Dwars door de Lage Landen, na tv nu ook het boek

De drie mannen gaan Dwars door de Lage Landen
De omslag van het boek. Bron: Uitgeverij Balans

In de populaire serie Dwars door de Lage Landen volg je Arnout Hauben en zijn vrienden Philippe Niclaes en Ruben Callens elke dinsdagavond om 20:25 uur bij de VPRO op NPO2 op hun wandeltocht van Oostende naar Pieterburen. Onderweg ontmoeten ze kleurrijke figuren en ontdekken ze bijzondere verhalen over de plekken die ze passeren. 

Sinds deze week zijn ze de Nederlandse grens overgestoken en lopen ze het Pieterpad van Limburg naar Groningen. In Dwars door de Lage Landen, het boek bij de serie, kun je de wandelroutes bekijken en de verhalen teruglezen. Dwars door de Lage Landen ligt nu overal in de boekhandel. 

Dwars door de Lage Landen en meer

Arnout Hauben is medeoprichter van het productiehuis De chinezen. Hij werkte mee aan televisieprogramma’s als Man bijt hondMeneer DoktoorWeg naar Compostela en Leve de Zoo! Hij maakte de alom bejubelde en bekroonde vierdelige reeks Ten oorlog, over de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens trok hij rond de Noordzee, dwars door België en dwars door de Middellandse Zee voor de gelijknamige programma’s, die zowel in Vlaanderen als Nederland een groot publiek vonden.

Dwars door de Lage Landen. Van Oostende tot Pieterburen in 37 wandelingen | Arnout Hauben | ISBN 9789464016994 | 352 pagina’s | €22,50 |  paperback met flappen 

Lees ook

En dan nog dit:

Avontuurtje in een uurtje in het Oosten

Uit de NBTC-vakantiesentiment peiling (bron: nbtc.nl) blijkt dat 41% van de Nederlanders met vakantieplannen nog moet boeken. Een bestemming dichtbij huis blijkt voor 31% een belangrijke afweging te zijn in het oriëntatieproces.

Reden voor MarketingOost om de ‘zwevende’ boeker over de streep te trekken om voor een vakantie in Overijssel te kiezen. De campagneboodschap ‘avontuurtje in een uurtje’ moet Nederlanders ervan bewust maken dat het veelzijdige Overijssel vanaf veel plekken slechts een uur rijden is. Het avontuur ligt dus letterlijk om de hoek.

Boodschap met een spannend tintje

Op veel buitenreclame borden prijkt deze week de boodschap ‘Avontuurtje in een uurtje’. Een boodschap met een ‘spannend’ tintje die ervoor moet zorgen dat de consument op het verkeerde been wordt gezet. Want niemand zal direct denken aan Overijssel. En dát is precies wat MarketingOost de Nederlander wil laten ervaren.

Zeker nu is gebleken dat 31% van de ‘zwevende’ boekers een bestemming dichtbij huis belangrijk vindt. De perceptie is vaak dat Overijssel ver weg ligt. Terwijl dat in de praktijk niet het geval is. Ook blijkt uit onderzoek dat maar liefst 73% van de Nederlanders vindt dat er in Overijssel nog veel te ontdekken valt (bron: imago-onderzoek 2021, MarketingOost). Dat maakt Overijssel tot een interessante bestemming om de ‘zwevende’ boekers te overtuigen om voor een avontuur in Overijssel te kiezen.  

Overijssel populair sinds corona 

Overijssel is, na Utrecht, de provincie die vorig jaar de grootste groei in overnachtingen heeft weten te realiseren (bron: CBS 2021). MarketingOost wil deze groei graag vasthouden en zet daarom in op de laatste reistrends om de last-minute boeker te overtuigen. Dit gebeurt door de nadruk te leggen op het veilig en vertrouwd in Nederland kunnen reizen. Maar ook door in te spelen op de trend betekenisvol reizen, ook wel transformatief reizen genoemd. Shelly van Winden, adviseur Strategie en Onderzoek van MarketingOost constateert: “Mensen willen diepere en betekenisvollere verbindingen ervaren met de plaatsen die ze in 2022 bezoeken. Ze willen weg van de massa, leren van lokale gemeenschappen en het verhaal achter een plek weten.” 

On-ontdekt aanbod centraal 

Overijssel speelt in op deze trends door op haar platform VisitOost.nl een campagnepagina in te richten met ‘on-ontdekt’ aanbod. Indrukwekkende luchtfoto’s, verdiepende verhalen en micro-avonturen vanuit de lucht moeten de consument aansporen om meer te willen weten over de bestemming. Geertje Oolbekkink, marketingadviseur van MarketingOost licht toe: “Wij claimen in onze positionering dat Overijssel de meest verrassende bestemming van Nederland is. En doen de consument een belofte dat Overijssel je verrijkt. De campagne is voor ons geslaagd als mensen niet alleen denken dat er in Overijssel veel te ontdekken valt, maar het dit jaar ook zelf willen gaan ervaren!”

Natuurhuisjes voor grote vriendengroepen en familie

Voor de hoognodige ontspanning is niks fijner dan er even tussenuit gaan met vrienden of familie. Of je nu wilt wandelen in de Belgische Ardennen, wilt uitwaaien aan de zee van IJmuiden of tot rust wilt komen op de Veluwe. Een geschikte plek vinden waar iedereen kan samenkomen kan soms een uitdaging zijn. Daarom deelt Natuurhuisje.nl vijf unieke accommodaties in Nederland en België waar er meer dan genoeg plek is voor het hele gezelschap. 

Ultiem familieweekend in Epe 
Gebouwd in de 19e eeuw, een karakteristieke uitstraling en middenin een bosrijke omgeving. Deze ruime villa zorgt er echt even voor dat je ver weg van de massa bent. Binnen vloeit de romantische sfeer door het hele huis, waar met ruimte voor maximaal 14 personen plek is voor de hele familie. Tijdens de warme zomerdagen leent de ruime tuin zich voor diners met het hele gezin.

Middenin de natuur in Wibrin 
In het hart van de Belgische Ardennen ligt dit knusse natuurhuisje. Het huisje ligt vlakbij het dorp Achouffe, direct aan de fiets- en wandelpaden in de Vallée des Fées. Wandel door de weidse landschappen, bossen en heuvels en kom helemaal tot rust.

Geniet van het buitenleven in St. Geertruid
Dit verborgen juweeltje ligt middenin het weidse van Mescherhei. Het Scandinavische design zorgt voor een moderne, hippe uitstraling. Met een ruime eetkamer, zeven slaapkamers en zeven badkamers is er plek voor het hele gezelschap.

Hedendaags design in Ellezelles
Luxe en design komen samen in deze hedendaagse boerderij. Van het gebruik van natuurlijke materialen tot diverse design meubelen – de boerderij is compleet gerestaureerd met oog voor elk detail. Met één voetstap uit de boerderij wandel je tussen de landbouwgronden en kleine bosschages. Gelegen in de Ellezelles streek is de boerderij een startpunt van vele wandel- en fietsroutes in het hart van Pays des Collines.

Achter de duinen in IJmuiden aan zee
Middels een verscholen bospad kom je aan bij deze verscholen houten villa. Het familiehuis wordt omgeven door een riante tuin, waar alles aanwezig is voor de kinderen. Van een volleybalveld tot een trampoline. Ook voor de ouders is er alles aanwezig: leef je uit op de bbq of relax in de hangmat. Erop uit? Met slechts 20 minuten fietsen kom je aan bij het strand van IJmuiden. Of maak een strandwandeling over het strand van Bloemendaal aan Zee op 30 minuten fietsen van het huisje.

Het houten natuurhuis bij de kust.

Nooit meer in de file naar het strand bij Den Haag

In de file staan naar het strand is voor mensen die slecht voorbereid zijn. Wie een stressloze stranddag wil beleven, doet er daarom goed aan eerst de Ruimte Monitor te bekijken om te zien hoe druk het is. Op deze kaart kun je live zien hoe druk het op de belangrijkste wegen van Den Haag is en hoeveel plek er nog is in parkeergarages. Nog beter is het natuurlijk om op de fiets of met het openbaar vervoer naar het strand van Scheveningen of Kijkduin te gaan. Op mooie dagen zet HTM extra strandtrams in. Zo hoef je helemaal niet op zoek te gaan naar een parkeerplek! Hier vind je de Ruimte Monitor: Ruimte monitor | DenHaag.com 

5x nieuws uit Edmonton & Jasper in Canada

Nu de dagen weer langer zijn en de temperatuur omhoog gaat, staat ook de prachtige natuur in Canada weer volop in bloei. Het nieuwe platform Edmonton-Jasper.nl staat boordevol inspiratie over de stad Edmonton en het nabijgelegen Jasper National Park in Canada. Ontdek hier alles voor je volgende reis naar de Canadese Rocky Mountains. Benieuwd wat er nog meer allemaal in Edmonton en Jasper gebeurt? In dit bericht delen we het leukste nieuws van de afgelopen tijd.

1. Jasper Indigenous Exhibit – 2022
Al meer dan tien jaar werkt Jasper National Park namelijk samen met vertegenwoordigers van meer dan 20 inheemse partnergemeenschappen, om samen een ​​tentoonstelling te ontwerpen en te realiseren. De tentoonstelling omvat landschapsarchitectuur, looppaden, meubels, verlichting, kunstwerken en een bronzen sculptuur. Tijdens deze tentoonstelling staat een bronzen beeld centraal. Om dit beeld heen komen verschillende panelen waarop oorspronkelijke bewoners hun band met Jasper National Park uitleggen. Een uitgelezen kans om de geschiedenis van het park vanuit een ander perspectief te leren kennen.

2. Nieuw hotel opent in Jasper National Park
Voor het eerst in 40 jaar opent er een nieuw hotel in Jasper National Park: Forest Park Hotel Jasper. De hotels Sawridge Inn en Conference Centre worden samengevoegd en vormen zo een nieuw hotel. De oude kamers worden in een nieuw modern jasje gestoken, geïnspireerd op de ruimte en natuur rondom het hotel. Gelegen aan de rand van de stad, omgeven door prachtige bergen en dichte naaldbossen, zal dit hotel het ideale uitvalsbasis zijn voor bezoekers die zich willen onderdompelen in de natuur. Ook het centrum is dichtbij, binnen enkele minuten loop je door de levendige winkelstraten en geniet je van het culinaire aanbod van de stad. Enthousiast geworden? Bekijk de mogelijkheden bij 333travel voor een uniek verblijf in Forest Park Hotel Jasper.

3. Ontdek de historie van de Métis Crossing
Ook in Edmonton staan er veel nieuwe projecten op de planning dit jaar. Bijvoorbeeld de Métis Crossing, dit gebied viert het verhaal van de Métis Nation van Alberta. Deze bevolking stamt af van de Inheemse bevolking, en geeft vanaf dit jaar nieuwe workshops over hun traditionele ambachten. Neem deel aan een van de rondleidingen en laat je verrassen door culinaire belevenissen in Alberta. Je kunt ook zelf op pad gaan, maak bijvoorbeeld een tocht met een kano of wandel door het museum of het historische dorp en leer meer over de geschiedenis van de Métis-bevolking.

4. Verblijf in de nieuwe The Lod Métis Crossing Boutique Lodge
Wil je naast de activiteiten ook in je accommodatie de sfeer van de Métis-bevolking ervaren? Dat kan! In The Lodge at Métis Crossing zijn namelijk 40 kamers geheel ingericht in Métis stijl. De architect Tiffany Shaw-Collinge staat bekend om haar keuze voor traditionele kunst en verhalen die de geschiedenis en de leefstijl van de bevolking weergeven. Zo hebben de bedden een met de hand genaaide quilt, deze wordt speciaal gemaakt door vrouwen van de New Dawn Métis Women’s Society. De planning is dat de kamers eind november worden geopend in de Métis Crossing.

5. Geo Domes in Elk Island National Park
Maak je bezoek aan Edmonton af met een nacht in de nieuwe Geo Domes in Elk Island. Het verblijf in een van deze doorzichtige koepels is eigenlijk een soort glamping. Doordat de domes in Elk Island National Park liggen, is dit de perfecte locatie om sterren te kijken. Dit park is namelijk onderdeel van de Dark Sky Preserve. Kijk vanuit je bed naar de sterrenhemel en geniet van de rust en natuur in Canada. Er is nog meer te beleven in de omgeving. Ga bijvoorbeeld kanoën of wandel door de prachtige natuur. Ongeacht het seizoen valt er genoeg te beleven in Elk Island National Park.

Reizen naar Edmonton en Jasper
Dit is hét moment om een reis naar Canada te boeken, want het reisadvies van de Nederlandse overheid voor reizen naar Canada is groen. Daarbij zijn Edmonton en Jasper ook nog verrassend goed bereikbaar. KLM vliegt 3 keer per week van Schiphol naar Edmonton International Airport. Ontdek de hippe en jonge stad Edmonton en ga op avontuur in de prachtige natuur van Jasper National Park. Enthousiast geworden? De mooiste reizen naar Canada vind je op Edmonton-Jasper.nl.

50 jaar Olympisch München

In 2022 viert München de 50e verjaardag van de Olympische Zomerspelen van 1972. Met 150 evenementen herdenkt de stad die historische gebeurtenis. Je kunt een rondleiding krijgen op het tentdak van het Olympisch Stadion of door het Olympisch Dorp, de Olympiatoren beklimmen of de metrostations uit 1972 bezoeken. Van 11 t/m 21 augustus vormen de Europese Kampioenschappen München 2022 een sportief hoogtepunt; ze zijn het grootste multisportevenement in München sinds 1972 met 4.700 atleten uit 36 ​​landen. De twaalf slachtoffers van de terreuraanslag tijdens de Spelen in 1972 worden eveneens herdacht.

Er is nu een Monopoly Phuket

Er is nu een nieuwe versie van het altijd populaire bordspel Monopoly, namelijk: de Phuket editie. 

Het bordspel is ontwikkeld onder de officiële licentie van Hasbro. Het bordspel bevat meer dan 30 locaties en activiteiten in de provincie Phuket, waaronder populaire herkenningspunten en attracties zoals Promthep Cape, Kata Beach, Old Town Phuket en Coral Island.

De Phuket editie is gelanceerd op 19 maart 2022 en dit zal niet de laatste editie zijn die Thailand wil uitbrengen. Er is nog zoveel te ontdekken en te verkennen in Thailand dat het dus niet bij deze ene editie zal blijven.

De Monopoly: Phuket editie is verkrijgbaar bij verschillende winkels en gelegenheden in Phuket, maar het is ook verkrijgbaar via verschillende webshops in het Verenigd Koninkrijk waaronder booghe.co.uk en Amazon UK. Als je deze speciale editie in huis wilt nemen, dan moet je er wel wat meer moeite voor doen. 😉 Meer informatie over het Monopoly: Phuket Edition bordspel kan gevonden worden op de Facebook pagina Phuket Monopoly.

In het kort – nieuwsoverzicht

 • You’re Being Watched: How To Find Spy Cameras When Staying At Hotels (Medium)
 • KLM wil ouderen lokken met aangepaste toestellen (MT/Sprout)
 • Reisapotheek: dit neem je mee als je met kinderen op vakantie gaat (Blogo.nl)
 • De waarde van een rustige vakantie (Wereldjournalisten)
 • Daan van der Ende (20) wil dat zijn Camp-e grootste elektrische camperverhuurbedrijf wordt (De Ondernemer)
 • Kamperen anno 2022: caravan met vloerverwarming (NH Nieuws)
 • Gouden tips als je kind ziek wordt op vakantie (ANWB)
 • Superjacht ‘Elements’ nu te koop voor € 112 miljoen (Pure Luxe)
 • Campers mogen eindelijk weer op pad, maar moeten ‘eerst afslanken’ (Gld.nl)
 • Spaanse Buma-Stemra jaagt op eigenaren van vakantiehuizen (In Spanje.nl)
 • Waar heb je recht op als je door staking niet naar Schiphol kon? (RTL)
 • Dit zijn de handigste en stijlvolste koffers voor elk budget (Elle)
 • Bijna helft Nederlanders vindt dat prijzen van vliegreizen in Europa verdubbeld mogen worden (AD.nl)
 • KLM annuleert tientallen vluchten vanwege drukte (NOS)
 • ‘s Werelds eerste ‘energiepositieve’ hotel onthult openingsdatum (Manners)
 • Koning verbleef tijdens koningsnacht ‘gewoon’ in een Van der Valk (Linda)

Video van de week: Zo ziet het nieuwe Van der Valk Hotel Schiedam eruit en dit vinden de buren

Weekendradio met Hit100.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.