Met kinderen naar Denemarken

Legoland in Denemarken. Foto: Elkedagvakantie


In het Deense familiepark LEGOLAND in Billund steelt komend seizoen het grootste ooit met LEGO-steentjes gebouwde model de show. Het is de X-Wing Fighter, bekend uit de films over het universum van Star Wars. Het model, 1:1 nagebouwd uit de film, heeft lange tijd op Times Square in New York gestaan, waar het drommen belangstellenden trok. De X-Wing Fighter wordt tot leven gebracht door sterke geluids- en lichteffecten, waardoor omstanders zich in een ruimteschip wanen.

Het model bestaat uit 5.335.200 LEGO steentjes. Er hebben 32 modelbouwers 17.000 uur gewerkt aan het 13 meter lange en 3 meter hoge model, dat in 2015 exclusief in LEGOLAND Billund te zien is.
Meer informatie: LEGOLAND, Nordmarksvej, DK-7190 Billund en www.legoland.dk. Zie ook www.visitdenmark.nl/legolandresort

Andere Deense tips met kids

  • De overdekte tropische attractie Randers Regenwoud (Randers Regnskov) in de regio Djursland in het oosten van Jutland wordt dit jaar nog aantrekkelijker voor het publiek. Vlak voor Pasen wordt een afdeling ingewijd met jaguars, de sterke katachtigen die bekend staan om hun geweldig krachtige kaken. Bezoekers kunnen in het nieuwe seizoen in het regenwoud ook een ‘tropenkamp’ bezoeken – en aan den lijve ervaren wat warmte met een mens doet. Vanaf juli a.s. is de grote show Natuurtalent 2015 te bewonderen – met o.a. de Aziatische ‘gouden’ adelaar.
  • In het nieuwe seizoen (vanaf 25 april a.s.) zijn er dagelijks shows met Steller zeearenden in het Scandinavisch Dierenpark bij Kolind, centraal gelegen in de regio Djursland. Het park bezit ’s werelds grootste gebied waar zeearenden vrij kunnen vliegen. Bezoekers kunnen er onder meer zien hoe de zeearenden met hun enorme vleugels en klauwen vissen in het meer spectaculair en succesvol bejagen. Het park heeft van alle Europese wildparken ook de grootste groep ijsberen in beheer.
  • Eind 2015 gaat naar verwachting het grootste tropische zwembadcomplex van Denemarken open. Het komt in het nieuwe Søndervig Feriepark, aan de westkust van Jutland. Het ontwerp volgt het landschap van de nabijgelegen Ringkøbing Fjord. Het complex krijgt de langste waterglijbaan van Denemarken en een capaciteit van tussen de 2.500 en 3.000 gasten. Ook komt er een 2500 m² grote speelruimte en een restaurant voor 500 gasten, waar tevens concerten kunnen worden gegeven. Op de eerste etage komt een bar en een bad uitsluitend voor volwassenen. Bij het complex zijn ook splinternieuwe vakantiehuizen in aanbouw.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.