NextHövding komt met airbag voor fietsers

Een airbag voor fietsers, zou jij hem gebruiken?

De Zweedse innovatie Hövding komt als ’Beste uit de test’ bij de fietshelmen die de Belgische consumentenorganisatie Test Aankoop aanbeveelt. De Hövding geeft in de testen ‘blijk van een superieur beschermingsvermogen en vermindert het risico op hersenletsel drastisch’.

Lees ook:

’De Belgische consumentenorganisatie heeft een goede reputatie en het betekent veel voor ons dat de Hövding eruit springt. De Hövding biedt met zijn airbag een unieke bescherming die het hoofd op een bepaalde manier omsluit en ook de nek beschermt zoals bij geen andere helm het geval is’, zegt Heino Wendelrup, cto van Hövding.

De fietshelmentest van Test Aankoop is uitgevoerd door het Franse testinstituut Certimoov bij de Universiteit van Straatsburg. Hun werk en testen zijn het resultaat van tientallen jaren wetenschappelijk onderzoek naar ongevallen met fietsers en motorfietsers. Onderzoekers hebben een testprotocol ontwikkeld voor het objectief testen van het beschermingsvermogen van de helmen, onder realistische omstandigheden die de werkelijkheid zo goed mogelijk nabootsen. Tijdens alle testen die zij de afgelopen jaren hebben uitgevoerd, heeft geen enkele fietshelm een dusdanig goed beschermend vermogen aangetoond als de Hövding, zo blijkt uit de laatste testen die zijn uitgevoerd aan de Universiteit van Straatsburg en die Test Aankoop gebruikt als grondslag voor haar aanbevelingen. Er werden 42 helmen voor volwassenen getest. 

’Zoals velen zeker hebben gezien, is er in het voetspoor van de pandemie sprake van een fietsboom in Europa. Met een hoofdbescherming die de beste bescherming biedt tijdens het fietsen en die goed kan worden afgesteld, hopen wij te kunnen inspelen op deze hausse. En mocht de Hövding niet verkrijgbaar zijn in de winkels, dan is deze altijd te koop via onze website’, aldus Heino Wendelrup.

De Hövding in het kort

De Hövding is een Zweedse innovatie en de eerste airbag voor fietsers ter wereld. De helm heeft een aantoonbaar beter beschermend vermogen dan traditionele fietshelmen. Door geavanceerde sensoren en een uniek algoritme registreert de Hövding het bewegingspatroon van de fietser en reageert deze door in het geval van een ongeval in 0,1 seconde een airbag op te blazen. De Hövding biedt het beste schokabsorptievermogen en de beste bescherming tegen rotatiekrachten ter wereld. Sinds de lancering zijn er meer dan 350.000 Hövdings verkocht en waren duizenden mensen bij ongevallen beschermd door een Hövding, aldus de producent.www.hovding.com
Lees meer over Test Aankoop op https://www.test-aankoop.be

En dan nog dit

Vakantiehuisje van moeilijk recyclebaar plastic

De Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee streek gisteren neer op het strand van Castricum. Daar ruimden vrijwilligers het strand op en zamelen ze plastic in. Het bijzondere aan deze etappe is dat het plastic dat hier wordt opgehaald, onderdeel wordt van het allereerste recreatiehuisje van Europa dat is gemaakt van moeilijk recyclebaar plastic. Dit vakantieverblijf wordt gerealiseerd door plastic recycle-expert Bram Peters en komt op de nabijgelegen Camping Geversduin te staan. Deze camping in het duingebied van Castricum is een groene camping en geeft invulling aan de trend duurzaam recreëren. Bram Peters is CEO van Plastic Fantastic en verantwoordelijk voor de realisatie van het vakantiehuisje. Peters woont zelf inmiddels bijna anderhalf jaar met zijn gezin in een huis dat geheel van gerecycled plastic is gemaakt.

Frankrijk ontvouwt plan voor Olympische gasten

Frankrijk is officieel het trotse gastland van de komende Olympische Zomerspelen en Paralympische Spelen (de Spelen van de 33e Olympiade) en heeft tijdens de schitterende slotceremonie de vlag in ontvangst genomen van Tokio. Parijs 2024, dat precies 100 jaar na de laatste Franse Zomerspelen plaatsvindt, wordt het grootste evenement dat ooit in het land is georganiseerd en loopt van vrijdag 26 juli tot en met zondag 11 augustus 2024. Naast de traditionele sportlocaties van Parijs zullen ook prachtige monumenten, steden in andere delen van Frankrijk en de Overzeese Gebiedsdelen de revue passeren. Bereid je voor op beachvolleybal aan de voet van de Eiffeltoren, boogschieten tegen Les Invalides, BMX freestyle op de Place de la Concorde, taekwondo in het Grand Palais en paardensport in het kasteel van Versailles. De voetbalwedstrijden zullen plaatsvinden in de steden Nantes, Bordeaux, Lyon, Nice en Marseille – in de laatste ook zeilen – en op het eiland Tahiti in Frans-Polynesië zal het surfen zijn Olympische debuut maken.

Wat te doen bij een bosbrand om gedekt te blijven bij de reisverzekeraar? 

In Griekenland, Italië, Turkije en Albanië woeden momenteel hevige bosbranden. Na een week zijn veel branden nog steeds niet onder controle. Duizenden mensen, waaronder toeristen, zijn op de vlucht voor de bosbranden. Hotels en campings staan massaal leeg. Veel Nederlanders hebben deze landen als vakantiebestemming. Maar hoe zit het met de reis- en annuleringsverzekering in geval van een bosbrand? Uit een poll van Pricewise blijkt dat veel Nederlanders niet weten wat zij moeten doen bij een bosbrand in hun vakantiegebied om dekking bij de reisverzekeraar te behouden. Pricewise zocht uit wat precies te doen in geval van een bosbrand op de vakantiebestemming. Lees het hele verhaal hier.

Samenwerking tussen Tiqets en Sagrada Familia

Vandaag is Tiqets een samenwerking aangegaan met Sagrada Familia voor de lancering van ‘Symphonies at Sagrada’, een wedstrijd voor vijf gelukkige winnaars en hun gasten om een ​​exclusief weekend te winnen in de Sagrada Familia tijdens de uitvoering van de Wiener Philharmoniker. De Symphony at Sagrada-wedstrijd begint op 9 augustus en meedoen kan tot en met 25 augustus. Kijk hier https://www.tiqets.com/blog/sagrada-familia-concert/ om de volledige voorwaarden te zien en mee te doen aan de wedstrijd.

In het kort – nieuwsoverzicht

 • Reisbranche wil verlenging van gratis testen voor vakantie (Nu.nl)
 • Koffer komt niet aan door personeelstekort: ‘Hele week op Schiphol gestaan’ (RTL)
 • Camper Caravan Wereld Assen gaat ook dit jaar door (Kampeerzaken)
 • Deze bijzondere amfibie-camper mag je varen zonder vaarbewijs (Autovisie)
 • Evi Hanssen na zeven jaar gestopt met 3 op Reis (Nu.nl)
 • ‘We zijn er bijna’ is zeldzaam ontspannen televisie (NRC)
 • Machu Picchu in de Kaukasus: toerisme moet Russische bergdorpen redden (Volkskrant)
 • De vijf spelregels… op vakantie (RTL)
 • Vanaf je vakantiebestemming terug naar Nederland (ANWB)
 • Je (bestel)auto ombouwen tot camper? Hier moet je op letten (Nu.nl)
 • IJslands hotel zoekt fotograaf die het noorderlicht wil vastleggen (in ruil voor een gratis verblijf) (Telegraaf)
 • Zeven leuke dingen die je met je kind kunt doen in de vakantie (Psychologie Magazine)

Video van de week: Hoe pak je alles voor een reis in 1 tas?

Weekendradio op Hit100.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.