Ontdek het zonnige Malta

Popeye Village on Malta
Photo by Michaela on Pexels.com

Ben jij op zoek naar een zonvakantie naar een land waar jij in eerste instantie niet aan hebt gedacht? Dan is Malta een aantrekkelijke optie voor jou! Het eiland ligt in de Middellandse Zee, net onder Italië. In de zomer is het er minstens 25 graden en in het laagseizoen blijf het bij 15 graden. Het eiland bestaat uit meerdere kleine eilandjes waar veel bezienswaardigheden te vinden zijn. In dit artikel gaan wij verder in op de bezienswaardigheden en de redenen waarom het reizen naar Malta met FTI een aanrader is. 

Bezienswaardigheden en activiteiten

Ondanks dat Malta een klein land is, zijn er genoeg bezienswaardigheden te ontdekken op de verschillende eilanden. Op het hoofdeiland zijn de Blue Grotto en de Dingli Cliffs het meest populair. De Blue Grotto heeft kristalhelder water, wat ervoor zorgt dat de grotten gaan schitteren. De Dingli Cliffs geven je een prachtig uitzicht over de zee. Het eiland kent de hoofdstad Valetta waar verschillende Middeleeuwse gebouwen te bewonderen zijn. Het hoofdeiland kent verschillende prachtige stranden. Op veel van deze stranden kun je snorkelen en duiken om het zeeleven van Malta te ontdekken. In St. Julians kan je heerlijk wandelen over de promenade en in het dorpje Paceville kan je ‘s avonds goed feesten. Ben jij een Game-of-Thrones fan? Dan is het een must om Mdina te bezoeken. Deze oude stad kent veel locaties van de serie. Wil je van het drukke hoofdeiland ontsnappen? Dan is Gozo de perfecte plek. Op Gozo kun je wandelen, duiken en ontspannen. In Xaghra en Victoria kun je wandelen door het centrum, de gebouwen en smalle straten ontdekken. De druipsteengrot in Xaghra staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Verder kan je op Gozo de kliffen en heuvels verkennen.

Culinair Malta

Malta staat bekend om haar verse en authentieke keuken. Door Italiaanse, Griekse en Turkse invloeden heeft Malta gerechten die uniek zijn voor het land. Er wordt veel gebruik gemaakt van producten uit de eigen zee en omgeving. Op Gozo krijg je de kans om de wijnen te proeven die rechtstreeks van het land komen. De restaurants op de eilanden bieden soms prachtige uitzichten over de zee of een van de prachtige gebouwen. De Maltese keuken kent veel visgerechten zoals ‘Lampuki’ of ‘Cerni’ en bij de stoofpotjes wordt vers authentiek brood geserveerd uit het eigen land. 

Dus ben jij op zoek naar een zonnige vakantie om van te genieten? Verken de verschillende locaties en proef de authentieke keuken van de vele restaurantjes die Malta kent. Word jij hier al helemaal warm van? Boek dan snel jouw vakantie naar Malta met FTI!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met FTI.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.