Dit zijn de beste daktenten volgens de Amerikanen

Daktenten zijn in een paar jaar tijd bijzonder populair geworden. Ze hebben ook absoluut de air en sfeer van ‘avontuur’ om zich heen hangen. Ook al rij je alleen door Europa met zo’n daktent, het geeft je toch een beetje het gevoel dat je je een weg baant door de jungle of dat je op ontdekkingsreis bent in Afrika. En daarnaast is het natuurlijk een aparte en snelle manier van overnachten.

Als je geen idee hebt waar je moet beginnen en wat voor een daktent je zou moeten kopen, dan kan dit artikel je op weg helpen. Het is een Amerikaans overzicht van wat er op dit gebied voor handen is. In de test van dit blad komt Yakima als beste uit de test. ,,Met de SkyRise daktent heeft Yakima een manier gevonden om zowel nieuwkomers als ervaren kampeerders een toegankelijke daktent aan te bieden. Met een eenvoudig ontwerp, een ingebouwde telescopische ladder, duurzame constructie en een prijskaartje dat de bank niet zal breken, is het moeilijk om een ​​daktent te vinden die geschikter is voor een breed scala aan kampeerders dan de SkyRise”, aldus de Amerikaanse test.

Hoe werkt het?

Standaard daktenten worden bevestigd aan de imperiaal en dwarsdragers van een voertuig en worden vaak bovenop de cabine van een SUV of crossover of boven het bed van een vrachtwagen geplaatst. Er is geen gebrek aan variatie, maar veel van de tenten werken op een vergelijkbare manier, omdat ze binnen enkele minuten kunnen staan, een kamerbreed matras hebben en een ingebouwde ladder voor binnenkomst.

Voordeel daktenten in het kort

  • Daktenten hebben vaak maar één persoon nodig om op te zetten en kunnen in minder dan vijf minuten volledig worden opgezet.
  • De hoge zitpositie creëert een uniek uitkijkpunt om je omgeving in te nemen, en sommige hebben zelfs een raam op het dak voor sterrenkijken ’s nachts.
Een oprukkend fenomeen: daktenten. De politie loopt er echter achteloos aan voorbij. Foto: Elkedagvakantie

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.