Eens een keer wat anders: Elfstedentocht met campers

Sneek is een van de plaatsen die aangedaan wordt. Foto: Elkedagvakantie

Van 11 tot en met 21 februari 2022 rijden maximaal elf (!) (bus)campers de Elfstedentocht. Deze bijzondere, winterse CamperElfstedentocht is een initiatief van CP Leeuwarden en voert de deelnemers langs de elf steden van de Tocht der Tochten. Van noord naar zuid zijn dat Dokkum, Leeuwarden, Harlingen, Franeker, Bolsward, Sneek, Workum, IJlst, Hindeloopen, Sloten en Stavoren. 

Op vijf plekken blijven de deelnemers twee nachten staan, zodat er steeds tijd is om iets te bezoeken of deel te nemen aan een activiteit. Er wordt overigens in alle elf steden gestempeld – en dus gestopt. Want iedereen wil immers alle Elfstedenstempels? In totaal duurt de tocht op deze wijze elf dagen.

Officiële route

De reis voert de deelnemers van startplaats Leeuwarden naar Sneek – Stavoren – Workum – Harlingen en weer naar Leeuwarden – we volgen daarmee de officiële schaatsroute.

 In het programma is voldoende tijd voor eigen activiteiten, maar ook gezamenlijk koffie drinken, lunchen en dineren, een (schaats?)museum bezoeken en meer zijn mogelijk.

Elf steden, elf stempels, elf campers. Dat is de essentie. De kosten van deze bijzondere trip zijn de normale kosten van de overnachtingen en wat daarbij komt aan bijvoorbeeld boodschappen en horeca: er zijn geen andere organisatiekosten. Om wel enige zekerheid te hebben na aanmelding wordt een aanbetaling van 100 euro per camper gevraagd. Die ontvangen de deelnemers na het volbrengen van hun CamperElfstedentocht volledig terug.

Informatie en aanmelden  

De organisatie van deze editie van de CamperElfstedentocht is in handen van Camperplaats Leeuwarden en Willem Laros, freelance schrijver en fotograaf voor diverse camperbladen. Alle informatie is bij hem verkrijgbaar (tel. 0654 256611) en aanmelden kan ook via [email protected]. Er kunnen maximaal elf campers deelnemen, de inschrijving sluit op 15 januari 2022. De tocht gaat alleen niet door als er een serieuze kans is dat in deze periode ‘de echte Elfstedentocht’ wordt verreden. 

En dan nog dit

Airbnb verifieert de wifi voor je

Volgens Airbnb zal wonen en werken op afstand voor velen de norm blijven na de pandemie, aangezien gasten dit jaar meer besteden aan langere verblijven dan ooit eerder in de geschiedenis van het platform. Bijna de helft van de gereserveerde nachten op Airbnb was voor een periode van minimaal één week. Twee jaar geleden was dit nog 38 procent. Met deze trend in gedachten, ontstond bij Airbnb het idee voor de nieuwe functie Ik ben heel flexibel. Het datumbereik is daarmee nog verder uitgebreid, zodat reizigers nu tot maar liefst 12 in plaats van 6 maanden van tevoren kunnen reserveren.
Met het oog op werken op afstand is snelle en betrouwbare wifi belangrijker dan ooit. Dit jaar hebben gasten op Airbnb meer dan 288 miljoen keer op wifi gefilterd. Daarom heeft Airbnb vandaag Geverifieerde wifi aangekondigd, waarmee Hosts de internetverbinding van hun accommodatie kunnen testen in de Airbnb-app om hun wifi-snelheid te bevestigen. Dankzij deze nieuwe functie hebben gasten het vertrouwen dat ze geen Zoom-meeting hoeven te missen en kunnen ze ongestoord series binge-watchen vanuit hun accommodatie. 

The North Face breidt kledingcollectie uit

The North Face introduceert de nieuwste Never Stop Exploring- drop. Deze tweede drop van de collectie is een aanpassing van de klassieke Search & Rescue-kleding, oorspronkelijk gemaakt voor reddingsploegen in nationale parken in de jaren 90. De collectie heeft haar roots in de bergen, maar werd ontworpen voor elke ontdekkingsreiziger, waar ook ter wereld.  De Never Stop Exploring-lijn brengt volgens de producent ‘frisheid en vertrouwdheid samen in een tijdloze collectie en viert individualiteit en elk type avontuur, of je nu een nieuwe piek verkent in de bergen of een nieuwe buurt’. 

De op de stad geïnspireerde kleding bevat opvallende nieuwe kleurstellingen op klassieke dames- en herenkleding. De collectie omvat de rood-zwarte Himalaya Parka, de Kelp Tan Denali Fleece voor heren, de VECTIV Taraval voor dames in wit-bliksem geel, en essentiële accessoires zoals de Fleeski Street Bucket Hat en de Base Camp Duffel Bag in een nieuwere versie. De collectie is nu verkrijgbaar op www.thenorthface.eu, in geselecteerde The North Face-winkels en bij geselecteerde retailpartners.

Enkele kledingstukken uit de nieuwe collectie. Foto: Jack Ibbetson
Corendon vliegt nu ook op Zanzibar 

Vanaf 17 december 2021 biedt de reisorganisatie pakketreizen aan naar Zanzibar. Vanaf Amsterdam vliegt Turkish Airlines via Istanbul naar Zanzibar International Airport. Op dit veelzijdig tropisch eiland met parelwitte zandstranden en helderblauw water is ook veel natuur en cultuur te vinden. Overnachten kan op deze bestemming in een van de drie, vier- of vijfsterren hotels in bijvoorbeeld het Kiwenga Beach Resort.

Leer fotograferen in het Mauritshuis

Tijdens de kerstvakantie van 2021 zijn er dit jaar weer allerlei familie-doe-activiteiten in het Mauritshuis in Den Haag. Kinderen kunnen aan de slag als schilderijendokter en samen met een echte fotograaf maken ze in het museum de mooiste foto’s met hun eigen telefoon. Ook kun je met de hele familie op de foto als een huishouden van Jan Steen. Of wandel héél rustig langs de schilderijen met de Slow Art Cards. De jongste kinderen gaan op stap met Maurits Muis en daarna zelf schilderen in onze Kunstwerkplaats. En natuurlijk staat er op het voorplein weer een enorme kerstboom te stralen en is de foyer van het museum is kerstsfeer gebracht. Kinderen t/m 18 jaar hebben altijd gratis toegang tot het museum!

Voor de activiteiten is een reservering nodig via www.mauritshuis.nl

Een selfie maken in het Mauritshuis. Foto: Mauritshuis Den Haag

In het kort – Nieuwsoverzicht

 • Hippe Nederlandse hotelketen haalt miljard binnen (NRC)
 • Whale Trailer Cabin overtreft elke andere caravan (Autorai)
 • Met een elektrische auto naar België: dit moet je weten (ANWB)
 • Julian baalt enorm: ‘Skivakantie in gevaar door coronagolf’ (Omroep Brabant)
 • Bij dit nieuwe hotel slaap je in een zwembad of snoephuisje (In de buurt)
 • Hele gezin op wintersport, maar Eline kan niet mee: ‘Ik heb Janssen’ (RTL)
 • Nederlanders vast op Sardinië na besmetting met corona (Volkskrant)
 • ‘Kersthotel’ Holten maakt zich op voor de feestdagen: tienduizenden lichtjes en heel veel details (RTV Oost)
 • Zo maak je je camper klaar voor de winterstalling! (Autovisie)
 • In Matera, ooit de schande van Italië, gaat zelfs James Bond op vakantie – en dat is goed voor het toerisme (De Morgen)
 • Els heeft ruimte zat op haar mini-camping, maar moet huilende gasten van Duinrand teleurstellen; ‘Méér mag niet’ (PZC)
 • Van een hip hotel tot treffende theatervoorstelling. 5 tips voor een inspirerend weekend (HLN)
 • Stress over wintersport: ‘Als je niet gevaccineerd bent, heb je een probleem’ (RTL)
 • Waar kunnen we heen reizen deze winter? (Omroep Flevoland)
 • Je vaste woon- en werkplek opgeven om in een camperbusje te leven (Volkskrant)
 • Hyundai Staria buscamper met uitschuifbaar zonnedek (Kampeerzaken)

Video van de week: Hoe zit het met Santa Klaus?

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.