Met een groep op motorvakantie door onbekende gebieden

Met z’n allen met de motor op reis door Europa? Foto: Elkedagvakantie

Als jij nou echt een keer een speciale vakantie wilt beleven dan kun je op een motorreis gaan. Je kunt zelf zo een tocht organiseren, maar je kunt ook meegaan met een groep van een organisatie zoals Motor Trails. Deze onderneming biedt sinds 2000 motorreizen met kleine groepen aan over de gehele wereld. Een motorverzekering afsluiten is hierbij zeker aan te raden, al moet je als motorrijder sowieso goed kijken naar motorverzekeringen.

Afrika

De reisorganisatie Motor Trails biedt motorreizen aan over de gehele wereld, dus ook in Afrika. Je kunt bijvoorbeeld op safari gaan op de motor in Oeganda en Rwanda, landen die in het oosten van het Afrikaanse continent liggen. Deze reis behoort zonder meer tot de categorie avontuur en duurt in totaal 14 dagen. Vanaf 3995 euro kun je mee op zo een motortocht door deze mooie streek. Elders in het oosten van Afrika kun je rond de Kilimanjaro rijden, wat de hoogste berg is van het continent. Naast Tanzania zul je op deze tocht ook door Kenia komen, waar de gelegenheid is om een wild-safari te doen door het Tsavo National Park of het Amboseli Park. Deze reis is net wat korter, 10 dagen om precies te zijn. Het is bovendien goedkoper, je kunt vanaf 2995 euro mee op deze toer.

Europa

Als je liever wat dichter bij huis blijft dan kun je een motorreis nemen door Europa. Je zou onder meer een tocht kunnen doen door een prachtig berggebied van het continent, oftewel de Kaukasus. Dit was lang een gesloten gebied, maar inmiddels is de situatie geheel veranderd. Je kunt onder meer de hoogste berg van Europa zien, wat de Elbrus is. Bovendien zul je tijdens deze reis de Kaspische en de Zwarte Zee tegenkomen, terwijl je ook nog veel van Rusland zult zien. In totaal gaat de route door acht Russische deelstaten. Het begint in Dagestan, terwijl het eindigt in Sochi. Ook voor deze tocht betaal je minimaal 2995 euro, het duurt 14 dagen.

Naast Europa en Afrika biedt Motor Trails tevens motorreizen aan in andere continenten. Je kunt bijvoorbeeld meegaan op een tocht door Azië, maar ook door Noord-Amerika en Latijns-Amerika. 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Diks.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.