Onderweg altijd schoon en veilig drinkwater, zo doe je dat

Veilig drinkwater kun je dankzij deze uitvinding overal vinden.
Je kunt onderweg uit een beek of meer water tappen en dat daarna gefilterd drinken. Foto: PR

We gaan weer mooie tochten maken deze zomer en dan is het verstandig om voldoende water te drinken. De LifeStraw Go waterfles is dan een ideale reisgenoot. Hiermee heb je altijd schoon en veilig drinkwater bij de hand, waar je ook bent. En je hoeft onderweg nooit meer plastic flesjes water te kopen, dus dat scheelt weer afval.

Lifestraw Go is een geavanceerde waterfles met filter die beschermt tegen bacteriën, parasieten en microplastics. Maar ook tegen chemicaliën als chloor, waardoor het water beter smaakt. Je vult de fles met water uit een meer, beekje of kraan en zuigt het via de drinktuit naar boven. De filter in de fles zorgt ervoor dat je schoon en veilig water drinkt, zonder bijsmaak.

Hollow fiber techniek

De filter reinigt volgens de producent moeiteloos vervuild water door een slimme hollow fiber techniek. De wanden van de holle vezels bevatten poriën van 0,2 micron groot, waar alleen water doorheen komt en bacteriën, protozoa en vuil achterblijven. De BPA-vrije fles is zeer geschikt voor gebruik tijdens wandelingen, kamperen, verre reizen en noodsituaties. Hij is verkrijgbaar in een 0,7 of 1 liter versie en past in elke rugzak of reiskoffer. Ook ideaal op vakantie als je het water uit de kraan niet vertrouwt. De Lifestraw Go is gemakkelijk te reinigen: fles en dop mogen in de vaatwasser, zodra het filter is verwijderd.

Informatie

De Lifestraw Go is in diverse kleuren verkrijgbaar bij de outdoorwinkel en webshop. Consumentenadviesprijs 0,7L € 42,90 en 1L € 49,90. Ga voor meer informatie naar www.technolyt.nl.

De filters van LifeStraw worden grondig getest om te voldoen aan de normen die zijn opgelegd door de US Environmental Protection Agency (EPA) en NSF International/ANSI. Lifestraw beschermt tegen 99,999999% van de bacteriën (waaronder E.coli, Salmonella), 99,999% van de parasieten (waaronder Giardia en Cryptosporidium), 99,999% microplastics, chloor, organische chemische stoffen en troebelheid. Het membraan heeft een zeer lange levensduur en kan tot 4000 liter verwerken, het actieve koolstof- en ionenuitwisselfilter 100 liter water, mits op de juiste manier gebruikt en onderhouden.

En dan nog dit

VPRO-REISSERIE – Op zoek naar het verhaal van de mensen die aan en met de Middellandse Zee leven, reist Arnout Hauben in een avontuurlijke tocht langs bekende en minder bekende eilanden. De reis gaat van west naar oost en is een uitnodiging om het Middellandse Zeegebied te herontdekken. In negen afleveringen ontrafelen Arnout en zijn team onder meer de wortels van feesteiland Ibiza, maken ze kennis met de 81-jarige en enige bewoner van het Italiaanse eiland Budelli en spreekt Arnout de vissers van Lampedusa die bijna dagelijks mensen op zee redden. De negendelige serie Dwars door de Middellandse Zee is wekelijks te zien vanaf zaterdag 19 juni, 20.35 uur bij de VPRO op NPO 2 (vanaf 10 juli om 19.45 uur).

BIJEN EN SLOVENIE – Slaan wij Nederlanders bijen meestal direct van ons af, in Slovenië worden ze bij wijze van spreken omarmd, men is er verzot op dit insect. Op iedere 1000 inwoners van het land zijn er vier imkers. De inheemse ‘Krainerbij’ of Carniolan honingbij gedijt er zeer goed, maar het land telt wel meer dan 500 soorten. Omdat bijenpopulaties bedreigd worden, stelde de VN in 2018 op initiatief van Slovenië jaarlijks op 20 mei ‘Wereldbijendag’ in. Deze datum is gekozen ter ere van de geboortedag van de Sloveen Anton Janša (1734-1773), die baanbrekend onderzoek verrichtte en de eerste imker leraar werd in de bijenschool in Wenen ten tijde van Maria Theresa. In Slovenië wordt honing in zeer veel gerechten en dranken gebruikt, toegepast in wellness behandelingen en toeristen kunnen wandelen langs bijentrails, alles over de bijencultuur leren in verschillende musea. Het land zet wederom een stap in de bescherming van bijen en heeft de Sloveens bijenteelt aangemeld voor opname in UNESCO lijst van immaterieel cultureel erfgoed. Lees alles over de bijencultuur en vakantiemogelijkheden met bijen en honing in de Engelstalige brochure ‘Apitoerisme in Slovenië’ dat online gelezen en gedownload kan worden. Nadere info op www.slovenia.info

NACHTTREIN NAAR PRAAG – Stap ’s avonds op de trein in Brussel of Amsterdam en wordt de volgende ochtend wakker in Praag. European Sleepers en RegioJet willen in het voorjaar 2022 een nachttrein laten rijden tussen de steden Brussel en Praag via Amsterdam en Berlijn. De nachttrein is een duurzame manier voor het maken van een stedentrip naar Praag en kan als startpunt worden gebruikt voor een treinreis in Tsjechië. De prijzen en de reistijd zijn nog onbekend, maar European Sleepers liet weten dat ze de concurrentiestrijd met het vliegtuig aandurven. Meer over treinreizen in en naar Tsjechië.

In het kort

 • Plan je droomvakantie met de ‘3 Op Reis’-podcast (NPO 3FM)
 • Ryanair roept overheid op om hotel-quarantaine te schrappen (Up in the Sky)
 • De vijf spelregels… in een hotel (RTL)
 • Aantal kampeerwagens in tien jaar tijd verdubbeld (Nu.nl)
 • De meivakantie wordt alwéér een staycation. Hoe maken we er toch een topvakantie van? (Volkskrant)
 • ‘Nederlanders zoeken vooral naar vakantie in eigen land’ (AD)
 • Geen vakanties door corona? Ondernemer komt met online wijnreis (De Ondernemer)
 • Aniek (34) fietste door België en Noord-Frankrijk: ‘395 euro kwijt voor twee weken’ (AD)
 • Kunnen we dankzij het Green Travel Certificate weer op vakantie? (NPO Radio 1)
 • Planning schoolvakanties speelt straks geen rol in vaccinatieschema (Nu.nl)
 • Europees Parlement wil gratis coronatests voor wie deze zomer op reis gaat (VRT.be)
 • Een B & B Beginnen In Italie (Dolcevia)

Video van de week: Nog een jaar en dan gaat de Floriade open

Weekendradio met Hit100.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.