Holland juicht: Veel meer toeristen dankzij Songfestival-overwinning

Muiderslot Muiden
Een vliegtuig boven het Muiderslot in Muiden. Foto: Elkedagvakantie

Dankzij winnaar Duncan Laurence is Nederland gastland voor het Eurovisie Songfestival volgend jaar. “Voor ons land een unieke kans om het songfestival in te zetten voor de wereldwijde promotie van de minder bekende plekken van ons land,” aldus Jos Vranken, algemeen directeur NBTC Holland Marketing.

Nederland kan komend jaar tienduizenden Songfestival bezoekers verwachten. Dit is volgens Holland Marketing een unieke kans voor Nederland om minder voor de hand liggende steden en regio’s onder de aandacht te brengen. “In gastlanden die ons voor waren is gebleken dat het Songfestival een enorm effect op het bezoek en imago van een land heeft. Aangezien de meeste Songfestival fans al bekend zijn met onze hoofdstad, is dit een uitgelezen kans voor steden als Arnhem, Rotterdam of Zwolle om hun stad te profileren. Op die manier laat Nederland wereldwijd zien dat we meer te bieden hebben dan de traditionele iconen en plekken. We hopen op die manier bezoekers en kijkers te inspireren en informeren over ons mooie land,” vertelt Jos Vranken.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.