Nederlanders betalen graag extra voor meer ruimte in het vliegtuig

Onderweg naar het vliegtuig. Foto: Elkedagvakantie

Zo’n 70% van de Nederlanders betaalt graag een bedrag tussen de 25,- en 200,- extra voor een lege stoel naast zich in het vliegtuig. Dit blijkt uit een onderzoek van D-reizen, dat onlangs is uitgevoerd onder 385 Nederlanders.

Nederlanders blijken niet gierig als het gaat om extra ruimte in het vliegtuig. Zo’n 35% betaalt graag, bovenop de retourprijs, tussen de 25,- en 50,- extra voor een lege stoel naast zich. Een groep van 17% heeft hier zelfs meer dan 50,- voor over. Het kan nog gekker, want 12% wil hier meer dan 100,- extra voor betalen en 6% zelfs meer dan 200,-.

Meer zitruimte

Mannen hechten meer waarde aan extra zitruimte dan vrouwen
Opvallend in dit onderzoek is dat ca. 40% van de vrouwen geen euro extra over heeft voor een extra stoel, tegen ca. 20% van de mannen.

Naast te weinig zitruimte stoort de Nederlander zich aan een aantal andere zaken tijdens de vlucht. Luidruchtige medepassagiers staan hierbij op nr. 1 met 29%, gevolgd door trappen of duwen tegen de stoel door de persoon die achter hen zit met 20%.

Irritaties tijdens het boeken

Dat een vliegticket boeken niet altijd makkelijk is, blijkt wel uit de reactie van de ondervraagden op de vraag wat zij het meest vervelend vinden tijdens het boeken. Een te hoge prijs is voor 42% het meest storend. Onduidelijkheid over de totaalprijs en slechte service van de aanbieder, zijn daarna de meest voorkomende irritaties.

Benieuwd naar het gehele onderzoek?
Lees hier het volledige onderzoek.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.