24 uur op de Oasis of the Seas

24 uur op de Oasis of the Seas 9

Sander Lindenburg aan boord van de Oasis van de Seas. Foto: Elkedagvakantie

Natuurlijk, ik heb wel eens op een boot gevaren. Deze zomer nog met de ferry naar Zweden. Ook ooit met de nachtboot naar Schotland, maar een cruise, nee, dat niet. Dat avontuur mag ik op 14 en 15 oktober 2014 beleven aan boord van de Oasis of the Seas. Een gigantisch cruise-schip, dat normaal niet in Nederland komt, maar dat nu na een 5-jaarlijks onderhoud in Rotterdam weer afvaart richting het Caribisch gebied. En ik mag mee, 1 nacht, tot Southampton. Hier onder volgt dinsdag vanaf 9 uur mijn live verslag van de belevenissen aan boord van dit schip als het Nederland weer verlaat. Het is een avontuur, dat mij zelf een beetje een ‘Kuifje-gevoel’ geeft. We zullen zien of dat uitkomt.

8:45 u De koffer en ik zijn er klaar voor. Op naar Rotterdam!

IMG_0051.JPG

11:06 u. Op station Rotterdam houden ze al rekening met een flinke toeloop…

IMG_0054.JPG

11:39 u. En daar is ze dan! ( waarom is een schip altijd vrouwelijk?). Nu in de rij om aan boord.

IMG_0072.JPG

11:55 u. Het grote wachten kan beginnen. Er moeten 5000 passagiers aan boord.

IMG_0076.JPG

13:22 u. Ben nu anderhalf uur aan het wachten op het inchecken. Het is chaos. Halverwege wordt een kleurenkaarten systeem ingevoerd, maar tot nu toe helpt dat niet veel.

IMG_0084.JPG

Er zijn zo te zien nog geen mensen aan boord. Ze zitten in ieder geval niet op hun terrasjes. Hoewel…als je goed kijkt zie je twee mensen.

IMG_0083.JPG

13:48 u. Ik sta in een rij!

IMG_0086.JPG

15:00 u Ik ben aan boord! Het moet gezegd worden: het was het wachten waard. Wat een pracht en praal binnen. Eerst naar mijn kamer, dan wat eten en op ontdekkingstocht.

IMG_0145.JPG

IMG_0144.JPG

En dit is mijn kamer voor vannacht:

IMG_0147.JPG

17:30 u. En de trossen zijn los! Rotterdam zwaait de Oasis massaal uit. Mijn 4g valt zo weg, dus de volgende update zal vanuit Engeland zijn morgenochtend vroeg.

IMG_0185.JPG

18:30 u. Avond-eten in de ‘main dining’, was de afspraak met mijn gezelschap, maar met zoveel restaurants aan boord was het wel even zoeken voor mij als nieuweling. Gelukkig waren we nog niet ver uit de Nederlandse kust, zodat mijn T-Mobile verbinding het nog deed en ik contact kreeg met de rest van het gezelschap.

21:00 u. Voortreffelijk gegeten. Heerlijke wijn, zalig dessert (zie foto), goed gezelschap! Veel geleerd over het schip (zeg nooit boot!). Een tafelgenoot die vandaag zijn 8-ste verjaardag vierde werd door de bemanning toegezongen (foto).

IMG_0201.JPG

IMG_0200.JPG

21:15 u. Met mijn ‘echte’ Nikon-camera een rondgang over het schip gemaakt. Er zijn veel Amerikanen en Nederlanders aan boord. De Amerikanen varen nog 13 dagen mee tot eindpunt Fort Lauderdale, de Nederlanders zijn voor prijzen van tussen de 200 en 300 euro pp mee voor 1 nacht tot Southhampton om zo het cruisegevoel eens mee te maken.

22:00 u. De prijzen zijn/lijken dan wel hoog, maar al je eten en entertainment zitten er ook bij in. Vanavond ben ik in een van de vele theaters gaan kijken naar de muziekshow ‘Come fly with me’. Een spektakelstuk dat op Broadway niet zou misstaan. Met zang, dans, acrobatiek, eigen showorkest en gigantische requisiten.

23:30 u. De dag afgesloten in een Engelse pub met een heerlijke Pint, compleet met optreden van een soliste.

24:00 u Nog even gelezen en toen gaan slapen in mijn kingsize bed.

6:00 u. Normale tijd op. Aankleden om zo de zon boven de zee te zien opkomen.

7:00 u. ( maar eigenlijk 6:00 u, want het is hier Engelse tijd) Heerlijk ontbijt.

IMG_0211.JPG

8:00 u Haven van Southhampton is in zicht.

IMG_0210.JPG

17:33 u. Na de ‘debarkment’ in Southhampton (foto) met de bus naar Heathrow en toen met de KLM naar Schiphol. Nu in de trein naar huis.

IMG_0226.JPG

En dan nu de uitdaging om nog iets origineels over dit schip te produceren…nadat álle media al over het onderwerp hebben geschreven, zoals de Volkskrant vandaag. Maar dat gaat lukken, hou Elkedagvakantie in de gaten!

Dit artikel kwam tot stand met medewerking van Amca. Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van de op 1 na grootste cruisemaatschappij ter wereld: Royal Caribbean Cruises Ltd. Van deze cruisemaatschappij worden 3 rederijen aktief op de Nederlandse markt aangeboden: Royal Caribbean International, Celebrity Cruises en Azamara Club Cruises. En: Lankhorst Public Relations BV.

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.