De badplaats-top 10 van Nederland, volgens Instagram

De badplaats-top 10 van Nederland, volgens Instagram 9
Het Kurhhaus in Scheveningen. Foto: Elkedagvakantie

Zand tussen je tenen voelen. Hoe lekker is dat? Als daar dan nog het ruisen van de zee bij komt, dan kan de dag niet meer stuk. Hoe lang je ook op het strand kan/mag blijven. Hier onder een overzicht van mooie stranden. Wij kunnen ze alle 10 afstrepen, we hebben ze allemaal al eens bezocht. En jij? Verder vandaag o.a.:

 • ANVR blij met uitbreiding regeling reisvouchers
 • Het is weer mogelijk om vakantie te vieren in Wales (VIDEO)
 • Reizen in coronatijd: Alwin test Nice (VIDEO)

Dit zijn de meest geliefde badplaatsen van Nederland op Instagram

De badplaats-top 10 van Nederland, volgens Instagram 11
Lekker een weekendje uitwaaien op Terschelling. Foto: Elkedagvakantie

Even uitwaaien, we hebben het allemaal even nodig. Al helemaal na zo’n warrige tijd. Vele brengen de zomer door in ons eigen land. Om het zomergevoel optimaal te vieren is een bezoekje aan het strand wel zo lekker. Ken jij alle Nederlandse stranden eigenlijk al? Er zijn er toch wel wat.

Holidu, heeft uitgezocht wat de meest geliefde badplaatsen van Nederland zijn op basis van hun vermeldingen op Instagram (hieronder aangegeven met #’aantal foto’s op Instagram’). Nederland heeft een lang uitgestrekte kust van wel 523 km. Zo’n 353 km ligt aan de Noordzee kant en de rest aan de Waddenzee en Westerschelde. De hitte is nu opkomst! Ga je mee strandhoppen de komende dagen? 

(Houd het nieuws in de gaten voor eventuele waarschuwingen als het strand te vol is)

 1. Scheveningen #631.606 – De pier, het reuzenrad het heeft natuurlijk allemaal zijn flair. En een goede verbinding zo vanuit de stad. Het strand bij Scheveningen heeft dit jaar voor de 10e keer de Blauwe Vlag toegekend gekregen, dat is een kwaliteitsteken van het water en je kan rekenen op een opgeruimd strand. Verkoeling nodig? Bij zo’n 70 strandtenten kan je hier lekker lunchen of een drankje halen. Zomers zijn honden hier helaas niet welkom, van 1 oktober tot 15 mei kan je je viervoeter weer meenemen. 
 2. Texel #523.298 – Op Texel strijk je heerlijk neer op een uitgestrekt 30 kilometer wit zand strand! In het hoogseizoen zijn er badmeesters aanwezig en de reddingsbrigade houdt ook een oogje in het zeil. Op veel strandgedeeltes mag je hond mee en lekker los lopen. Misschien heb je wel kans om de zeehondjes te spotten vanuit je ligstoel!
 3. Terschelling #219.489 – Heerlijk fietsend door de duinen kom je al snel op het lange brede strand van Terschelling. Je vindt er ook het karakteristieke Drenkelingenhuisje. Het strand heeft veel strandpaviljoens voor een fijne lunch en een zomerse cocktail. Het eiland bestaat voor bijna 80% uit natuurlijke duinen! 
 4. Ameland #184.005 – Het strand van Ameland heeft dit jaar voor de 21ste keer een Blauwe Vlag gekregen, dit staat voor een opgeruimd strand met goede kwaliteit zwemwater. Voor een snackje en een drankje kan je terecht bij een van de paviljoens, bijvoorbeeld bij Paviljoen Sjoerd. Er zijn zo’n 5 surf en kitesurf scholen op Ameland, een lesje waard dit jaar? Er zijn ook genoeg parkeermogelijkheden bij het strand.
 5. Vlissingen #168.949 – Lekker flaneren langs de langste boulevard van Nederland. Bij deze havenstad aan de Westerschelde zie je de grote schepen zo voorbij trekken. De boulevard is dan ook de hotspot voor een mooi Instagram fotootje. Voor een drankje kan je terecht bij strandpaviljoen Kaapduin. 
 6. Domburg #119.887 – Niet ver van Vlissingen weg vind je de fijne badplaats Domburg. Het zuidelijke Zeeland heeft waarschijnlijk de meeste zon uurtjes, dus daar zit je in de zomer wel goed. Naast het strand is ook het stadje erg leuk. Verdeeld over het strand zijn verschillende reddingsposten gestationeerd. Je hond mag zich hier trouwens ook helemaal uitleven!
 7. Vlieland #118.534 – Het vierde waddeneiland in deze ranking, Vlieland. Een waanzinnig mooie badplaats, die omgeven is door prachtige natuur. Het strand is in 2018 en 2019 uitgeroepen tot het schoonste strand van de Waddeneilanden. Om te zorgen dat de sterke stromingen iets afnemen zijn er op verschillende plaatsen strekdammen te vinden aan het strand. Als er genoeg wind staat kan je hier ook blokarten op het strand.
 8. Egmond aan Zee #74.390 – Neem je vlieger en je schep mee en klap je strandstoel hier heerlijk uit. Achter de duinen ligt een prachtig vissersdorpje, met op de uitkijk een witte vuurtoren. Vanuit Egmond aan zee ben je ook zo in Alkmaar of Bergen aan Zee als je er meerdere dagen wilt verblijven heb je verschillende mogelijkheden voor een uitstapje.
 9. Kijkduin #74.276 – Niet alleen Scheveningen, maar ook de badplaats Kijkduin is erg populair. Een mooi strand waar je voor kitesurfen aan het juiste adres bent. Of zoek een heerlijk plekje in de duinen voor een fijn uitzicht. Naast de gezellige strandhuisjes en paviljoens is het een strand om lekker van het zonnetje te genieten. 
 10. Hoek van Holland #69.183 – Beachvolleyball, een speeltuin of paardrijden. Activiteiten genoeg op het strand. Er staan veel mooie strandhuizen voor een super verblijf. Bij het deel “het Grote Strand” vind je de meeste strandpaviljoens, kom je nou juist voor het surfen of kitesurfen, dan kan je beter naar het “Hoekse strand” deel. Overdag mag je je hond hier in de zomermaanden helaas niet meenemen. 

Onderzoeksmethode

Deze ranking is uitgevoerd door Holidu, zoekmachine voor vakantiehuizen, op basis van het aantal gebruikte hashtags die zijn aangemaakt op Instagram. De gegevens zijn in Juli 2020 verzameld. Holidu heeft meer dan 70 badplaatsen in Nederland onderzocht. Stranden en badplaatsen met meer dan 100 # zijn meegerekend als op meer dan 80% van de feed strandfoto’s te zien zijn.  

ANVR blij: uitbreiding SGR-garantie Reisvouchers biedt klant vertrouwen

hands with latex gloves holding a globe with a face mask
Photo by Anna Shvets on Pexels.com

De ANVR heeft met instemming kennis genomen van de uitbreiding van de SGR-regeling die ANVR reisondernemingen de mogelijkheid biedt bij annuleringen vanwege Covid19 een reisvoucher met SGR-dekking uit te geven. Door het besluit van SGR van vandaag vallen alle reisvouchers die door SGR-deelnemers in heel 2020 worden uitgegeven vanwege annuleringen door de corona-pandemie onder de garantie van SGR. Daarmee speelt het moment van boeken van een reis niet langer een rol.

 ​”De afgelopen dagen is er door berichtgeving in de pers heel veel onduidelijkheid en ongerustheid ontstaan bij reizigers, reisorganisaties en ACM over welke uitgegeven reisvouchers nu wel en welke niet onder de garantieregeling vielen. ANVR heeft daarom vandaag per brief het verzoek gedaan aan SGR om ook boekingen gedaan na 16 maart 2020 onder de regeling te laten vallen. ANVR is verheugd met het besluit van SGR dat daarmee gehoor geeft aan ons verzoek”, zegt Frank Oostdam, voorzitter van de ANVR.

Terughoudendheid

“De ontstane onduidelijkheid leidde in brede zin tot een verminderd vertrouwen in de Reisvoucher met SGR-dekking. Dat is jammer en was wat ons betreft ook onnodig. Helemaal mooi is dat SGR tegelijkertijd heeft besloten de mogelijkheid tot uitgifte van de Reisvoucher met 4 maanden te verlengen tot 1 januari 2021. Dat biedt zekerheid en vertrouwen voor de komende periode”.

“We merkten door alle onrust de laatste tijd ook enige terughoudendheid bij de consument als het gaat over het boeken van een nieuwe reis. Hopelijk is de zekerheid van terugbetaling van de reissom bij het aanvaarden van een reisvoucher met SGR-dekking – in het onverhoopte geval dat een geboekte reis toch geen doorgang kan vinden – het laatste zetje dat de klant nodig heeft vol vertrouwen zijn pakketreis te boeken voor de komende periode bij een ANVR reisonderneming”, aldus Oostdam.

Het is weer mogelijk om vakantie te vieren in Wales

Toeristische reizigers uit Nederland zijn al sinds 15 juli weer welkom in Wales, en vanaf deze week is het ook weer mogelijk om het land met een rechtstreekste KLM-vlucht te bereiken. Doordat Wales een hoop rust en ruimte biedt, is dit de ideale bestemming voor de zomer van 2020. Het themajaar ‘Year of Outdoors’ laat je kennismaken met avontuur en unieke buitenervaringen, waar je uiteraard op gepaste afstand van kunt genieten. Tijd om een welverdiende vakantie naar Wales te plannen.

Ruige kustlijnen, groene bergtoppen en drie nationale parken: dat is Wales in een notendop. Het is een droombestemming voor de actieve vakantiegangers, maar ook als je op zoek bent naar rust en ruimte is dit een aanrader. 2020 is bovendien benoemd tot ‘Year of Outdoors’. Je kunt ervoor kiezen om een van de drie routes van The Wales Way te volgen en kennis te maken met de prachtige landschappen die het land te bieden heeft. Of breng een bezoek aan Brecon Beacons, Pembrokeshire, Snowdonia of The Wye Valley, waar je in alle rust kunt wandelen of prachtige fietstochten kunt maken.

Addo. Mijn belofte aan Wales

De strikte richtlijnen en getroffen voorbereidingen hebben ervoor gezorgd dat Wales weer een veilige plek is om te bezoeken. Om het gevoel van veiligheid te waarborgen is ‘Addo’ in het leven geroepen. Addo betekent ‘beloven’ in het Welsh en door achter dit initiatief te staan, maak je een belofte om goed voor jezelf, anderen en het land te zorgen. Denk hierbij aan het regelmatig ontsmetten van de handen, gepaste afstand houden en drukke gebieden te vermijden. Ben je van plan om Wales te bezoeken en maak je graag jouw belofte aan dit prachtige land? De belofte kan virtueel worden ondertekend op de Visit Wales-website en gedeeld op social media met de hashtags #addo #VisitWalesSafely #TravelTradeWales.

Inschrijvingsformulier 

Voor alle reizigers naar Wales is het verplicht om voor vertrek een formulier in te invullen. De zogenoemde ‘Public Health Passenger Locator Registration Form‘ moet bij aankomst aan de Britse grens worden getoond. De overheid zal de informatie gebruiken om contact op te nemen met bezoekers als zij of iemand met wie ze hebben gereisd symptomen van het coronavirus (COVID-19) ontwikkelen.

Vlieg met KLM naar Cardiff Airport

Vanaf 3 augustus is het weer mogelijk om met KLM naar Cardiff Airport te vliegen. In verband met het coronavirus zijn er de nodige gezondheids- en veiligheidsmaatregelen genomen. Dit zorgt ervoor dat het veilig is om naar Wales te reizen en je met een vertrouwd gevoel aan boord kunt stappen. Bekijk voor vertrek deze video, waarin de maatregelen duidelijk worden uitgelegd en ga goed voorbereid op reis.

Alle bovenstaande activiteiten zijn momenteel toegestaan. Het kan zijn dat nieuwe coronamaatregelen hier verandering in brengen. Houd er bovendien rekening mee dat het reserveren van accommodatie en eetgelegenheden vereist is vanwege capaciteitsbeperkingen. Het laatste nieuws rondom reizen naar Wales vind je op OntdekWales.nl.

In het kort – nieuwsoverzicht

Reizen in coronatijd: Alwin test Nice

Tevreden?

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.