Gek op wijn? En reizen? Dan kun je die 2 zo combineren

Al reizend wijngebieden ontdekken? Dat is nu makkelijker geworden. Foto: Elkedagvakantie

Er is nu een nieuwe site en service gelanceerd: BestWineroutes.com. Dat helpt wijnliefhebbers bij het zelf samenstellen van de ideale wijnreis op maat. Bij wijntoerisme is wijnproeven en vaak ook kopen, een belangrijk onderdeel van de vakantie. Voor echte liefhebbers is het vaak zelfs het hoofddoel.

We werken samen met wijnimporteurs; wanneer je goede wijn drinkt dan wil je het natuurlijk ook thuis kopen als je door de voorraad die je hebt meegenomen van je wijnreis heen bent.

Medeoprichter Harm-Jan Mostert

Als het even kan plakken ze er een verblijf bij de wijnmaker aan vast net als een lunch of diner op het wijndomein. Vaak wordt de wijnreis gecombineerd met uitstapjes naar een stad, een kasteel of andere bezienswaardigheden.

Wijntoeristen

Wijntoerisme maakt volgens de initiatiefnemers van de site een enorme groei door. Zo tonen cijfers van de Franse overheid tonen aan dat in 2018 meer dan 10 miljoen wijntoeristen het land bezochten, waarvan 42% uit het buitenland, met een omzet van ongeveer €5,2 miljard euro!
In Duitsland waren dat er volgens onderzoek van de Hochschule van Geissenheim in 2018 maar liefst 50 miljoen, inclusief de Duitse wijnliefhebbers, met een omzet van €5,5 miljard.

Wijnproeverijen

Bestwineroutes.com is volgens eigen zeggen het eerste platform dat wijntoeristen en lokale wijnhuizen uit verschillende landen van Nederland tot de Verenigde staten bij elkaar brengt. Vanwege het internationale karakter is de site is zowel Nederlands- als Engelstalig. Bestwineroutes.com is volgens de makers de enige website waar wijnbezoekers zelf hun wijnroute samen kunnen stellen en direct activiteiten boeken bij de wijnmakers zoals wijnproeverijen, rondleidingen, lunches/diners, overnachtingen en workshops.

Bestwineroutes.com richt zich op het creëren van een community waar wijntoeristen behalve met hun account zelf wijnreizen kunnen samenstellen en activiteiten kunnen boeken ook een beoordeling van het bezoek achter kunnen laten. Bijzonder is dat wijnmakers zichzelf op bestwineroutes.com kunnen profileren met hun activiteiten en wijnen en het bijzondere van hun bedrijf naar voren kunnen brengen, uiteraard inclusief beeld. Ze kunnen- gratis- zelf hun gegevens uploaden.

Van Nederland tot Nieuw-Zeeland

Op de community van BestWineroutes.com vinden wijntoeristen meer dan 20.000 wijnmakers uit 15 landen: Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland, Portugal, Oostenrijk, Slovenië, Chili, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten, Canada, België, Turkije en Nederland.
De ambitie is wereldwijd het grootste online-platform voor wijnhuizen ter wereld te worden. Bezoekers komen behalve uit Nederland ook uit andere landen zoals de VS en Canada.

Reacties

Medeoprichter Harm-Jan Mostert:
“Voor ons moeten alle wijnhuizen gemakkelijk toegankelijk zijn zodat wijnliefhebbers de verhalen achter de wijnen kunnen ontdekken. Daarom hebben we een online platform gecreëerd waar hun liefde voor wijn elkaar kan ontmoeten en wijnboeren hun verhaal, informatie en activiteiten kunnen delen. We willen alle wijnhuizen een online-platform geven om hun unieke verhaal te vertellen en waar wijntoeristen gemakkelijk hun eigen persoonlijke wijnreis Kunnen samenstellen via hun eigen account. We werken hierbij samen met wijnimporteurs; wanneer je goede wijn drinkt dan wil je het natuurlijk ook thuis kopen als je door de voorraad die je hebt meegenomen van je wijnreis heen bent.”

Marius van Stokkom, de eigenaar van wijnhuis “de Linie” (een van de oudste wijnhuizen van Nederland):
“BestWineroutes.com geeft ons een podium om ons verhaal te vertellen en zorgt voor Online-zichtbaarheid, zodat meer wijntoeristen over de hele wereld ons kunnen vinden. Het is een geweldige marketingtool om te laten zien wat we te bieden hebben. “

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.