De ene tas die alle andere overbodig maakt

Met de Cabin Zero rugzak op het strand in Zeeland. Foto: Elkedagvakantie
Naar Cadzand-Bad, even een plekje kiezen om om te kleden voor een duik in het water. Alles wat we nodig hebben voor een dagje strand in de Cabin Zero-rugzak. Foto: Elkedagvakantie

Een fetisj is het. Tassen en jassen, we hebben er een zwak voor. Altijd op zoek naar het beste exemplaar. Tijdens ons eerste weekendje weg in coronatijd gingen we op pad met de Cabin Zero en komen tot de conclusie ‘This is the one bag that beats them all’.

De kracht van de Cabin Zero zit vooral in het gebruik bij een stedentrip, waarbij je moet vliegen. Dat zit er nu nog even niet in. Vinden wij. Opgepropt in een vliegtuig met mondkapjes op is niet ons idee van een vakantie. Plus dat we het in Nederland al moeilijk vinden om de bijna wekelijks wisselende regels te volgen, laat staan dat we dat in Portugal of Spanje moeten doen. En dan is er ook het altijd nog dreigende risico dat je bij een plotselinge uitbraak vastzit in het buitenland.

Nee, geef ons dan maar de frisse vrijheid van Zeeland.

We kozen voor een overnachting in het Fletcher Hotel De Dikke van Dale in Sluis, het uiterste hoekje van Nederland in het Zuid-Westen van Zeeland. Twee dagen strand en shoppen, want dat gaat daar prima. De Cabin Zero die we meekregen om te testen biedt genoeg ruimte om voor een paar dagen kleding in mee te nemen. En wat vooral fijn is: Een groot aantal vakjes, die afgesloten worden met een ritssluiting.

Het inpakken van de Cabin Zero thuis. Foto: Elkedagvakantie

Vakjes om bovenin je portemonnee en pas in te doen. Vakjes om je oplaadsnoertjes voor je mobiel en camera in te stoppen. Vakken om je vuile ondergoed in mee terug te nemen. Een groot en snel bereikbaar vak waar je belangrijke (reis)papieren in kunt stoppen of boeken en tijdschriften. En een vak om je laptop in te steken. Verder een vak aan de zijkant waar je een waterfles in kunt doen. En banden om de rugzak aangenaam aan te snoeren of om wandelstokken of een paraplu aan vast te maken. Plus: Je kunt hem deels open maken, zodat je er alleen van boven bij je spullen kunt, maar hem ook helemaal open ritsen, zodat je een prima overzicht hebt.

In onze (beetje gedateerde) kamer in het Fletcher-hotel in Sluis (Wel prima bedden!) Foto: Elkedagvakantie

Dit neem je mee als handbagage

Het in Engeland ontworpen Cabin Zero heeft zich er op toegelegd om tassen te maken die je als handbagage mee mag nemen, zodat je niet meer bij de gate hoeft te wachten op je spullen. De tassen voldoen volgens de producent aan de geldende maten van de meeste vliegtuigmaatschappijen. De tas is licht en verkrijgbaar in verschillende kleuren. En handig: Er zit een tag aan van www.okoban.com, waarmee hij (na registratie) makkelijk teruggevonden kan worden om bij eventueel verlies bij je terug te keren.

Het Fletcher Hotel De Dikke van Dale in Zeeland. Foto: Elkedagvakantie

Sluis: Dit kun je er doen

De tas is meegegaan naar het even verderop gelegen Cadzand-Bad, waar je een prachtig (en heel rustig) Noordzee-strand vindt. We hadden er alles in mee voor een middagje zwemmen en picknicken. Een beetje rossig gingen we terug naar ons hotel, waar we een voortreffelijke maaltijd kregen. De volgende morgen hebben we Sluis verkend, wat groter bleek dan verwacht. Er zijn heel veel winkels (o.a. een TinTin/Kuifje-shop!) en leuke terrasjes. Bovendien leerden we daar door de aan coronatijd aangepaste buste meteen waarom ons hotel De Dikke van Dale heet: De bedenker van het bekende woordenboek ‘De Dikke Van Dale’ is hier in Zeeland geboren en opgetogen. Hij heeft zijn levenswerk echter nooit af kunnen maken. Voor hij bij de letter ‘Z’ was overleed hij. Op 44-jarige leeftijd, door de pokken. Zo zie je maar, vreselijke en gevaarlijke ziektes zijn van alle tijden.

Van Dale is aangepast aan deze coronatijd. Foto: Elkedagvakantie

Ons nieuwe reismaatje

Onze nieuwe ‘suitcase on your back’, zoals ze het bij Cabin Zero noemen, kan op verschillende manieren vastgehouden worden. Via de banden als rugzak, maar ook als een koffer of tas via twee andere handvaten. Ze hebben er zelf zoveel vertrouwen in dat ze er 25 jaar garantie op geven. De tas die wij meekregen kost 100 euro en belooft ons nieuwe reismaatje voor de komende tijd te worden. Hij gaat in ieder geval mee met een stedentrip die we voor oktober naar Lissabon in de planning hebben. Als je dan twee mensen lachend langs de bagageband ziet lopen, dan zijn wij dat.

Het waren een paar prachtige dagen in Zeeland. Foto: Elkedagvakantie

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.