Zomer 2021: Huttopia opent nieuwe Village bij bossen en kastelen in Loirestreek

Zomer 2021: Huttopia opent nieuwe Village bij bossen en kastelen in Loirestreek 9
Huttopia Village Lac de Rillé ligt aan het meer Tours waar je naar hartenlust kunt kanoën, roeien en vissen Foto: Huttopia – Romain Etienne

Bossen, meren, kastelen, wijngaarden en heel veel groene ruimte rondom de accommodaties, dit is het decor van het nieuwe Huttopia Village Lac de Rillé in de Franse Touraine dat begint juni 2021 opent. Na Dieulefit, Sud-Ardèche, Senonches en Lanmary-Périgord is Lac de Rillé het vijfde ‘Village Huttopia’ en volgens het bedrijf een ultieme vorm van glamping voor natuurliefhebbers.

Glamping á la Huttopia betekent comfort in een omgeving van groen, één met de natuur en gelegen in een prachtig landschap. Waar je veel kunt doen en ontdekken. Zo voldoet een Village Huttopia in alle opzichten aan het ideaalbeeld dat de grondleggers van Huttopia vanaf de start voor ogen hadden. De inspiratie vonden zij in de Canadese natuur, om het daarna in Frankrijk te verwezenlijken.

Het nieuwe Village Lac de Rillé ligt midden in Frankrijk, iets ten westen van de levendige stad Tours, aan een gelijknamig meer om naar hartenlust te kanoën, te roeien of te vissen. De omgeving is fantastisch om kastelen te spotten, voor een picknick langs de oever van de Loire of een van de zijriviertjes of voor allerlei fietstochten, die je zo moeilijk of makkelijk kunt maken als je zelf wilt. Altijd al een keer willen wakeboarden of waterskiën? Dat kan in het naastgelegen nautische centrum.

Buren heb je wel, maar soms zie je ze niet
Ieder Huttopia Village is bosrijk en zeer ruim opgezet (buren heb je wel, maar soms zie je ze niet), is autovrij, heeft veel comfort in de exclusieve accommodaties van canvas of hout, en biedt een veelzijdig gratis activiteitenprogramma voor kinderen en volwassenen.

Vegetatie is bepalend
Een village is altijd volledig door Huttopia ontwikkeld, waarbij het landschap en de vegetatie bepalend zijn voor de inrichting van het terrein. Dat maakt elke locatie weer uniek. Uiteraard is er een zwembad (ook overdekt) en kinderbadje met een ruim terras rondom, een restaurant, een groot terras en een centraal Centre de Vie om een spelletje te doen en anderen te ontmoeten.

Ga fietsen!
Ontdekken en doen, zijn speerpunten van Huttopia, en fietsen is er een van. Op alle villages zijn fietsen te huur in veel soorten en maten, van kinderfietsjes tot moderne e-mountainbikes. Huttopia helpt haar gasten graag de omgeving te ontdekken, en heeft in iedere regio een aantal leuke fietsroutes uitgezet die je meevoeren door het glooiende landschap en langs lieflijke dorpjes.

Slapen onder tentdoek of in een chalet
De accommodatie op alle villages zijn exclusief en in eigen beheer door Huttopia ontwikkeld. Altijd zijn ze vervaardigd van canvas, hout of allebei. Zoals de avontuurlijke Cahutte, waar je boven slaapt onder tentdoek en beneden geniet van het comfort van een houten blokhut. Nieuw dit jaar is het chalet Toronto op Huttopia Village Senonches (een uur ten westen van Parijs) en Huttopia Village Sud-Ardèche. Ontworpen in een eigentijdse stijl en volledig van hout gemaakt, met nog meer comfort en buitenbeleving doordat het terras en de binnenruimte naadloos in elkaar over gaan.

Waar vind je de Villages Huttopia?
De vijf villages liggen door heel Frankrijk verspreid. Hier vind je de andere vier:
• Village Huttopia Sud- Ardèche, een oase van rust vlakbij de Gorge d’Ardèche (kajakken, wandelen, mountainbiken)
• Village Huttopia Dieulefit in de Drôme Provençale, uitkijkend over de lavendelvelden (geniet van de provençale heerlijkheden)
• Village Huttopia Senonches, groener dan groen, een uur ten westen van Parijs (met een verwarmd binnen- en buitenbad altijd fijn zwemmen)
• Village Huttopia Lanmary-Périgord, in het hart van het staatsbos in de geliefde Dordogne (te midden van grotten en kastelen).

En dan nog dit

TOVERLAND WEER OPEN

Toverland in Sevenum is vanaf deze week weer open voor publiek. Het pretpark viert dit jaar de 20-ste verjaardag. In verband met de coronamaatregelen blijven alle binnenlocaties gesloten. Alle buitenattracties zullen geopend zijn. Voor een aantal attracties is een aangepaste buitenwachtrij gemaakt. De horeca is geopend voor take-away en buiten kunnen bezoekers plaatsnemen op de terrassen en vele bankjes die het park rijk is. Ook het buitenterras van bedieningsrestaurant The Flaming Feather gaat weer open. Daarnaast is het mogelijk om zonder reservering de souvenirshops te bezoeken. Wie één van de 20 ‘magische namen’ heeft, mag van geluk spreken. Tot en met 30 juni mogen bezoekers met een echte Toverland-naam het attractiepark namelijk gratis bezoeken. Dit zijn namen van Toverland-karakters, zoals Toos en Merlijn, maar ook attracties en themagebieden, waaronder Troy en Avalon. Meer informatie is te vinden via toverland.com/20jaar.

TRANSPORT NAAR LUCHTHAVEN

Na de overname van Taxi2Airport in oktober 2020 bouwde transferz een nieuw, geheel klant & partnergericht schaalbaar platform waarmee de reiziger zonder zorgen zijn of haar reis veilig en compleet maakt. ,,Wanneer reizen binnenkort weer breed wordt toegestaan, kan iedereen dat veilig, stipt en onbezorgd, met pre-booked luchthaventransport van transferz. De reiziger vertrekt thuis zonder zorgen en wordt tot op de daadwerkelijke plaats van bestemming gebracht. Vrijwel elke vliegreiziger kan compleet onbezorgd reizen met deze deur-tot-deur ‘transferz’, want de zogenoemde ‘first and last mile’- transferz, kent nu al een dekking in meer dan 150 landen en is reserveerbaar op 1500 luchthavens”, schrijft het bedrijf. Transferz is opgericht door de ondernemers achter het succes van Greetz: Johan van Vulpen, Simen Schimmel en Jan van der Veen. Samen met het groeiende team van Taxi2Airport en TaxiTender werken zij onder de naam transferz aan het reizen met volledige gemoedsrust. 

SLAGHAREN VOORZICHTIG OPEN

Zaterdag 22 mei heeft Dave Storm – Algemeen Directeur – de poort van Attractiepark Slagharen feestelijk, doch ingetogen geopend. Met het versoepelen van de landelijke maatregelen is er voor jong en oud weer voldoende vertier in een veilige omgeving te bieden. Het team heeft ondanks de onzekere fase, ook tijdens de afgelopen maanden, plannen uitgevoerd om klaar te zijn voor een nieuw seizoen met diverse hoogtepunten. Dave Storm spreekt zich uit: ‘’Net als in 2020 leek de vooraf geplande openingsdatum voor 2021 niet vanzelfsprekend. Nu is de tijd aangebroken gelukkig ook weer samen plezier te maken in ons attractiepark. Het Pinksterweekend luiden we extra feestelijk in en staat namelijk in het teken van de 58e verjaardag van het park, dat in 1963 tijdens Pinksteren de poorten voor de allereerste keer opende”. 

SEIZOEN VAN FLUISTERBOTEN BEGINT

Dinsdag 1 juni start in Schiedam het nieuwe vaarseizoen van de fluisterboten. Tot en met 31 oktober kan er weer worden gevaren langs de hoogste molens ter wereld, prachtige pakhuizen en distilleerderijen in de oude binnenstad. Het vaarseizoen duurt tot en met zondag 31 oktober. Een tochtje maken met de fluisterboot kan zes dagen per week, behalve op maandag. Vanwege de coronarichtlijnen is het aantal bezoekers per fluisterboot aangepast om zo de anderhalvemeterregel te kunnen handhaven. De fluisterboten zijn ook te huren om met een eigen gezelschap te varen. Reserveren? Hier vind je meer info over de Rondvaarten fluisterboot of huur een fluisterboot.

In het kort – nieuwsoverzicht

  • Hard Rock Hotel Amsterdam American verbetert de gastenervaring met Wi-Fi 6 van Extreme (Persbericht)
  • Je mag weer op vakantie en dus pakken Lianne en Fenne hun koffers (Omroep Brabant)
  • Tweedehands caravantrekkers: krachtig én betaalbaar (AD.nl)
  • Gratis testen voor vakantie? Niet als het aan Nederland ligt (RTL)
  • Portugal heet Britse toeristen weer welkom (Leeuwarder Courant)
  • ‘Beperkt aantal vakantiebestemmingen leidt niet tot duurdere reizen’ (De Tijd)
  • Iedereen wil nu op reis: ‘Het is bij ons op dit moment vier keer zo druk’ (Omroep Gelderland)
  • Niels fietst van Noorwegen naar Zuid-Afrika en is nog vijf maanden bezig (Omroep Brabant)

Video van de week: Darwin’s Arch is niet meer

Wist je dit? Wiki-travel-weetje: Zeg geen ‘gezondheid!’ als je Nyingchi hoort

Het kan klinken als een niesbui, maar Nyingchi is een regio bij Tibet. “Nyingchi” betekent de troon van de zon in de Tibetaanse taal. Yarlung Zangbo Grand Canyon – de eerste diepste kloof, en Parlung Zangbo Grand Canyon – de derde diepste kloof ter wereld, bevinden zich in Nyingchi. Vanwege het adembenemende uitzicht wordt Nyingchi beschouwd als “Zwitserland in Tibet”. Duizenden reizigers komen elk voorjaar naar Nyingchi komen om de beroemde Peach Flower Festivals bij te wonen. Ze kunnen genieten van de bloeiende perzikbloemen overal in de heuvels.

Weekendradio via Hit100.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.