Weekendje weg, wat zullen we doen?

Weekendje weg, wat zullen we doen? 9
Even kijken wat je op een dag gaat doen in de buurt van je hotel. Foto: Elkedagvakantie

Oktober nadert. Dan hebben we een lang weekend vrij. Met een Transavia-ticket voor Lissabon. Maar gaat het door? Het is bij ons niet anders dan voor al die honderden anderen, die ook in voortdurende onzekerheid verkeren over waar corona toeslaat. Maar er is 1 zekerheid: We gaan wel wat ondernemen. Dan in hotels in Nederland? Daarvoor suggesties vandaag en verder o.a.:

 • Dit zijn zes campers van de toekomst
 • Bijna heel Frankrijk kleurt nu oranje of rood
 • Caravanbedrijf profiteert van coronacrisis

Logis komt met ‘hotspots voor ontspanning’

Weekendje weg, wat zullen we doen? 11
Logis Hotel Butgenbacher Hof. Foto: Logis Hotels

Genieten van lekker eten en goede wijn, relaxen in de spa en tot jezelf komen tijdens een lange wandeling. Soms is rust en stilte alles wat je nodig hebt. Speciaal voor wie zich in de watten wil laten leggen, heeft Logis Hotels, met eenpersoonlijke aanpak en betrokkenheid op sociaal gebied, drie hotspots geselecteerd waar je helemaal kunt bijkomen.

Met Logis struin je door de natuur, geniet je van culinaire verrassingen met ingrediënten uit de omgeving of boek je een fijne behandeling in de spa. Dat kan een feest van ontspanning voor lichaam en geest zijn.

Onthaasten in de Achterhoek                                                          

Gelegen in het oosten van Nederland en te midden van lommerrijke velden, bossen en vennen, vind je Logis Boetiek Hotel BonAparte. Het hotel heeft een fijn (verwen)zwembad, sauna, solarium, spa, fitnessruimte en een royale parktuin voor de nodige ontspanning. In het restaurant, Le Delfi, geniet je van de creaties van chef-kok Hans Wissink. De ingrediënten in zijn vindingrijke en klassieke gerechten leiden je ongemerkt naar de Gelderse streek ‘De Achterhoek’. Het hotel is ook de perfecte uitvalbasis om steden zoals Zutphen, Deventer en Hengelo te bezoeken en ook het startpunt van de mooiste fiets- en wandelroutes in de omgeving.

Welzijn op het hoogste niveau

Op ongeveer 1.15u rijden van Maastricht vind je midden in de natuur van de Ooskantons Logis Hotel Butgenbacher Hof in België. Bourgondiërs komen hier helemaal tot hun trekken. De chef-koks van het gastronomisch restaurant gaan iedere dag tot het uiterste om gasten te verwennen en gebruiken alleen verse en seizoensgebonden ingrediënten en voornamelijk lokale producten. Het holistische concept van het wellnesscentrum van het hotel is geïnspireerd door tradities uit het Verre Oosten en beschikt over meerdere sauna’s, whirlpools, een zwembad en biedt de mogelijkheid om fijne schoonheidsbehandelingen en massages te boeken.

Wandelen en mediteren

In het oudste drop van Friesland, Oldeberkoop overnacht je bij Logis Hotel Restaurant Lunia. Het nationaal park Drents-Friese Wold bevindt zich op ongeveer 15 min. rijden van het hotel en wandelliefhebbers hebben de keuze uit maar liefst drie bossen om in bij te komen of te mediteren. In het restaurant wordt op de klassieke Franse wijze met een moderne twist gekookt en de menukaart biedt een fraaie keuze aan seizoens- en streekproducten. Lees na een actieve dag in de bossen in ontspanning eindelijk dat ene boek uit en bestel bij mooi weer een goed glas wijn op het grote terras. Ook is het mogelijk om hier een high tea te reserveren. Gewoon voor jezelf.

In het kort – nieuwsoverzicht

 • Vaccinatie tegen rabiës nodig voor je reis? (Medicalfacts)
 • Caravanbedrijf profiteert van coronacrisis (Omroep Flevoland)
 • A Nostalgic (if Isolating) Road Trip Along Route 66 (NY Times)
 • Bijna heel Frankrijk kleurt nu oranje of rood, Belgen kunnen nu ook niet zomaar meer naar Disneyland (De Morgen)
 • Vakantielanden op ‘oranje’: Nederlanders boeken massaal last minute in eigen land (BN.nl)
 • Dit zijn zes campers van de toekomst (Autovisie)
 • Spanje wil praten over vrijstelling quarantaine voor toeristen Spaanse eilanden (HLN)
 • Toerismebranche in Gelderland vreest omzetverlies na negatief reisadvies uit België: ‘Honderden annuleringen’ (de Stentor)
 • Vakantie verpest, Paul (70) moet Griekenland gedwongen verlaten: ‘Nederland moet zich kapot schamen’ (AD.nl)
Zeven mooie plekken voor fotografie-reizen

+2

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.