Ontdek het geheim van een goede cruise vanuit huis

Een cruise beginnen vanuit New York
Een cruiseschip in de haven van New York. Foto: Elkedagvakantie

Als redactie van Elkedagvakantie hebben we maar eenmaal het genoegen van een cruise mogen smaken. Maar gezegd moet worden dat dat een enorme belevenis was. Het blijft natuurlijk wel een vrij prijzige manier van vakantievieren en dus niet voor iedereen weggelegd. Voor wie het toch eens ‘van dichtbij’ wil beleven komt er binnenkort een documentaire op tv. En verder vandaag o.a.:

 • ‘Koning en koningin schenden coronaregel tijdens vakantie in Griekenland’
 • Corona: vier dagen vakantie, tien dagen quarantaine
 • Chaos aan Sloveens-Oostenrijkse grens door nieuwe coronamaatregel

Seven Seas Explorer cruiseschip onderwerp documentaire op RTL Z

Ontdek het geheim van een goede cruise vanuit huis 10
Het zwembaddeck aan boord van de Seven Seas Explorer. Foto: PR

Kom binnenkort alles te weten over Seven Seas Explorer, het meest luxueuze schip ooit gebouwd, in een vierdelige documentaire op RTL Z. ’s Werelds meest toonaangevende luxueuze cruiserederij Regent Seven Seas Cruises heeft samengewerkt met de onafhankelijke documentairemakers van ITN Productions voor het maken van deze documentaire.

ITN is met camera’s aan boord gegaan om kijkers een exclusief kijkje zowel voor als achter de schermen te kunnen geven. Op woensdag 26 augustus is de vierdelige docuserie vanaf 20:30 uur te zien op RTL Z.

Exclusief kijkje achter de schermen

De documentairemakers zijn mee aan boord geweest van een cruise rond het Iberisch Schiereiland en een cruise op de Baltische Zee. Het eindresultaat is een interessant inkijkje in wat er nodig is om een ultraluxe, all-inclusive cruiseschip te onderhouden. Daarnaast wordt de weelde aan rijkdom aan boord, evenals de uitstekende gepersonaliseerde service van de crew aan boord van het schip perfect weergegeven.

“Wilt u de kaviaar van zalm of steur?” Bij de brunch op de Seven Seas Splendor is het de normaalste vraag van de wereld. Van het fantastisch ogende buffet zou menig foodie een vreugdekreetje slaken, want of het nu om de toren van macarons gaat of de tafel vol kleurrijke hors-d’oeuvres, alles ziet er perfect uit.

RTL zelf over de documentaire

In de eerste aflevering wordt John Barron gevolgd, de Cruise Director van het schip. Hij maakt zich, met een nieuwe groep gasten, klaar voor de openingsvoorstelling. Ondertussen maakt  de hoofdbutler, Raju,  de Regent Suite klaar voor de volgende gasten die enkel het beste willen en ook verwachten. Aan land verkennen Senior Executive Chef, Michael en Food & Beverage Director, Stephane, lokale Spaanse markten om de meest verse vis te vinden om die later op de dag te serveren in het grootste specialiteitenrestaurant op zee, Compass Rose.

Meerdere afleveringen

Bekijk ook de overige drie afleveringen om erachter te komen wat er nog meer nodig is om het meest luxueuze schip ooit gebouwd wereldwijd, draaiende te houden. Het uitzendschema op RTL Z is als volgt:

 • Woensdag 26 augustus: aflevering 1 t/m 4, vanaf 20:30 uur
 • Donderdag 27 augustus: herhaling van aflevering 1 & 2, vanaf 00:30 uur
 • Zaterdag 29 augustus: herhaling van aflevering 1 t/m 4, vanaf 20:30 uur

Een ongeëvenaarde ervaring

“We zijn ongelooflijk enthousiast over deze documentaire. Het weergeeft uitstekend het aandacht voor detail, de professionaliteit en hoe hard onze crew werkt om gasten aan boord van Seven Seas Explorer een ongeëvenaarde ervaring te kunnen bieden. Zoals het geval is op elk luxe schip uit de Regent Seven Seas Cruises vloot,” aldus Graham Sadler, Managing Director, EMEA, Regent Seven Seas Cruises.

Je eigen Steinway-piano

Seven Seas Explorer werd gedoopt door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Charlene van Monaco in juli 2016. Het schip beschikt over extravagant ontworpen theaters en lounges, een uitgebreide verzameling elegant ingerichte en ruime suites en vijf luxe gastronomische restaurants met allen een hoog niveau van persoonlijke service. Met een brutogewicht van 55.254 ton en slechts 750 gasten, heeft het all-suite, all-balcony schip volgens de eigenaar één van de grootste ruimteverhoudingen en crew-gast ratio’s in de gehele cruise-industrie. Om nog maar te zwijgen over de grootste privé-balkons in de cruise-industrie en een nieuwe categorie aan luxe suites – waaronder de bijna 413m2 grote Regent Suite, compleet met een Steinway-piano, een persoonlijke butler en een eigen spa met onbeperkte spabehandelingen.

Ontdek het geheim van een goede cruise vanuit huis 12
Het balkon van de King Regent Suite. Foto:PR

Over Regent Seven Seas Cruises

Regent Seven Seas Cruises, volgens eigen zeggen ,,‘s werelds meest toonaangevende luxueuze cruiserederij, levert al meer dan 25 jaar een ongeëvenaarde ervaring”. Met ruimte voor maximaal 750 gasten aan boord, varen de schepen – Seven Seas Explorer®, Seven Seas Mariner®, Seven Seas Navigator®, Seven Seas Splendor® and Seven Seas Voyager®  – naar meer dan 450 bestemmingen wereldwijd. Gasten genieten gepersonaliseerde service op het hoogste niveau evenals van luxueuze all-suite accommodaties, welke toebehoren tot de grootste op zee en bijna allemaal voorzien zijn van een privébalkon. Uniek bij Regent Seven Seas Cruises is de grootste verscheidenheid aan onbeperkte gratis excursies in iedere haven, wat de cruiserederij de enige echte all-inclusive rederij maakt. Ook inbegrepen zijn alle maaltijden in een scala aan specialiteitenrestaurants en eetgelegenheden in de buitenlucht, kwaliteitswijnen en sterke dranken, entertainment, ongelimiteerde internettoegang, gratis Valet Laundry, fooien en een hotelnacht voorafgaand aan de cruise voor gasten die verblijven in Concierge-suites en hoger.

Voor meer informatie ga naar www.RSSC.com

In het kort – nieuwsoverzicht

 • ‘Koning en koningin schenden coronaregel tijdens vakantie in Griekenland’ (Hart van Nederland)
 • Corona: vier dagen vakantie, tien dagen quarantaine: deze mensen gingen naar een ‘geel’ Mallorca, maar dat eiland werd ineens ‘oranje’ (DvhN)
 • Travel firms ‘desperately need’ government help (BBC)
 • Veilig op vakantie in de camping-car (FD.nl)
 • Chaos aan Sloveens-Oostenrijkse grens door nieuwe coronamaatregel (Telegraaf)
 • Onrust over plan capsulehotel in Pontsteiger (De Westkrant)
 • Statue of Liberty and Ellis Island Reopen (Travel Pulse)
 • Eliza was here lanceert kleinschalige vakanties, weg van de massa (Verkeersbureaus Info)
 • The Life of a Travel Writer with David Farley (Nomadic Matt)
 • KLM opent deuren voor docuserie op RTL 4 (Luchtvaartnieuws)
Thailand smacht naar nieuwe toeristen en stuurt je vast deze videokaart
Thailand is nu nog ‘oranje’ volgens het advies van de Nederlandse overheid.

Tevreden?

Laat dit veld blanco

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.