft op bijvoorbeeld Tenerife en Lanzarote. Meer een liefhebber van azuurblauwe baaitjes, gezellige dorpen en hippe feesten? Kies tijdens een vakantie Spanje dan voor de Balearen en reis af naar Mallorca of Ibiza in de Middellandse Zee.

Zonnen aan de Spaanse costa’s 

Ook de Spaanse costa’s zijn een geliefde bestemming onder zonaanbidders. De goudgele stranden, boulevards met bodega’s en hippe badplaatsen trekken ieder jaar vele toeristen naar de kust. En echt niet alleen buitenlanders. Ook de Spanjaarden zelf komen graag naar de costa’s om te ontsnappen aan de hitte van het binnenland. Rustzoekers kunnen het best terecht aan de Costa Brava. Dankzij de authentieke vissersdorpen en afgelegen baaitjes kun je hier nog ontsnappen aan de drukte. Dat is anders aan de zuidelijk gelegen Costa del Sol. Maar een groot voordeel is dat je hier zo’n beetje het hele jaar door verzekerd bent van zonnestralen. Aan jou de keus.

Een smaakvolle stedentrip Spanje

Buiten het hoogseizoen om is een stedentrip Spanje altijd een goed idee. Niet alleen voor cultuurliefhebbers, maar ook voor wie houdt van shoppen en lekker eten. Zo zijn er in hoofdstad Madrid genoeg leuke tapasbarretjes en terrassen te vinden tussen de statige panden. En in Barcelona kun je na het bewonderen van de Sagrada Familia een terras aan het strand opzoeken voor een verkoelende tinto de verano. En dan zijn er ook nog Malaga, Valencia en Sevilla. Die laatste is een aanrader om meer te weten te komen over de Spaanse cultuur. In Sevilla is namelijk de flamenco ontstaan en vandaag de dag maak je kennis met deze dans in een van de flamencobars.  

Dit artikel kwam tot stand met medewerking van TUI.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.