Bepaalt ‘Wie is de Mol’ ook jouw volgende vakantiebestemming?

Beelden uit de eerste aflevering van Wie is de Mol 2023.

Het lijkt erop dat het populaire Nederlandse televisieprogramma Wie is de Mol? een grote inspiratiebron is geworden voor veel vakantiegangers. Vorig seizoen zagen we hoe Albanië plotseling een ‘hot’ bestemming werd, en deze week begon het nieuwe seizoen met een eerste aflevering vol prachtige dronebeelden van de Zuid-Afrikaanse kust. Dit brengt ons bij de vraag: zullen we dit jaar in groten getale naar Zuid-Afrika reizen als gevolg van het programma?, zo vragen ze zich bij het AD af.

Volgens Poli Loman van Travelling Albania, heeft het afgelopen seizoen een grote impact gehad op haar geboorteland. Zij merkte dat tijdens de afleveringen het aantal bezoekers op haar website drastisch omhoog schoot. Sindsdien heeft ze drie keer zoveel geïnteresseerden per dag. Ook Victor Clarijs, die vakantiehuizen aanbiedt in Tsjechië, merkt meer interesse na het feit dat het land tijdens het programma te zien was in miljoenen huiskamers. De stijging in belangstelling heeft zich ook na 2021 voortgezet.

Rotspartijen

Het is duidelijk te zien dat Wie is de Mol? een positief effect heeft op het toerisme in de gefeaturede landen. Vooral de prachtige beelden van de natuur en historische stadjes trekken mensen aan. Reizigers krijgen een ander beeld van de landen dan ze in eerste instantie hadden, vaak gekenmerkt door veronderstellingen over grijsheid en somberheid. In plaats daarvan worden ze geconfronteerd met indrukwekkende rotspartijen, kristalheldere waterbronnen, wisselende landschappen en interessante culturen in transitie.

Lijst van seizoenen van Wie is de Mol? – Wikipedia

Deze pagina bevat een overzicht van alle seizoenen van Wie is de Mol? Aan het eerste seizoen van Wie is de Mol? deden nog geen bekende Nederlanders mee. De deelnemende kandidaten waren onbekend met het soort programma waaraan ze zouden deelnemen. Dit kregen ze pas op locatie te horen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.