Regen in plaats van sneeuw, wintersportgebieden wanhopen nog niet

De skibranche had hoge verwachtingen voor de winterseizoen na twee moeilijke jaren als gevolg van de coronapandemie. Helaas, er was weinig sneeuw. Toch lijkt de branche weinig hinder te hebben ondervonden, volgens een rondgang van De Ondernemer.

Aan het begin van de winter viel er wel veel sneeuw in de Alpen, met wel een meter sneeuw op de skipistes in Oostenrijk. Maar de weergoden besloten anders en in plaats van koude, strakke blauwe lucht, kwam er een winterse variant van een hittegolf, met veel regen. Dit was een ramp voor de skipistes.

Oplossingen

De kerstperiode was vooral slecht, terwijl dit juist een belangrijke periode is voor de branche om geld te verdienen. Toch viel de schade voor de ondernemers in de wintersport mee, volgens de rondgang. Sommige ondernemers profiteerden zelfs van de situatie, zoals de eigenaar van een appartementencomplex in het Franse La Toussuire, die aangaf dat door goede omstandigheden in het Les Sybelles gebied, touroperators hun gasten daarheen hebben geboekt en het complex nu vol zat.

Skigarantie

Andere ski-gebieden in Frankrijk en Oostenrijk hadden slechte sneeuwomstandigheden. Een Nederlandse touroperator, Sunweb, bood zelfs een skigarantie aan in de voorwaarden, waarbij klanten kosteloos konden omboeken naar een andere bestemming of tijd als minder dan een derde van de liften open waren op de oorspronkelijke bestemming, maar dit is niet veel gebruikt.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.