Online vergaderen zat? Zoom in op Twente

Beeld van de reclamecampagne van Twente.

Het vakantiegevoel is bij veel Nederlanders weer naar de achtergrond verdwenen. De digitale meetings zijn bij velen weer een feit. Twente Marketing speelt middels een social campagne, met knipoog, in op de herkenbare situaties die bij het video vergaderen komen kijken. Kijkers worden voor een nieuw uitzicht verleidt naar het platform www.zoominoptwente.nl

Lees ook:

Op www.zoominoptwente.nl wordt met slow tv-video’s én livestreams een uniek kijkje in de regio gegeven. Zo is er een livestream bij Watermolen Singraven (Denekamp) en kan er bij Kinderboerderij Dondertman (Holten) gekeken worden naar net geboren Alpaca’s. 

Sinds de eerste lockdown begin 2020 is het aantal livestream-kijkers sterk gestegen. Uit onderzoek van New York Magazine en Livestream.com blijkt dat mensen drie keer langer naar video content kijken wanneer het om een live video gaat. Ook Slow TV is sinds corona in opkomst. Het is een vorm van documentaire die zich richt op alledaagse gebeurtenissen. Een reden om als destinatie marketing organisatie te kijken hoe deze trends toegepast kunnen worden in campagnes.

Gebiedsmanager Quirine ter Haar: “In onze campagnes zijn we altijd op zoek nieuwe manieren om de consument te verleiden voor Twente te kiezen. Sinds covid-19 heeft een nieuwe doelgroep Twente (her)ontdekt. Het is een wat jongere, hoogopgeleide gast die verrast is door de kwaliteit die Twente te bieden heeft. Deze doelgroep is sterk digitaal georiënteerd. Door in te spelen op de laatste trends in video-content willen we deze groep op een verfrissende manier kennis laten maken met al het moois dat Twente te bieden heeft. Zeker in de herfst!” Voor meer toeristische informatie en inspiratie: www.visittwente.nl

En dan nog dit

Kampeer & Caravan Jaarbeurs eerste kampeerevenement na coronapandemie

In Utrecht verrijst van 6 tot en met 10 oktober 2021 de grootste camping van Nederland. De ruim vier miljoen kampeerliefhebbers die ons land kent, kunnen dan terecht op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, het eerste grote kampeerevenement sinds het uitbreken van de coronapandemie. Rachel Jankowsky van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs: “Kamperen wás al razend populair, ook doordat het een van de meest duurzame manieren is om vakantie te vieren, vergeleken met cruise- en vliegvakanties. Maar veel mensen vonden kamperen de afgelopen anderhalf jaar de enige manier om veilig vakantie te kunnen vieren. En, het is ook gewoon leuk toch? Gaan en staan waar je wilt, slapen in je eigen bed en zelf bepalen hoe laat je wilt eten in plaats van aanschuiven achterin de rij voor het ontbijtbuffet: dát is de charme van kamperen.”

Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs kunnen mensen kennis maken met de nieuwste kampeermiddelen, campings, kampeersnufjes, fietsen en e-bikes. Een groot aantal merken presenteert hun primeurs en noviteiten. Daarnaast is er een uitgebreid theater- en workshopprogramma, waarbij bezoekers hun kampeerskills kunnen upgraden en genieten van de nieuwste kampeertrends. Het evenement in de Domstad bestrijkt kamperen in de volle breedte: van eenvoudige tenten tot avontuurlijke daktenten, van vouwwagens en tenttrailers tot minicaravans, luxe caravans en de inmiddels mateloos populaire campers. De Kampeer & Caravan Jaarbeurs vindt plaats van woensdag 6 tot en met zondag 10 oktober in de Jaarbeurs. Openingstijden zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl

Center Parcs gaat zeer goed najaar tegemoet

Na een goede zomer verwacht Center Parcs ook in het komende najaar veel gasten te ontvangen in haar Nederlandse parken. De afgelopen zomer pakte nog eens 5% beter uit dan recordzomer in 2020. Mark Giethoorn, Managing Director van Center Parcs: “Vanwege corona hebben veel mensen hun vakanties in de afgelopen winter en lente uitgesteld en kunnen we nu weer met familie en vrienden op stap.” Ruim 80 procent van de geplande vernieuwingen van rond de 250 miljoen euro in Nederland zijn inmiddels gereed, volgens Giethoorn. Al meer dan 4000 cottages werden vernieuwd in Nederlandse parken. Center Parcs kijkt ook al vooruit naar de feestdagen, die dit jaar gunstig vallen, waardoor er dit jaar volop mogelijkheden zijn om kerst en oud en nieuw bij Center Parcs te vieren. Zo kunnen gasten kiezen voor een midweek vóór kerst, een midweek tijdens de kerstdagen, een midweek tussen kerst en oud en nieuw of in het weekend de jaarwisseling bij Center Parcs te vieren.

Prijs voor loop-initiatieven

Het belang van lopen leeft in de samenleving. Dat blijkt uit de grote diversiteit van creatieve, originele en actuele initiatieven die zijn ingezonden voor de LoopAward 2021. Vijf initiatieven dingen mee voor de twee prijzen die worden uitgereikt tijdens het Nationale Voetgangerscongres op 7 oktober in Den Haag. De jury heeft uit alle inzendingen vijf loopinitiatieven genomineerd die meedingen om de twee prijzen. ‘Poëziepad Berg en Dal’ en ‘Rondje Stadionpark’ maken kans op de Award vanwege hun bijdrage aan meer (toekomstige) ruimte voor lopen in de fysieke omgeving. De genomineerden voor het maatschappelijke initiatief zijn ‘StationsOmmetjes’, ‘Rewriters010’ en ‘Hou dit voetpad vrij, dan zijn wij ook blij!’. Meer informatie: https://ruimtevoorlopen.nl/loopaward/

Naam Droomparken verdwijnt

EuroParcs Group heeft een sterke groei doormaakt. In binnen- en buitenland is inmiddels een groot aantal campings en vakantieparken overgenomen en ontwikkeld. Om eenduidig en slagvaardig naar buiten te kunnen treden is daarom besloten dat alle parken in binnen- en buitenland zullen gaan opereren onder de merknaam EuroParcs, met een vernieuwde visuele identiteit. Daarmee verdwijnt de naam Droomparken uit het zicht.

Tomorrowland in de Franse sneeuw

Sunweb en Tomorrowland brengen festivalgangers opnieuw samen voor een dancefestival in de Franse Alpen. Van 19 tot 26 maart 2022 staat er een nieuwe editie van Tomorrowland Winter gepland in het Franse skigebied rond Alpe D’Huez. Het festival biedt een totaalconcept waarbij Sunweb als exclusieve reispartner de complete reis verzorgt voor duizenden wintersporters en festivalgangers. De eerste editie van Tomorrowland Winter trok ruim 25.000 bezoekers en is helaas de afgelopen twee jaar door corona niet doorgegaan. Via de eventsite van Tomorrowland Winter zijn de pakketten te boeken met verblijf in Alpe d’Huez voor de full experience. Ook het transport naar Frankrijk per bus of vliegtuig kan meteen worden geboekt om alles zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.

Deelnemers aan de eerste editie van Tomorrowland. Foto: PR Tomorrowland

Tomorrowland maakte de eerste artiesten bekend die aantreden tijdens de tweede editie van Tomorrowland Winter. Internationaal gerenommeerde dj’s zoals Adriatique, Afrojack, Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Kungs, Lost Frequencies, Martin Solveig, Ofenbach, Paul Kalkbrenner, Quintino en Yves V zullen het beste van zichzelf geven.

In het kort – Nieuwsoverzicht

 • Flevoland gastprovincie voor de Nationale Toerisme Top 2022 (Lokale Omroep Zeewolde)
 • Genetisch toerisme: op basis van je DNA-profiel op vakantie (Vrij Nederland)
 • Vakantiehuisje een tegenvaller? Dit zijn je opties (Kassa)
 • We boeken nu veel eerder voor de kerstvakantie en wintersport (RTL)
 • Het stimulerende effect van op reis zijn (NRC)
 • Met de camper naar Noord- of Zuid-Europa? Dit zijn essentiële verschillen waar je op moet letten (Business Insider)
 • ‘Op reis met eend is niet zonder risico’ (BD.nl)
 • Saudi-Arabië wil miljarden steken in nieuwe toeristische trekpleister (Nu.nl)
 • Texel legt toerisme aan banden: ‘Balans tussen eilandbewoners en bezoekers’ (NOS)
 • 14 tips van lezers om het vakantiegevoel vast te houden (NRC)
 • LEGOLAND als waterpark in Italië (Kids Erop Uit)
 • Eindhovense studenten maken zelfvoorzienende camper op zonne-energie (AutoVisie)

Video van de week: Wat gebeurde er met Marineland?

Marineland of the Pacific was een openbaar oceanarium en toeristische attractie gelegen aan de kust van het Palos Verdes-schiereiland in Los Angeles County, Californië, VS. Architect William Pereira ontwierp de hoofdstructuur. Het was ook bekend als Hanna-Barbera’s Marineland tijdens de late jaren 1970 en vroege jaren 1980. Marineland opereerde van 1954 tot 1987, toen het werd gekocht door de eigenaren van SeaWorld San Diego. De nieuwe eigenaren verhuisden de populaire orka’s en andere dieren naar hun faciliteit in San Diego en sloten abrupt Marineland. Lees meer bij Wikipedia.

Weekendradio op Hit100.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.