Het bier is weer best in de NL bierweek

Het bier is weer best in de NL bierweek 8

Bijzondere bieren zijn er te proeven bij het bierfestival. Foto: Elkedagvakantie


In heel Overijssel (maar ook de rest van Nederland) worden tijdens de Week van het Nederlandse Bier tal van bieractiviteiten georganiseerd door horecagelegenheden en brouwerijen. Van 24 mei t/m 3 juni 2018 kan men o.a. in Zwolle, Hengelo, Zwartsluis en Buurse de veelzijdigheid van Nederlands bier ontdekken tijdens rondleidingen in brouwerijen, proeverijen, bierdiners en een bierfestival.

De Week van het Nederlandse Bier wordt op 24 mei traditiegetrouw geopend op het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag en afgesloten met de Nederlandse Brouwerijdagen van 1 t/m 3 juni. Ruim 100 brouwerijen door heel het land openen dan hun deuren voor publiek. Iedere organisatie kan aanhaken op de Week van het Nederlandse Bier door een biergerelateerde activiteit te organiseren. Voor een overzicht van alle activiteiten en meer informatie over deelname: www.weekvanhetnederlandsebier.nl

Henri Reuchlin, voorzitter van de Week van het Nederlandse Bier: “Van 24 mei tot en met 3 juni staan Overijssel en de rest van Nederland helemaal in het teken van Nederlands bier. Met de Week van het Nederlandse Bier vieren we de bruisende Nederlandse biersector en kan de consument al die mooie bieren ervaren. Cafés, restaurants, brouwerijen, slijterijen en andere organisaties zorgen tijdens de Week iedere dag voor diverse biergerelateerde activiteiten in het hele land. Van speciale bierdiners en – proeverijen tot bier pubquizzen, workshops en bierwandelingen- en rondvaarten. Een ontdekkingstocht door het Nederlandse bierland!”

Globaal programma
24 mei: Officiële opening van de Week van het Nederlands Bier + bekendmaking Beste Bier van Nederland 2018
24 mei t/m 26 mei: Nederlands Bierproeffestival in Den Haag
24 mei t/m 3 juni: tientallen bieractiviteiten door het hele land
1 t/m 3 juni: Nederlandse Brouwerijdagen

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.