Nederland is vandaag een museum rijker: Storyworld

Lucky Luke bij het museum Storyworld in Groningen
Lucky Luke op verkenning in Groningen: even op het paard van Ome Loeks zitten. Foto: Storyworld

Storyworld, volgens de eigen slogan ‘het jongste, stoerste én leukste museum van Nederland voor strips, animatie en games’, opent vandaag (zaterdag 11 januari 2020) voor publiek. Voor de opening zijn vier bijzondere gasten uitgenodigd. Niemand minder dan Aladdin, Aloy, Spiderman en Lucky Luke verrichten om 10.00 uur de openingshandeling samen met wethouder cultuur Paul de Rook.

Op 11 januari neemt Storyworld het stokje over van het Nederlands Stripmuseum, dat in maart 2019 de deuren sloot. Bij Storyworld worden de geheimen van grote verhalenvertellers ontrafeld aan de hand van Nederlandse en internationale successen op het gebied van strips, animatie en games. Van Asterix en Aladdin tot The Red Turtle en Horizon Zero Dawn.

Workshops in Storyworld

Tijdens de openingsdag staat het hele Forum in het teken van de opening van Storyworld. Je kunt onder andere aanschuiven bij workshops striptekenen, korte animatiefilms kijken, gamen, strips lezen, tekendemonstraties bijwonen en buttons stampen. En natuurlijk kun je tijdens de openingsdag ook een levende selfie maken met Spiderman, Aloy, Lucky Luke of Aladdin.

Kinderen kunnen in het museum meer te weet komen van hun striphelden. Foto: Stella Dekker

Tegelijkertijd opent Storyworld zijn eerste expositie: The Art of Loish. Illustratrice Lois van Baarle is Nederlands trots op het gebied van digital art. Van Baarle is aanwezig op de openingsdag en geeft tekensessies waarbij je haar letterlijk op de vingers kunt kijken terwijl ze tekent.

Locatie + informatie

Storyworld toont Nederlandse en internationale successen op het gebied van strips, animatie en games. Storyworld is onderdeel van Forum Groningen en vind je op de zesde verdieping. Storyworld wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, het BPD Cultuurfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Fonds voor Cultuur Participatie. Het museum is te bezoeken van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Entree Storyworld € 9,00 normaal | € 6,00 t/m 17 jaar + student | gratis t/m 6 jaar
Meer info + tickets via Storyworld.nl

Kinderen worden uitgedaagd met spelletjes. Foto: Stella Dekker

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.