In luxe slapen tussen Koude Oorlog bunkers

In luxe slapen tussen Koude Oorlog bunkers 9
Voor kinderen is het vakantie houden in Twente zo heel spannend. Foto: Campground Twente

Tijdens de tweede wereldoorlog was Vliegveld Twenthe een zwaarbewaakte plek door de Duitse Luftwaffe. Niet lang daarna werden de gebouwen onbruikbaar gemaakt en het landschap van vliegveld Twenthe opnieuw ingericht.

Op het bunkerpark kwamen zwaarbeveiligde bunkers voor de opslag van munitie voor tijdens de Koude Oorlog. Tientallen jaren later is de bunkerstrip niet meer in gebruik, maar staan er nog steeds de zwaarbeveiligde bunkers, vol begroeid met groen. Een spannende omgeving met veel historische verhalen.  En nu wordt deze historische bunkerstrip klaargemaakt voor een pop-up glamping met tientallen tenten, onder de naam Campground Twente. De organisatoren laten de historische setting in zijn waarde, maar kleden het geheel aan met hippe glamping tenten, met elke avond een sfeervol foodtruck festival, een gezellige vuurplek en bijpassende activiteiten. 

Historische omgeving

Vlak buiten Enschede vind je Vliegveld Twenthe. Een historische plek, omringd door een bosrijke omgeving waar mensen kunnen genieten van schitterende wandel- en fietsroutes. Vanaf vrijdag 23 april 2021 tot en met de zomervakantie opent Vliegveld Twenthe zijn deuren voor de tijdelijke glamping; Campground Twente. Waar gasten een van de tientallen tenten kunnen huren en niet alleen genieten van een hele bijzondere slaapplek, maar ook van een activiteitenprogramma dat gekoppeld is aan het bijzondere thema van deze locatie, de Koude Oorlog.

Thema Koude Oorlog

Het thema ‘De Koude Oorlog’ ervaar je door de bijzondere omgeving, maar ook middels rondleidingen met verhalen en activiteiten voor het hele gezin. Op de dagen dat de kinderen vrij hebben worden er onder meer lasergame of NERF gun wedstrijden georganiseerd, de kleintjes kunnen mijnen zoeken in de zandbak en wat dacht je van de escaperoom in de hangar? Alles vanzelfsprekend aangepast aan de op dat moment geldende corona maatregelen.

Qua food kunnen gasten culinair genieten, bij de prijs van een overnachting zijn niet alleen de activiteiten en tenten inbegrepen, maar ook een luxe ontbijt en elke avond een food truck belevenis. Goed, gezond en heerlijk eten all-in.  Je hoeft alleen je tas nog maar te pakken. Wij zorgen ervoor dat je tas na een bezoek aan deze unieke omgeving gevuld wordt met unieke ervaringen! Een eenmalige belevenis op een wel hele historische plek, Campground Twente. Kijk voor meer informatie op www.campgroundtwente.nl

Over de initiatiefnemers

Glamp Outdoor Camp

Glamp Outdoor Camp is een pop-up glamping met een festival vibe, waarbij bijzondere accommodaties worden neergezet op de meest bijzondere plekken in Nederland. Met diverse top locaties zijn zij dit jaar een strategische samenwerking aangegaan.

Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie

Met 50 hectare outdoor en 2 hectare indoor, biedt Vliegveld Twenthe op de oude militaire vliegbasis in Enschede meer ruimte dan elke andere evenementenlocatie in Europa. Door flexibel ruimtegebruik en het samen, of juist los van elkaar, kunnen inzetten van de locaties, zijn events van elk formaat bij het vliegveld aan het perfecte adres.

Kibeco

Levenslange herinneringen creëren, creativiteit bevorderen en de grenzeloze fantasie prikkelen van basisschoolkinderen is hetgeen waar Kibeco voor staat. Impact maken met educatieve kinderevenementen. Zo halt deze organisatie deze zomer voor het eerst op Europese vasteland een dino expositie met 2 miljoen LEGO-steentjes naar Nederland (www.dino-fabriek.nl) en wordt binnenkort op een unieke locatie midden in het land het vervolg van Big Insects neergezet (www.big-insects.com).

In het kort – nieuwsoverzicht

  • Griekenland rolt strandlaken uit voor geteste of immune toerist (Nu.nl)
  • California gives OK for Disneyland and other theme parks to reopen April 1st, with restrictions (The Verge)
  • Stormloop op campers: de levertijd was nog nooit zo lang (BD.nl)*
  • Als we straks op vakantie kunnen, zal het vooral dichtbij zijn (AD.nl)*
  • Plopsaland De Panne mag weer open op 1 april, nog niet duidelijk of hotel ook opengaat (Krant van West-Vlaanderen)
  • Darc Mono: voor als je echt óveral wilt kamperen (Autovisie)
  • Zeeland wil Fieldlab-proeven doen met het toelaten van toeristen (Nu.nl)
Zo beleeft een reisblogger uit India een ijshotel in Scandinavië

Weekendradio Hit100.nl

+2

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.