Fiets 800 km langs het Nederlandse erfgoed

Museum Schokland in Noordoostpolder. Foto: Elkedagvakantie

Nederland is een fietsroute rijker. Het gaat om de ‘Fietsroute UNESCO Werelderfgoed’ van bijna 800 kilometer langs al het UNESCO Werelderfgoed van Nederland.

Smeer je fietsketting en zorg voor een goede fietsbroek want deze route van bijna 800 kilometer gaat je niet in de koude fietskleren zitten. En dat heeft niet alleen te maken met de afstand maar met name met de bijzondere afstapmomenten die uniek in de wereld zijn. Samen vertellen zij het verhaal over ons land en jij kan dit bijzondere verhaal ontdekken op de fiets. De route is gebaseerd op de veelgebruikte fietsknoopppunten in Nederland.

Waddenzee

Proef het zout op je lippen bij de Waddenzee, tel de molens bij Kinderdijk, kom stoom afblazen bij het Woudagemaal, dompel jezelf onder in de Gouden eeuw op de Grachtengordel van Amsterdam, ga op visite bij Gerrit Rietveld, ploeg door de polders in de Beemster, lig voor Pampus bij de Stelling van Amsterdam, ervaar de verlichting bij de Van Nellefabriek en fiets terug in de tijd op het voormalige eiland Schokland. Maak de fietsroute in gedachten nog iets langer met al het UNESCO Werelderfgoed in het Koninkrijk der Nederlanden en waan jezelf even in Willemstad op het Caraïbische eiland Curaçao.

Digitaal beschikbaar

De Fietsroute UNESCO Werelderfgoed kan je downloaden via de website of ontdekken met de Fietsroute App van Fietsnetwerk.nl. Deze innovatieve oplossing brengt Werelderfgoed onderweg op gebruiksvriendelijke wijze in beeld.

De complete fietsroute is vanaf heden beschikbaar op: www.fietsnetwerk.nl/werelderfgoed

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.