Het kasteel in Central Park is weer open voor publiek

Belvedere Central Park New York
Image by gc1366 from Pixabay

Na een verbouwing van maanden is het Belvedere Kasteel in Central Park in New York weer geopend voor publiek. Het kasteel heropende deze zomer na een renovatie van 15 maanden. Gelegen aan 79th Street, is het Belvedere een van de iconische bezienswaardigheden van het park, bedacht in 1858 door ontwerpers Frederick Law Olmsted en Calvert Vaux en 14 jaar later voltooid, open voor het publiek in 1872.

Belvedere

De naam betekent “prachtig uitzicht” in het Italiaans, en gezien het feit dat het zich op het op een na hoogste punt in het park bevindt, voldoet het uitkijkpunt goed aan deze naamgeving. Voor het eerst sinds maart 2018 kunnen bezoekers nu weer genieten van het uitzicht vanaf het kasteel.

Central Park

De Belvedere in Central Park werd verlaten in de jaren ’70 en tegen 1980 was het complex grotendeels vernield. De bevolking genoot van de Belvedere tot 1919, toen het Amerikaanse weerbureau zijn intrek er in nam, ramen en deuren toevoegde, het conische dak verwijderde en de toren voor externe bezoekers sloot. In de jaren zestig begonnen mensen het een kasteel te noemen, maar de gloriejaren zouden van korte duur zijn. Van 1967 tot 1980 ging het park een tijdperk van steile achteruitgang in en werd de Belvedere verlaten en vernield. Het complex werd gerenoveerd in 1983 en opnieuw in 1995, was sindsdien een toeristische trekpleister.

Ga naar centralparknyc.org voor meer informatie over de meest recente restauratie, inclusief foto’s voor en na.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.