Donald Duck viert verjaardag in Groningen

De entree van StoryWorld in Groningen. Foto: Elkedagvakantie

Bij Storyworld in Groningen zetten ze deze zomer Donald Duck in de spotlights, de eend in matrozenpak die immens populair is en precies 70 jaar geleden zijn eigen weekblad kreeg in Nederland. Ontdek vanaf 3 juni 2022 bij Storyworld hoe een Donald Duck-verhaal ontstaat, hoe de illustraties worden gemaakt en hoe het volledige blad tot leven komt.

– Te bezoeken van 3 juni t/m 30 oktober 2022 –

Een ticket voor Storyworld geeft gratis toegang tot de Spotlight-ruimte waar je het maakproces van het weekblad Donald Duck kunt bewonderen. Er is nog meer te doen en te beleven in het Forum rondom Donald Duck! Bekijk hier het programma >

Ontstaan Weekblad Donald Duck

Weekblad Donald Duck is nog altijd het meest gelezen stripblad van Nederland. Dat is heel bijzonder, want de concurrentie is groot. Dat was vroeger echter wel anders. Rond 1950 waren er nauwelijks tijdschriften voor kinderen. Strips en andere soorten tijdschriften zouden ‘gevaarlijk’ en ‘slecht’ zijn voor kinderen. Gelukkig trok een grote Nederlandse uitgeverij, De Geïllustreerde Pers, zich naar niks van aan en besloot op 25 oktober 1952 het stripblad Donald Duck te lanceren. Het eerste nummer werd gratis verspreid in een oplage van maar liefst 2,5 miljoen exemplaren! Het begin van het grote succes van onze geliefde eend.

Een Donald Duck-verhaal

Dagelijks zijn er overal ter wereld schrijvers aan het werk om nieuwe Duck-verhalen te bedenken, ook in Nederland. De bedachte verhalen worden vervolgens omgezet in zogenaamde scenario’s. Bij het vormgeven van een scenario maakt de schrijver een aantal belangrijke keuzes. Hoeveel plaatjes moet de pagina hebben? Wat gebeurt er op elk plaatje? Zie je Donald van dichtbij of van veraf? Tijdens dit proces moet de schrijver zich telkens volledig kunnen verplaatsen in de schoenen (lees: platvoeten) van Donald Duck. Dat blijkt in de praktijk nog niet zo eenvoudig.

Maakproces Donald Duck-illustratie

Wanneer de schrijver het verhaal volledig heeft uitgedacht, wordt het scenario door een tekenaar omgezet naar mooie illustraties. Dan mist er nog één belangrijk onderdeel: kleur! De inkleuring van een Donald Duck-verhaal is iets waar van tevoren goed over na wordt gedacht. De snavel van Donald is natuurlijk oranje, maar wist je dat er alleen al meer dan 100 tinten oranje zijn?! De inkleurder gaat altijd op zoek naar de beste kleurencombinaties, zodat het stripverhaal volledig tot zijn recht komt. 

Ontmoet de tekenaars achter Donald Duck

Ontdek het werk en de achtergrond van verschillende Donald Duck-tekenaars in de Storyworld Spotlight: Donald Duck – 70 jaar het vrolijkste weekblad. Michel Nadorp, Henrieke Goorhuis, Tim Artz en nog vele andere Donald Duck-illustratoren komen voorbij. (bron van dit artikel)

Eerder was er een expositie over Suske en Wiske in Groningen. Foto: Elkedagvakantie

En dan nog dit

Onbeveiligde overwegen weg. En de wandelaars dan?

Onbeveiligde overwegen in Nederland verdwijnen in sneltreinvaart zonder dat er een goed en veilig alternatief wordt geboden aan recreanten, sporters en omwonenden. Dat schrijven recreatieve belangenorganisaties in een gezamenlijke brief aan Staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat.

Ze vragen de Staatssecretaris om de Tweede Kamer beter te informeren over de nadelige maatschappelijke effecten van de huidige aanpak. Ook dringen ze aan op meer maatwerk en financiering door het Rijk in het vinden van oplossingen.

Nadelige effecten

Aanleiding voor de brief is het commissiedebat van de Tweede Kamercommissie Infrastructuur en Waterstaat op 9 juni aanstaande, waarin de Staatssecretaris de Commissie informeert over de stand van zaken in het programma Niet Actief Beveiligde Overwegen (NABO). ProRail werkt in opdracht van IenW nog tot 2024 aan dit programma, gericht op het opheffen van alle 180 openbaar toegankelijke onbeveiligde overwegen.

In de brief staat dat deze aanpak te vaak ten koste gaat van een beweegvriendelijke leefomgeving. Momenteel staan er nog ruim twintig NABO’s met een recreatief belang op de nominatie om afgesloten te worden. De belangenorganisaties zijn bang dat hierdoor veel ruiter-, fiets- en wandelnetwerken onherroepelijk verloren gaan.

Kostbaar

Het vervangen van een onbeveiligde overweg door een tunnel of brug is uitermate kostbaar. En zelfs het plaatsen van een beveiligingsinstallatie (AHOB) komt al snel neer op een miljoen euro. Gemeenten moeten 50% van deze kosten betalen, het Rijk betaalt de andere helft. Ankie van Dijk, directeur Wandelnet en voorzitter van de Adviesgroep Infrastructuur en Recreatie: ‘Voor veel gemeenten legt dit een enorm beslag op de begroting. Het opheffen van de NABO zonder goed alternatief lijkt dan de goedkoopste optie. Hierdoor verdwijnt er een belangrijke mogelijkheid om het spoor wandelend of fietsend te kruisen en verdwijnt een deel van de noodzakelijke fijnmazige infrastructuur.’

Recreatieve belangen

In de brief worden verschillende casussen uitgelicht waaruit blijkt dat de huidige aanpak te wensen overlaat. Zo zorgt de afsluiting van de NABO Bodegraven (Zuid-Holland) dat wandelaars en inwoners van Nieuwerbrug meer dan drie kilometer moeten omlopen via onaantrekkelijke en deels gevaarlijke wegen en fietspaden. Hiermee gaat een belangrijke verbinding in het wandelnetwerk langs de Oude Hollandse Waterlinie verloren.

Ook in Diepenveen (Overijssel) wordt op het spoortraject Zwolle-Deventer een NABO opgeheven. Deze overweg is een belangrijke verbinding voor een eeuwenoud kerkpad en verschillende landgoederen. De overweg wordt uitsluitend door wandelaars en sporters gebruikt en is voorzien van klaphekken en verschillende waarschuwingsborden. Door de te hoge kosten voor een tunnel is er gekozen voor afsluiting en het aanleggen van een omweg. De alternatieve route loopt echter via een andere overgang, die in de huidige situatie onveilig is voor voetgangers.

De brief is een initiatief van adviesgroep Infrastructuur en Recreatie: ANWB, Fietsersbond, Landelijk Fietsplatform, NOC*NSF en Wandelnet, alsmede TeVoet, vereniging van wandelaars en het Diepenveense Bewonersinitiatief Behoud Randerwandelpad. Zij streven naar een veilige en aantrekkelijke recreatieve infrastructuur.

Expositie: Eén flits verwijderd van een nieuw meesterwerk

Miljoenen ogen hebben in de afgelopen 200 jaar de schilderijen uit de collectie van het Mauritshuis bewonderd. Bij iedereen maken de meesterwerken andere gevoelens los, trekken verschillende details de aandacht en zullen interpretaties variëren. Maar wat gebeurt er als je moderne meesters – zestien fotografen uit Nederland en België – vraagt om hún blik op de collectie te werpen? En vervolgens eeuwenoude doeken en panelen als inspiratiebron te gebruiken voor het maken van nieuw werk? Wat zien zij? Welke thema’s, vormen en composities? En hoe vertalen ze deze oude verhalen naar moderne fotografie? In de tentoonstelling FLASH | BACK is vanaf 2 juni 2022 het resultaat daarvan te zien. 

Martine Gosselink, Directeur Mauritshuis, is er trots op dat speciaal voor het jubileumjaar zestien topfotografen meewerkten aan FLASH | BACK. Zij hebben schilderijen van honderden jaren oud ‘gelezen’ en er inspiratie uit geput om nieuwe meesterwerken te creëren. “Zo durf ik de foto’s die we in FLASH | BACK tonen wel te omschrijven. Er is zo’n 350 tot 500 jaar aan tijd verstreken tussen het maken van de schilderijen en het maken van deze foto’s. De tentoonstelling – aangevuld met een catalogus en multimediatour – biedt bezoekers een reis van toen naar nu, van eeuwigheid naar vergankelijkheid, van vernis en verf naar high res fotografisch materiaal. De fotografen laten ons opnieuw kijken, door hun lens.” FLASH | BACK leidt bezoekers door de zestien zalen waar de vaste collectie wordt getoond, maar elke ruimte is tijdelijk verrijkt met een nieuw, hedendaags topstuk.   

Verrassende keuzes

De fotografen, zowel gevestigde namen als aanstormende talenten, zijn allen van Nederlandse of Vlaamse bodem, net zoals de schilders van de meesterwerken. Ze bezochten het museum vaak meerdere keren om een definitieve keuze te maken en het werk tot in de kleinste details te bestuderen. Hun selectie is verrassend te noemen en omvat zowel iconische werken als minder bekende parels.

Stephan Vanfleteren koos bijvoorbeeld voor Rembrandts De anatomische les van Dr Nicolaes Tulp en Kadir van Lohuizen voor De stier van Paulus Potter. Andere inspiratiebronnen zijn zeer uiteenlopend, van Aanbidding der herders van Jordaens (Sanja Marušić) tot Ruisdaels Gezicht op Haarlem met bleekvelden (Erwin Olaf) en De bewening van Christus door Rogier van der Weyden (Carla van de Puttelaar).  

Artistieke vrijheid

De fotografen hebben volledige artistieke vrijheid gekregen om hun inspiratie te vertalen naar een foto. Hun werk mag ontroeren, vragen oproepen, verbazen, maar ook discussie ontketenen. De opdracht was niet om een letterlijke remake van een bestaand schilderij te maken, maar juist om een diepere laag aan te boren.

Soms is een werk een aanvulling op een schilderij, daar is de foto van Corbijn een mooi voorbeeld van. In zijn werk – Twee Afrikaanse mannen (naar Rembrandt) – lijkt het wel of hij de twee mannen die door Rembrandt zijn vastgelegd naar deze tijd heeft gehaald. De foto van Vincent Mentzel laat zien hoe Gezicht op Delft, zo fabuleus vastgelegd door Vermeer, er tegenwoordig uitziet. En Elspeth Diederix maakte een tijdloze versie van een stilleven. Maar de link tussen Studie van twee Braziliaanse schildpadden van Albert Eckhout en de foto die Kevin Osepa maakte van een pasgeboren baby, ligt minder voor de hand. En ook achter het wandtapijt van Morad Bouchakour en de link die het heeft met Vioolspeler van Adriaen van Ostade gaat een interessant verhaal schuil. 

De zestien fotografen

De selectie van de fotografen kwam tot stand in samenwerking met het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. FLASH | BACK toont nieuwe, op oude meesters geïnspireerde werken van: Sara Blokland, Morad Bouchakour, Anton Corbijn, Elspeth Diederix, Desirée Dolron, Rineke Dijkstra, Kadir van Lohuizen, Sanja Marušić, Vincent Mentzel, Erwin Olaf, Kevin Osepa, Ahmet Polat, Carla van de Puttelaar, Viviane Sassen, Dustin Thierry en Stephan Vanfleteren. 

Publicatie en audiotour

In de Mauritshuis-app kunnen bezoekers audio-opnames beluisteren waarin fotografen zelf vertellen over het proces van inspiratie tot eindfoto. Ze gaan uitgebreid in op het verhaal achter de uiteindelijke foto en de gedachten en emoties die zijn ervaren tijdens de totstandkoming van het werk. Verdieping is ook te vinden in de tweetalige catalogus die bij de tentoonstelling verschijnt, uitgegeven door Hannibal Books. 

Huttopia opent outdoor concept-store in Utrecht

Hartje centrum Utrecht is een nieuwe outdoor concept-store rijker waar liefhebbers van natuur, buitenleven en glamping hun hart kunnen op halen. Huttopia ‘Camp de Base’ aan de Lange Elisabethstraat 32 combineert originele en innovatieve producten met inspiratie voor vakantie in de natuur. Het is een winkel met producten en merken die je elders niet gauw vindt, van camping accessoires tot originele cadeau-ideeën en altijd met een missie of een verhaal. Daarnaast is Camp de Base ook een reisbureau, waar klanten inspiratie op doen en terecht kunnen voor advies over hun vakantie op de 54 natuurcampings en villages van Huttopia in Frankrijk of Nederland.

Stap binnen in Huttopia Camp de Base en je komt direct in de sfeer. Tegen de achterwand staat een voorbeeld van een typische Huttopia accommodatie, een tent van canvas en hout. Die geeft precies aan waar Huttopia voor staat: natuur, vrijheid en buiten leven. Elk artikel sluit perfect aan op deze filosofie. Zoals het Amerikaanse merk Poler, dat hippe t-shirts en slaapzakken annex poncho’s maakt. Dankzij praktische ritsen aan alle kanten, wandel je zo met slaapzak en al, je bed uit. Ze zijn ook populair bij surfers.

Een ander label is The Landmark Project en Smokey Bear, dat 10% van de omzet doneert aan de US Forest Services voor het behoud van de natuur. The Landmark Project biedt onder meer T-shirts, posters en bekers. Van het bos naar oceaan, United by Blue maakt producten van gerecyclede materialen, zoals een rugzak van petflessen, maar ook trendy thermobekers met een opvallend design. Daarnaast heeft het assortiment veel praktische items, van stoere BBQ-items van Barebone, coolers van The Great Yeti tot opladers met zonnecellen voor je telefoon of fototoestel van Solar Brothers. Een echte blikvanger is de BioLite gril annex oplader, waar niet alleen op kan worden gekookt, maar dat tegelijkertijd de elektrische apparatuur oplaadt. Ook heeft de outdoor concept-store een bijzondere collectie natuur- en reisboeken.

De nieuwe outdoor-store is meer dan een winkel voor kampeer- en outdoor artikelen of reisbureau. We gaan veel verder. We willen iets extra’s meegeven, inspireren en de Huttopia-beleving overbrengen. In het winkelstraatbeeld springen we er nu al uit. We zijn net open en mensen komen nieuwsgierig binnen. Behalve Nederlanders ook opvallend veel buitenlandse toeristen, die een merk herkennen en iets kopen’, vertelt store-manager Wilma Kolhoff van Huttopia Camp de Base.

Overzicht van de winkel in Utrecht. Foto: PR

Prinses Margriet doopt Holland America Line’s nieuwste schip Rotterdam

Het nieuwe vlaggenschip van Holland America Line Rotterdam in de stad Rotterdam heeft deze week een koninklijke behandeling ondergaan. Prinses Margriet doopte het schip tijdens een officiële en traditionele ceremonie.

Bij aankomst werd prinses Margriet bij de loopplank geheel volgens traditie verwelkomd met bloemen aangeboden door de zevenjarige Nora van Dijk, dochter van Nathalie van Dijk, die al 15 jaar als Business Development Representative werkt in het Rotterdamse kantoor van Holland America Line. Tijdens de doopceremonie, voegden Arnold Donald, President en CEO van Carnival Corporation, Jan Swartz, President van Holland America Group, kapitein Werner Timmers, burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb en Mariner Ambassadors David en Gisela Gere zich bij prinses Margriet om Rotterdam officieel welkom te heten in de vloot.

“Ons erfgoed ligt hier in Nederland en we zijn zeer vereerd dat Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet opnieuw als doopvrouwe optreedt van haar vijfde schip van Holland America Line”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “Toen Rotterdam in 2021 werd opgeleverd, hebben we de doopceremonie uitgesteld zodat we het in Rotterdam konden vieren. Er is geen betere plek om een schip een naam te geven dan in de stad waarnaar het is vernoemd. Na een paar uitdagende jaren zijn we verheugd om dit gedenkwaardige moment in de geschiedenis van ons bedrijf te vieren.”

Een koninklijke geschiedenis 

De band van Holland America Line met Het Huis van Oranje gaat bijna een eeuw terug tot Prins Hendrik de Statendam III in 1929 te water liet. Vanaf dat jaar hebben leden van het Koninklijk Huis meer dan 11 schepen van Holland America Line gedoopt zoals ook Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet die de Prinsendam (1972), Nieuw Amsterdam II (1983), Rotterdam VI (1997) en Oosterdam (2003) doopte.

Andere leden van de Nederlandse koninklijke familie die schepen van Holland America Line hebben gedoopt, zijn onder meer koningin Máxima die in 2016 de Koningsdam doopte en in 2010 de Nieuw Amsterdam. Toenmalig koningin Beatrix was in 2008 de doopvrouwe van Eurodam. Rotterdam V werd in 1958 te water gelaten door koningin Juliana. Toenmalig koningin Beatrix doopte Statendam IV in 1957 en Margriet in 1960. Nieuw Amsterdam II werd in 1937 door koningin Wilhelmina te water gelaten. 

Het nieuwe schip Rotterdam

Het derde schip in de Pinnacle klasse-serie en het zevende schip dat de naam Rotterdam draagt in de vloot van Holland America Line, gaat 2.668 gasten vervoeren en beschikt over succesvolle voorzieningen en noviteiten die je ook kunt vinden op de zusterschepen Koningsdam  en Nieuw Statendam.  Rotterdam toont op het hele schip typische Holland America Line-kenmerken die ervoor zorgen dat gasten steeds terugkeren. Bij Holland America Line kun je genieten van voortreffelijke gerechten begeleid door acht van ’s werelds meest toonaangevende chef-koks; gracieuze, bekroonde service en prachtig ingerichte hutten en suites, inclusief familie- en eenpersoonshutten.

De Rotterdam levert de beste livemuziek op zee met een exclusieve collectie van optredens van wereldklasse. In Rolling Stone Rock Room klinken iedere avond klassieke rockhits; Lincoln Center Stage biedt ontspannende kamermuziek aan; bij Billboard Onboard, vermaken muzikanten de gasten live met bekende nummers uit de hitlijsten en de populaire B.B. King’s Blues Club brengt het beste van Memphis-muziek ten gehore op zee. Met de 270 graden LED-schermen op de World Stage dompelt Rotterdam de gasten onder in panoramische visuele en geluidseffecten met verbluffende optredens.

Naast de Dining Room kunnen gasten genieten van specialiteitenrestaurants als Rudi’s Sel de Mer, een Franse zeevruchtenbrasserie; de Tamarind, een restaurant dat de tradities van Zuidoost-Azië, China en Japan verkent; Nami Sushi met heerlijke sushi en Aziatische spirits; Pinnacle Grill, stijlvol en intiem dineren in het ultieme Steakhouse op zee; Canaletto met Italiaans dineren in familiestijl en Club Orange exclusief voor gasten van het Club Orange-programma.

Op 15 oktober 1872 begon het eerste schip van Holland America Line, Rotterdam I, aan haar eerste reis van Rotterdam naar New York. Precies 150 jaar later, op 15 oktober 2022, maakt Rotterdam VII opnieuw deze historische oversteek en meert het aan in Plymouth, Engeland; New York en Fort Lauderdale, Florida. Het schip brengt daarna het seizoen door in de Caraïben en vaart het tropische routes vanuit Fort Lauderdale.

Restauratie 17e-eeuws ‘Gezicht op Amersfoort’ voltooid

Museum Flehite in Amersfoort presenteert het 350 jaar oude ‘Gezicht op Amersfoort’ in de lopende tentoonstelling ‘Ander Licht op Withoos – Drie generaties Withoos’. Na een omvangrijke restauratie is het grootste 17e-eeuwse stadsgezicht van Nederland weer te zien in het warme avondlicht en met de heldere kleuren zoals Mathias Withoos het iconische panorama heeft geschilderd. De kleurrijke expositie toont een selectie schilderijen, gouaches en hedendaagse fotowerken en is verlengd tot en met 11 september 2022.

De Nederlandse meesterschilder Mathias Withoos geniet internationale bekendheid om zijn weidse stadsgezichten en gedetailleerde stillevens. In 1671 heeft hij het ‘Gezicht op Amersfoort’ gemaakt in opdracht van het toenmalige stadsbestuur. Zijn leerling Caspar van Wittel werkte daar mogelijk aan mee. Met gebruik van cartografie koos de schilder een imaginaire heuvel in het noordwesten als zichtpunt om zo de bloeiende handel en nijverheid van Amersfoort in beeld te brengen.

Onno Maurer, directeur van Museum Flehite: “De restauratie van het monumentale stadsgezicht is in april 2021 gestart met fotografisch (röntgen en infrarood) en microscopisch onderzoek. Het doek van 207,5 x 427,5 cm is grondig gereinigd en overgeplaatst op een aluminium spieraam. Ook zijn nieuwe vernislagen en retouches aangebracht. Het schilderij straalt nu in optima forma.”  

Museum Flehite heeft het ‘Gezicht op Amersfoort’ sinds 2001 in langdurige bruikleen van de gemeente Amersfoort. De restauratie is mogelijk gemaakt door de Vereniging Rembrandt (mede dankzij haar VriendenLoterij Restauratiefonds), Fonds Bos/OVF, K.F. Hein Fonds, Sociaal Cultureel Fonds van De Amersfoortse Verzekeringen en de gemeente Amersfoort.

Mathias Withoos (Amersfoort, 1627 – Hoorn, 1703) volgde een schildersopleiding bij bouwmeester en kunstschilder Jacob van Campen. Voor verdere studie en inspiratie vertrok hij rond zijn twintigste naar Rome. Na enkele jaren keerde hij in 1652 terug naar Amersfoort en werd hier een succesvol kunstenaar en leermeester. In het Rampjaar 1672 vluchtte de schilder met zijn gezin naar Hoorn en zette daar zijn loopbaan voort. Tot zijn specialismen als fijnschilder behoren bosstillevens (sottobosco’s), vanitasstillevens, lusthoven en italianiserende landschappen.

www.museumflehite.nl

Schilderij op doek, Gezicht op Amersfoort door Mathias Withoos Withoos gaf Amersfoort haar 17e-eeuwse aangezicht door het fenomenale en kolossale panorama dat hij voor het stadhuis maakte en waarvoor hij zich met klinkende munt liet betalen. Foto © 2022, René Gerritsen – Kunst & Onderzoeksfotografie

Paragliden met uitzicht op de Zugspitze

Zoek je naar een zomerse kick in de Alpen? Ga dan paragliden in de Tiroler Zugspitz Arena. Je ervaart het fascinerende gevoel van vrijheid met uitzicht op de majestueuze Zugspitze en de bergmeren, valleien en pittoreske Alpendorpjes eromheen. Vlieg je solo of neem je liever een tandemvlucht: alles is mogelijk.

Ben je klaar om deze zomervakantie de adembenemende Tiroler Zugspitz Arena vanuit vogelperspectief te beleven? Dan is de vliegschool van Alex Rauter in Lermoos het juiste adres. Alexander is dé paragliding-expert van de Tiroler Zugspitz Arena. Op zijn website www.rauteralex.com vind je alle informatie voor een onvergetelijke vlucht.

Je kunt ook een tandemvlucht boeken, je vliegt dan samen met een professionele paraglider van vliegschool Rauter over de bergen. Ook goed om te weten: kabelbaantickets voor paragliders zijn verkrijgbaar bij de Bergbahnen Langes in Lermoos en bij de Bergbahnen Berwang. Ervaren paragliders vinden in de winkel van Rauter alles voor hun professionele uitrusting.

De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, prachtige familiehotels en campings waar je heerlijk kunt recreëren. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur, maar ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven. Met het Z-ticket kun je gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in de Tiroler Zugspitz Arena.

Informatie
Op www.zugspitzarena.com/nl vind je alle accommodaties in de regio met veel interessante aanbiedingen. Voor persoonlijk contact bel je met +43 567 320 000 of mail je naar [email protected].

In het kort – Nieuwsoverzicht

 • Reizigers mogen niet meer te vroeg naar Schiphol komen (NRC)
 • Wildkamperen in Haarlem: hier mag je je tentje opzetten (en hier niet) (AD.nl)
 • De ultieme e-roadtrip langs de 11 mooiste plekken in de Eifel (TravelValley)
 • Saoedi-Arabië mikt op de welvarende toerist, die het land minder afhankelijk van olie moet maken (NRC)
 • KNMP start vanaf 13 juni publiekscampagne ‘Goed voorbereid op reis’ (KNMP)
 • Zomervakantie in zicht: welke regels gelden er en waar gaan we heen? (AD.nl)
 • Dit zijn de 9 fijnste kinderwagens om mee op reis te nemen (Elle)
 • Voor Hetzelfde Geld-stel wil met camper naar Portugal (RTL Boulevard)
 • Hier moet je op letten als je in 2022 op vakantie gaat (ANWB)
 • Met je camper overnachten op een goedkope, kale parkeerplaats; waarom doen mensen dat? (AD.nl)
 • Tesla-baas Elon Musk komt met draadloos internet voor jouw camper (Autovisie)
 • De langverwachte Volkswagen ID.Buzz is komend najaar leverbaar (Kampeerzaken)
 • Kabinet laat schoolvakanties ongewijzigd, geen kortere zomervakantie (RTL)

Video van de week: Zo beleeft een Amerikaan kamperen in Nederland

Weekendradio met Hit100.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.