Wanneer opent de Rolling Stones-expositie in Groningen?

The Rolling Stones is de eerste internationale tentoonstelling ooit over de wereldberoemde rockband. Na Londen, de Verenigde Staten en Azië gaat de expositie in vernieuwde vorm door Europa touren, met de primeur voor Groningen. The Rolling Stones is deze winter in het Groninger Museum te zien. Het transport van de tentoonstelling wordt wederom verzorgd door DHL.

Wanneer de expositie opent is afhankelijk van de meest recente covid-maatregelen van de Nederlandse overheid. Via een nieuwsbrief houdt het museum belangstellenden op de hoogte.

The Rolling Stones: “We zijn erg trots op deze tentoonstelling. We willen iedereen die komt kijken meenemen op een reis door onze geschiedenis om te ervaren en beleven hoe het is om onderdeel te zijn van The Rolling Stones. Dit is de eerste keer dat de tentoonstelling naar Nederland komt. We hopen dat iedereen ervan gaat genieten.”

400 Rolling Stones – objecten

De expositie toont ruim 400 originele objecten uit de verzameling van de Stones. Niet alleen instrumenten en stage designs, maar ook zeldzame audiofragmenten en videomateriaal, persoonlijke dagboeken, iconische kostuums, postermateriaal, albumcovers en zelfs hun studio en het bescheiden verblijf in Edith Grove in Londen.

Aangevuld met uniek filmmateriaal en interactieve technologie, geeft de tentoonstelling een uitzonderlijk uitgebreide inkijk in 50 jaar geschiedenis van de band en de carrières van Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood. Bezoekers zijn getuige van het muzikale verhaal van de Stones en de ontwikkeling van de Londense bluesband van begin jaren ’60 tot de internationaal inspirerende culturele iconen van nu.

Reis door de tijd

Fans kunnen in de tentoonstelling door de unieke erfenis van de band reizen, eindigend met een speciale slotervaring die de bezoeker in een iconisch Stones-moment brengt via de multidimensionale Dolby Atmos Sound-technologie, gefaciliteerd door PMC (The Professional Monitor Company).

Persoonlijk archief

De Rolling Stones hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de populaire cultuur wereldwijd. Deze tentoonstelling geeft aan de hand van het persoonlijke archief van de band een indrukwekkend kijkje achter de schermen. Ook de bredere context van decennia culturele historie komt aan bod, met materiaal van kunstenaars, ontwerpers, artiesten en schrijvers: van Andy Warhol, Shepard Fairey, Alexander McQueen en Ossie Clark tot Jeff Koons en Martin Scorsese.

Goede herinneringen

Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum: “We zijn ongelooflijk blij dat we de Rolling Stones weer naar Groningen kunnen brengen na hun legendarische concert in 1999. De tentoonstelling brengt goede herinneringen naar boven en geeft uitgebreid inzicht in dit vierkoppige culturele fenomeen dat van grote invloed was op de twintigste eeuw en nog steeds is.”

Na David Bowie nu een uitgebreide expositie over de Rolling Stones in Groningen
Eerder was er een succesvolle expositie over David Bowie te zien in het Groninger Museum. Nu dan de Rolling Stones. Foto: Elkedagvakantie

Ileen Gallagher, conservator van de tentoonstelling: “De Rolling Stones-tentoonstelling is een viering van en thematisch onderzoek naar de band die rock and roll en de cultuur daaromheen meer dan een halve eeuw definieerde. Het is een overweldigende ervaring waarbij hun muziek, kunst, vormgeving, mode, fotografie en film samenkomen.”

Wanneer bezoeken?

The Rolling Stones is te zien van 14 november 2020 tot en met 28 februari 2021.

De voorverkoop van de tickets is gestart op 1 oktober 2020, maar vanwege de onzekerheid over de laatste covid-maatregelen weer gestaakt. Tickets kosten 29 euro pp voor volwassenen. Als het museum weer open is, zijn hier tickets te koop.

In het kort – nieuwsoverzicht

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.