Travelbase biedt uitdagingen: Nordic Woods als wilderniskamp in Zweden

Travelbase biedt uitdagingen: Nordic Woods als wilderniskamp in Zweden 9
De Norway Trail. Foto: benjamin-davies

Voor wie deze zomer op zoek is naar een onvergetelijke vakantie, is de keuze groot: luieren aan het strand, cultuur snuiven in een grote stad of wandelen door de natuur. Voor degenen die op zoek zijn naar een echt unieke ervaring is de zoektocht vaak lastiger. Travelbase licht een aantal reizen uit voor de reiziger die op zoek is naar een once in a lifetime reis. Denk aan een zevendaagse wandeltrip door Albanië, Kosovo en Montenegro, een kanotocht over de uitgestrekte meren in Zweden of een meerdaagse tocht dwars door het grootse nationale natuurpark van Noorwegen. 

Nordic Woods Wildernis Kamp in Scandinavisch National Parc Åsnen

Het Nordic Woods Camp is gelegen op één van de meest ongerepte plekken van Europa: het National Parc Åsnen in het zuiden van Zweden. Dit nationale park omvat een spectaculaire verzameling aan eilanden die samen zo’n 700 kilometer aan kustlijn herbergen. De perfecte locatie voor een avontuurlijke reis waar expedities, kanotochten en het buitenleven centraal staan. Slaapplekken zijn er in de vorm van comfortabele yurts en tipi’s welke van alle gemakken zijn voorzien, en bovendien een prachtig uitzicht bieden over Zweedse meren en bossen. Actieve activiteiten worden bij het Nordic Woods Camp afgewisseld met ontspanning in de vorm van yoga- en meditatielessen, kampvuren en ouderwetse spelletjesavonden.

The Canoe Trip in Värmland, Zweden

Värmland ligt op de grens van Zweden en Noorwegen en staat bekend om de prachtige natuur: de regio bestaat uit indrukwekkende bos- en heuvelgebieden én wateren. Vooral dat laatste maakt The Canoe Trip mogelijk. Deze unieke kanotrip haalt deelnemers gedurende zeven dagen uit hun dagelijkse routine en vervangt deze door een onvergetelijke ervaring middenin de natuur, waar sportiviteit wordt afgewisseld met ontspanning. De survivaltips die bij aanvang gedeeld worden zullen goed van pas komen tijdens deze reis: in Zweden is wildkamperen toegestaan en tenten worden opgezet op unieke plekken. Overnachten op een privé eiland, de natuur inlopen vanuit je tent en de dag starten met een frisse duik in het (drinkbare!) water: hier is het mogelijk.

The Norway Trail in Hardangervidda, Noorwegen

Noorwegen is met zijn rauwe natuur één van de meest spraakmakende landen ter wereld en telt maar liefst 47 nationale parken. Het grootste nationale park van Noorwegen en zelfs van heel Scandinavië heet Hardangervidda en is een populaire bestemming onder wandelaars, skiërs, vissers en klimmers. The Norway Trail laat je kennis maken met dit park middels een meerdaagse tocht dwars door de veelzijdige omgeving. Deze bucket list hike loopt langs watervallen, gletsjers en bergtoppen. De zorgvuldig uitgekozen slaapplekken bieden panoramische uitzichten over de omgeving, om tijdens het klaarmaken van je eigen maaltijd te bewonderen.

The Balkan Trail in Albanië, Kosovo en Montenegro

Een reis die niet bestemd is voor reizigers met hoogtevrees, wél voor sportievelingen die houden van een uitdaging: The Balkan Trail. Deze zevendaagse wandeltocht brengt je door het ongerepte berggebied van Albanië, Kosovo en Montenegro. De wandeltocht neemt je mee langs de mooiste trajecten van The Peaks Of The Balkan, een route die de World Travel & Tourism Award heeft gewonnen en tot de allermooiste wandelroutes ter wereld behoort. En dat is niet voor niets: de route loopt langs ongerepte berggebieden, spectaculaire kliffen, watervallen en valleien. Overnachten gebeurt geheel in stijl, namelijk in tenten op bijzondere locaties en het avondeten wordt op sommige dagen door de lokale bevolking bereid. De beste manier om je onder te dompelen in de cultuur van deze unieke bestemming en bij te komen van een indrukwekkende dag in de bergen.

En dan nog dit

Slaap in een gecamoufleerde kubuswoning

Vanaf nu kun je na je bezoek aan het Rotterdams Mariniersmuseum overnachten in een iconische kubuswoning. Compleet met klimmuur, uitkijkpost met verrekijker en mariniersontbijt waan je je even een echte marinier. Tijdens de zomervakantie (17 juli t/m 29 augustus 2021) zijn er nog meer activiteiten: wordt museummarinier, vang piraten, storm door de hindernisbaan of leer over de geschiedenis van het Korps Mariniers. In de nieuwe tentoonstelling Helden maak je kennis met de helden van de mariniers en nomineer je jouw eigen held. Meer zin om naar buiten te gaan? Het museum is startpunt voor actieve wandelingen door de omgeving.

Travelbase biedt uitdagingen: Nordic Woods als wilderniskamp in Zweden 11
De ingerichte kubuswoning in samenwerking met Stayokay Rotterdam. Foto: Taco van der Werf
ECO2boats bouwt ’s werelds eerste circulaire speedboot 

De Belgische start-up ECO2boats bouwt volop aan de eerste circulaire speedboot ter wereld. De OCEAN 7 wordt volledig gemaakt uit ecologische vezels en bevat in tegenstelling tot klassieke boten geen splinter glasvezel, plastic of hout. Resultaat: een speedboot die niet vervuilt, maar 1 ton CO2 uit de lucht haalt. Om de circulaire speedboot te financieren, haalt ECO2boats momenteel geld op via doneeractie.nl en de WinWinleningen van PMV/z. Volgend jaar wil ECO2boats met de OCEAN 7 het Kanaal oversteken. 

Overnachten in de Franse bergen

In de Franse bergen wordt er steeds gezocht naar vernieuwing, ook als het gaat om accommodatie. Wat dacht je van een overnachting onder de sterren in een “Bulle perchée” in het berggebied Morzine? In deze transparante bubbel heb je een panoramisch uitzicht op de omringende bergen: romantisch, knus en rustgevend! Ben je op zoek naar een milieubewust verblijf? Ga dan naar het “tRois Hotel” in Saint-Gervais, een schitterend gebouw uit de negentiende eeuw waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat en de aandacht uitgaat naar zero waste, plasticvrij en korte ketens. De comfortabele berghut van Le Saut bij Méribel is een uitstekende uitvalsbasis voor wandelaars en liefhebbers van hooggebergte en biedt onderdak aan 25 personen. Bovendien is de berghut ook nog eens ecologisch verantwoord, met o.a. zonnepanelen, ter plekke gefilterd water en afvalhout voor de verwarming. Ook in Val Thorens kun je wandelen combineren met een overnachting in een berghut: daal af van de Col de la Chambre naar de Vallée des Encombres, om vervolgens bij te komen in de berghut Gittamelon waar fondue, lokale geitenkaas en honing uit de vallei op je wachten.

Cultuur en natuur tussen staal en steen

Op een trip naar het Ruhrgebied mag een bezoek aan het Unesco-werelderfgoed Zeche Zollverein in Essen zeker niet ontbreken. Dit was ooit de grootste steenkolenmijn ter wereld, maar nu veroveren cultuur én natuur het voormalige industriële complex terug: je vindt er bijvoorbeeld het Ruhrmuseum en het Red Dot Design Museum, maar ook een uniek landschap met een veelzijdige plantenwereld. Of neem nu het landschapspark Duisburg-Noord. Oorspronkelijk een ijzersmelterij, nu een van de belangrijkste industriële monumenten van Europa. Met een adembenemend uitzicht vanuit hoogoven 5 – of vanuit het spannende klimparcours hoog boven het park. Alle informatie over de kaart en de excursiemogelijkheden is te vinden op www.ruhrtopcard.de/nl.

In het kort – nieuwsoverzicht

 • Koffers pakken én veel opzoekwerk: waar moet ik nu allemaal aan denken als ik op reis vertrek of terugkeer? (VRT.be)
 • Campers zijn razend populair: hier moet je op letten bij je aankoop (RTL)
 • Tweedehands camper kopen? Dit kun je krijgen voor een budget tussen de €10.000 en €30.000 (MSN)
 • 5 verstopte Google Maps-features die je reis makkelijker maken (Android Planet)
 • Op vakantie naar Frankrijk: 5 vragen over de verplichte gezondheidspas (RTL)
 • Disney Imagineer Sylvie Massara: “Je moet dromen laten uitkomen” (Dutch Cowboys)
 • Op vakantie naar Kroatië: hier moet je aan denken (Rijksoverheid)
 • Vriendjes maken op vakantie: ‘Geef als ouder zelf het goede voorbeeld’ (AD.nl)
 • ‘Laat je niet gek maken door die kleuren’ (BNR)
 • Guus’ vakantie viel letterlijk in het water: ‘Er dreef een caravan voorbij’ (Omroep Brabant)
 • TUI en Sunweb annuleren vakanties naar oranje gebieden, Corendon niet (Nu.nl)

Video van de week: Met de trekker naar Portugal

Nico Danenberg stopte met zijn kroeg Swaf in Hoorn en reisde met een trekker richting Portugal. Waarom? Je kunt het hele verhaal hier lezen.

Weekendradio op Hit100.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.