Kapotte fietsbordjes melden

Kapotte fietsbordjes melden 9

Moet je hier nu links- of rechtsaf?


Van het online Meldsysteem fietsroutebewegwijzering is na de lancering van de iPhone app nu ook een Android app beschikbaar. Via deze app ‘Bordje Weg’ kunnen fietsers direct tijdens een fietstocht, en dus met de juiste locatie, een melding van een beschadigd of verdwenen fietsroutebordje doen. De app is gratis te downloaden via www.nederlandfietsland.nl of rechtstreeks in de Android Market. Voor overige smartphones is een mobiele site ingericht met de url m.bordjeweg.nl

In het najaar van 2010 introduceerde het Landelijk Fietsplatform het Meldsysteem Bewegwijzering Fietsroutenetwerken. Hierin is het mogelijk om te melden waar de bewegwijzering van LF-routes en de knooppuntroutes niet correct is.
Via de app kun je eenvoudig een melding maken. Met behulp van de GPS op het toestel wordt de plaats waar je staat, automatisch op de kaart geplaatst. Wanneer je niet op de locatie van de melding staat, kun je door het plaatsen van een punt op een kaart of het invoeren van een adres ook een melding maken. Stapsgewijs word je via een aantal invulvelden door de melding heengeleid. Je ontvangt een e-mail waarmee je de melding kunt bevestigen. Dit ter voorkoming van onterechte meldingen. Zodra je dat gedaan hebt, wordt de melding automatisch naar de juiste onderhoudsinstantie gestuurd. Deze neemt de melding verder in behandeling.

Natuurlijk kunnen fietsers hun meldingen ook altijd via de website www.nederlandfietsland.nl/meldsysteem doorgeven.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.