Fotografiereizen speciaal voor vrouwen

Een van de foto’s die tijdens de fotoreizen is gemaakt. Foto: Sabrina Gaudio

Fotografiereizen speciaal voor avontuurlijke vrouwen, dat is ‘Rocky roads’, een nieuwe online reisorganisatie. Een bijzonder concept in de reisbranche, dat gelijkgestemde vrouwen via de pracht van fotografie en de kracht van de natuur wil samenbrengen.

‘Er bestaan uiteraard al organisaties die fotoreizen aanbieden, maar ik richt mij op een niche in de markt: fotoreizen naar fotogenieke bestemmingen organiseren waarin ik alleen vrouwen de kneepjes van het vak leer. Ik weet uit eigen ervaring dat er veel vrouwen zijn die best solo op pad willen gaan, maar daar vooralsnog wat huiverig voor zijn’, aldus oprichtster Sabrina Gaudio.

Veilige omgeving

‘Met Rocky roads wil ik deze doelgroep een veilige en inspirerende omgeving bieden met voldoende ruimte voor individualisme: travelling solo together.’ Rocky roads is gevestigd in Amsterdam. Informatie over en prijzen van de aangeboden buitenlandse fotografiereizen, fotoworkshops in eigen land en België, privécursussen en algemene informatie is te vinden op de website www.rockyroads.nl.

Rotsklimmen

Rocky roads biedt zorgvuldig samengestelde fotoreizen en educatieve retraits aan, alléén voor vrouwen. Zij reizen af naar de meest fotogenieke plekken in binnen- en buitenland en combineren dit met avontuurlijke outdoor activiteiten zoals hiken, surfen, mountainbiken, kajakken en rotsklimmen. De deelneemsters leren met begeleiding en onderricht de mooiste foto’s te schieten. Sabrina Gaudio wil met haar fotografiereizen horizonnen verbreden, door middel van het leren van nieuwe fotografievaardigheden en het ontdekken van nieuwe plekken. Haar reizen en fotoworkshops zijn zeer geschikt om contacten te leggen met andere vrouwen met overeenkomstige ideeën en interesses, in een inspirerende omgeving.

Backpack

Sabrina reist al sinds haar tienerjaren met een backpack en camera de wereld over. In 2006 studeerde zij af als fotograaf aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en begon niet lang daarna te werken als fotojournalist. Een aantal jaren later behaalde zij haar diploma als eerstegraads docent in de kunsten en startte als parttime fotografiedocent op het Grafisch Lyceum Rotterdam. Ook is zij betrokken geweest bij het realiseren van de fotografieopleiding De Fotoschool in Amsterdam. Na meer dan tien jaar fotografieonderwijs te hebben gegeven en vele uithoeken van de wereld te hebben ontdekt, vond Sabrina het tijd voor iets nieuws.

Fotografiereizen

De samensmelting van haar passies fotograferen, reizen én ondernemen resulteerde in de oprichting van Rocky roads. De naam van haar bedrijf symboliseert de keuze om niet altijd de geijkte en geplaveide wegen te bewandelen, maar ook soms the road less travelled te nemen.

Rocky roads brengt veel tijd door in de natuur en wil ook iets teruggeven aan onze aardbol. Alle fotoreizen ondersteunen ondernemingen die gerund worden door vrouwen. Ook de tours die zij aanbieden tijdens de reizen worden voor het overgrote deel samengesteld en begeleid door (lokale) vrouwen. Daarnaast wordt zo duurzaam mogelijk rondgereisd. De CO2-uitstoot van vluchten van en naar de bestemmingen worden gecompenseerd middels bosprojecten van Trees for All.

Sabrina Gaudio tijdens een van haar reizen
0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.