Denemarken doet de deur open

Bij het beeld van de Zeemeermin in de haven van Kopenhagen. Foto: Elkedagvakantie

Goed nieuws voor de Nederlandse vakantieganger. De Deense regering heeft bekend gemaakt dat ook Nederlandse toeristen vanaf deze week weer welkom zijn in Denemarken na de corona – crisis. Dat nieuws en meer, zoals:

  • Texel verlengt zomervakantie tot en met oktober
  • ‘Vliegschaamte? Nergens voor nodig!’
  • Boeken voor Bonaire kan weer

Nederlanders scoren goed genoeg om Denemarken in te mogen

Uitwaaien in Denemarken. Foto: © Niclas Jessen – Noord-Jutland

De Deense Minister van Buitenlandse Zaken Jeppe Kofod en de Minister van Justitie Nick Hækkerup hadden vorige week al aangekondigd een lijst te publiceren met landen die Denemarken weer zouden mogen betreden vanaf zaterdag 27 juni.

Er was goede hoop om aan te nemen dat ook Nederland op deze lijst, opgesteld door het Statens Serum Institut (equivalent van het Nederlandse RIVM), vermeld zou worden. Aan de hand van een nieuw rekenmodel is getoetst welke landen uit de EU, Schengenlanden en het Verenigd Koninkrijk hiervoor in aanmerking zouden komen. Hierbij is gekeken naar de besmettingsgraad in het land van herkomst. Het maximum aantal werd vastgesteld op 20 infecties per 100.000 inwoners.

Corona-advies wekelijks aanpassen

Nederland telde op het moment van publicatie 5,5 infecties per 100.000 inwoners en heeft daarmee voldaan aan de criteria van het rekenmodel. Het Statens Serum Institut zal dit onderzoek wekelijks uitvoeren en waar nodig het reisadvies per land aanpassen. Voor een verblijf in Denemarken geldt echter nog wel een minimum verblijfsduur van zes overnachtingen. Deze mogen ook op verschillende locaties aaneengesloten worden geboekt.

Denemarken-campagne ‘Het is tijd’

Mette Rodenhuis-Carlsen, Market Director van VisitDenmark Nederland: “We zijn ontzettend blij met dit nieuws en verheugen ons erop om de Nederlandse toeristen weer te mogen verwelkomen in Denemarken. De sluiting van de Deense grens vanwege het coronavirus heeft grote gevolgen gehad voor Denemarken als vakantiebestemming. Gelukkig is het moment aangebroken dat ook wij in navolging van onze collega’s in Duitsland en Noorwegen onze activiteiten op de Nederlandse markt weer mogen hervatten. Met de opstartcampagne ‘Het is tijd’ heten wij iedereen van harte welkom in het rustige en natuurrijke Denemarken.”

Meer informatie 

Denemarken heeft vroegtijdig actie ondernomen tegen de verspreiding van het coronavirus. Het was een van de eerste Europese landen die een lockdown instelde en haar grenzen sloot op zaterdag 14 maart. Sinds 15 juni is het voor inwoners van Noorwegen, Duitsland en IJsland weer mogelijk om naar Denemarken te reizen. De opening van de grens voor onder andere Nederlandse toeristen is een volgende belangrijke stap in het versoepelen van de maatregelen.

Voor iedereen die naar Denemarken wil reizen geldt een minimale afstand van 1 meter in openbare ruimtes. Het dragen van een masker is niet verplicht. Zoals hierboven genoemd, geldt er een minimum verblijfsduur van zes overnachtingen. Deze mogen ook op verschillende locaties aaneengesloten worden geboekt. De boekingsbevestiging(en) moet kunnen worden aangetoond. Voor alle actuele reisinformatie over veilig reizen en beschermings- en hygiënemaatregelen in Denemarken: 

www.visitdenmark.nl/denemarken/diverse/coronavirus
www.visitdenmark.com/denmark/travel-essentials/safe-travel-denmark 

Texel verlengt zomervakantie tot oktober

Een maquette over het vliegverleden van Texel. Foto: Elkedagvakantie

Het is natuurlijk een marketing-truc, maar wel een leuke: Zojuist heeft Texel aangekondigd de einddatum van de zomervakantie te verschuiven. Door de enorme vraag naar een vakantie in eigen land en in navolging van de oproep van premier Rutte, heeft Texel besloten om de zomervakantie te verlengen tot half oktober.

,,Dit zorgt voor een betere spreiding van het aantal vakantiegangers en biedt extra mogelijkheden voor mensen die na de reguliere zomervakantieperiode op vakantie gaan”, zo wordt beargumenteerd.
Frank Spooren, directeur VVV Texel: “We moeten nu steeds meer mensen teleurstellen, terwijl er na de oorspronkelijk geplande schoolvakantie nog voldoende beschikbaarheid is. Tegelijkertijd zijn er veel mensen die door de corona crisis hun vakantiedagen niet mogen opnemen in de aankomende twee maanden; door deze verlenging van de zomervakantie kunnen zij alsnog genieten van een vakantie op Texel.”

Indian Summer in Nederland

De maanden september en oktober worden op Texel ook wel betiteld als de ‘Indian Summer’. De temperaturen zijn aangenaam, de wind gering en de zonsondergangen fenomenaal. De verlenging van de zomervakantie betekent geen ommezwaai voor Texel en haar ondernemers. In deze maanden hanteren horeca en winkeliers ruime openingstijden, zijn musea geopend en worden veel activiteiten georganiseerd. Kortom, het eiland presenteert zich ook in optima forma aan haar gasten na de reguliere zomervakantie. Voor meer informatie: www.texel.net/langezomer

Harbour Village op Bonaire weer open voor internationale toeristen

Informatie over de duikmogelijkheden.

Vanaf 1 juli verwelkomt het fraai gelegen Harbour Village hotel op Bonaire weer toeristen uit Nederland en België, want vanaf deze datum wordt het inreisverbod voor inwoners uit Nederland en België naar Bonaire opgeheven. Dit kleinschalige hotel ligt direct aan het eigen privé strand, heeft 40 kamers, suites en villa’s, twee buitenzwembaden, en ligt op 2 km van het centrum van Kralendijk.

Liefhebbers van duikvakanties zijn hier ook aan het juiste adres met de eigen 5-sterren PADI duikschool, het resort heeft tevens een eigen jachthaven, fitnesscentrum en biedt spa- en wellnessbehandelingen.

“We hebben alles in gereedheid gebracht om onze gasten niet alleen 100% in de watten te leggen maar uiteraard ook om te voldoen aan alle huidige hygiëne protocollen”, stelt directeur Francisco Gonzalez. “Ons hotel – paradijselijk gelegen aan het enige privé strand van Bonaire – is een idyllische plek om de zorgen van de afgelopen maanden achter je te laten, volop te genieten en de batterij weer op te laden. Wij heten onze gasten uit Nederland en België weer van harte welkom op ons Caraïbisch paradijsje.” Nadere informatie en/of reserveringen via www.harbourvillage.com en [email protected].  

“Alle openbare ruimtes zijn ruim van opzet, ons eigen privé strand voorkomt massa’s strandgangers, families kunnen zich helemaal terugtrekken in een eigen privé villa en we hebben zelfs ons restaurant La Balandra gerenoveerd en een nieuwe tafelopstelling gerealiseerd teneinde optimale afstand te creëren”, aldus directeur Gonzalez. De schoonmaak- en hygiëneregels zijn aangepast om te voldoen aan de eisen van de lokale overheid, waaronder:

  • Frequente schoonmaak van alle openbare ruimten alsmede voorwerpen en plekken die herhaaldelijk aangeraakt worden
  • Aangepaste in- en uitcheck procedures Maatregelen en aanwijzingen om voldoende afstand in openbare ruimten en restaurants te waarborgen
  • Een beperkt aantal deelnemers aan activiteiten en excursies
  • Voldoende handreinigings- en desinfectiemiddelen aanwezig in het hele resort
  • Dagelijkse gezondheidschecks voor personeel van Harbour Village die waar nodig mondkapjes en/of andere beschermende kleding dragen
  • Scholing en opleidingsinstructies voor het personeel voor een correcte uitvoering van de nieuwe protocollen. 
  • Voor een volledig overzicht van alle maatregelen en protocollen die Harbour Village nu implementeert alsmede de reisadviezen van de overheid van Bonaire, ga naar  https://www.harbourvillage.com/health-and-safety

Boek: ‘Vliegschaamte is nergens voor nodig!

Voor de voormalig CEO Lonely Planet Daniel Houghton werd reizen een levensveranderende leerschool. Hij ontdekte dat reizen vanuit een ander perspectief bekeken kan worden en dat vliegschaamte nergens voor nodig is.

De omslag van het boek.

In Reizen voor wereldverbeteraars laat Houghton zien hoe een vakantie met respect voor aarde, cultuur, en natuur mogelijk is. Als we op een bewuste manier op pad gaan kunnen we de wereld zelfs op een positieve manier veranderen.

In dit boek staan zowel de eigen inzichten van Houghton als ook inspirerende interviews met bevlogen reizigers als Laura Dekker en Richard Branson. Het is een pleidooi om duurzaam en bewust op reis te gaan, waarvan je mag genieten.

Daniel Houghton werd op zijn 24ste CEO van Lonely Planet, dat hij in vijf jaar omtoverde van een traditionele uitgeverij naar een multimediaplatform met een miljoenenbereik. Door Forbes werd hij in 2017 verkozen tot een van de dertig invloedrijkste mensen onder dertig.

Reizen voor wereldverbeteraars | Bewust en duurzaam op pad | Daniel Houghton | 9789021576954 | € 20,00 |  paperback |Verschijnt op 30 juni 2020 | Blader hier door het inkijk-exemplaar

Doe Oostenrijk eens anders ditmaal

In het appartementencomplex is een zwemgelegenheid. Foto: Zugspitz Resort

Oostenrijk ontvangt weer reizigers en wil je deze zomer een actieve vakantie combineren met veel ruimte en gezelligheid? Rij dan eens naar het Oostenrijkse Ehrwald: net over de Duitse grens. Hier vind je het omvangrijke Zugspitz Resort met vertier voor actieve gezinnen. Er zijn hier gezinsappartementen in Tiroler landhuisstijl. Informatie: www.zugspitz-resort.at.

Het complex is ruim opgezet zodat je met gemak overal de anderhalve meter afstand kunt bewaren. Met het Zugspitz Hygiëne Plus-concept worden alle maatregelen genomen voor een veilig verblijf.

Prachtige Alpennatuur

Het resort ligt aan de voet van de majestueuze Zugspitze met zijn prachtige Alpennatuur. In de zomer wandel je hier langs prachtige panorama’s, fiets je met de mountainbike door de bergen of klim je via een van de 130 klimroutes naar boven. Je kunt ook met de lift naar de top voor een onvergetelijk uitzicht op 2962 meter hoogte.

Luxe Spa voor volwassenen

In het viersterrenresort kunnen zowel kinderen als volwassenen zich uitstekend vermaken. Buiten is er een kartbaan en een grote avonturenspeeltuin. Heb je als ouder behoefte aan een moment voor jezelf dan is er ook een luxe, afgelegen Spa die enkel voor volwassenen toegankelijk is. In het sfeervolle restaurant geniet je elke dag van de traditionele keuken met regionale ingrediënten. Of je maakt zelf je maaltijd in de keuken van je appartement.

Kinderzwemparadijs

In het nieuwe kinderzwemparadijs met vijf avontuurglijbanen, piratenschip, junglebrug en onderwaterwereldster Nemo vervelen kinderen zich geen moment. Er is een gevarieerd kinderanimatieprogramma voor alle leeftijdscategorieën vanaf 3 jaar, van de kleinste gasten tot avontuurlijke tieners. Er is ook een kinderopvang. Ouders en kinderen zijn welkom in de gezinswellness: er is een familiesauna, familiestoombad en ontspanningsruimte.

Op de website www.zugspitz-resort.at is meer informatie te vinden.

Informatie
Zugspitz Resort
Obermoos 1
6632 Ehrwald, Oostenrijk
Tel: +43 5673 2309
[email protected]
www.zugspitz-resort.at

In het kort – nieuwsoverzicht

Op deze manier zorgen Sunweb en Portugal voor een veilige vakantie

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.