Kan dit een tussenstop zijn voor jouw zomervakantie?

Het kasteel van Bad Hönningen, dat (deels) via Airbnb te huren is. Foto: Airbnb

Wil jij Schiphol ook zo graag vermijden? Pak dan lekker de auto en maak een tussenstop op de leukste plekken in België, Duitsland en Frankrijk. Geen gedoe en stress op de luchthaven, maar juist met een rustig gevoel de vakantie ingaan. Het enige waar jij je druk over hoeft te maken is of de broodjes zijn gepakt, de iPads op 100% staan en de auto is volgetankt of opgeladen. Hit the road en geniet van een zonnige vakantie op de meest bijzondere plekken! Onder de inhoudsopgave begint de reis van deze week.

Lees ook

Midden in een bruisende stad vol historie – YAYS Antwerp Opera

Stop als eerste bij de prachtige Serviced Apartments van YAYS Antwerp Opera. Deze locatie van YAYS is gelegen in het hart van Antwerpen. De stad van historische gebouwen, maar ook dé stad van architectuur, mode en design. Het interieur in de appartementen heeft een art nouveau style, maar dan met een speelse knipoog. Geniet van de comfort die de kamers bieden, evenals de warme sfeer en zachte vormen van het interieurontwerp. In de lobby is er een YAYS Neighbourhood Wall waarop diverse tips en noviteiten vanuit de ‘neighbours’ van YAYS te vinden zijn. Haal hier inspiratie uit en wie weet zit jij binnenkort bij een verrassend nieuw eettentje!

Oase van rust op maar 45 min van Parijs – Le Barn

Midden in natuurpark Haute Vallée de Chevreuse, op  45 minuten rijden van Parijs, ligt het Le Barn Hotel. Het hotel bestaat uit twee landbouwschuren, waarin een groot deel van de kamers van het hotel zijn ondergebracht. Ideaal voor de bezoeker die voor natuur én comfort gaat. Geniet van culinaire gerechten in het restaurant van Le Barn, La Serre. Het restaurant serveert gerechten op basis van producten uit de  permacultuur moestuin. Of steek de handen uit de mouwen en help mee met het oogsten van de seizoensgroenten en fruit. Om van de autorit bij te komen is er een spa te vinden in de oude windmolen op het terrein. Ontspan buiten in de hottubs met uitzicht over het bos en de paardenstallen. Laad weer helemaal op zodat je klaar bent voor de volgende autorit. Extra fijn: er is nog volop plek in juli en augustus!

Unieke historische ervaringen in Frankrijk – Les Castels

Voor wie op zoek is naar een unieke ervaring in de natuur met een authentiek en historisch randje, is absoluut aan het juiste adres bij Les Castels. De 4- en 5-sterren campings van Les Castels vormen al meer dan 60 jaar de mooiste campingterreinen van Frankrijk en liggen op ongerepte terreinen rond indrukwekkende oude kastelen en landhuizen of op bijzondere locaties in een unieke natuuromgeving. Bij elke camping worden lokale activiteiten en evenementen georganiseerd. Overnacht bijvoorbeeld bij Castel camping Le Brévedent in Normandië voor een muzikale ervaring. Bij dit 18-eeuwse jachthuis worden namelijk verschillende muziekevenementen georganiseerd waar nieuwe talenten worden geïntroduceerd maar ze bieden ook een open podium voor iedereen die zelf wil deelnemen!

Een sprookjesachtig verblijf – Airbnb

Toch liever een tussenstop in Duitsland maken? Dit is zeker mogelijk! Via Airbnb vind je de meest unieke verblijven wereldwijd. Onlangs introduceerde het accommodatieplatform een nieuwe manier van zoeken, namelijk “Airbnb Categorieën”. Dit maakt het nog gemakkelijker om per categorie op zoek te gaan naar de mooiste parels. Van Tiny Houses tot Woonboten en van Design woningen tot Boomhutten. Ook vind je de categorie “Kastelen” met onder andere dit sprookjesachtige kasteel, gelegen in Bad Hönningen, Rheinland-Pfalz in Duitsland. Dit 800 jaar oude kasteel bevindt zich in het midden van uitgestrekte wijngaarden en beschikt over de meest charmante kamers om in te verblijven. Hier geniet je van een sprookjesachtig avontuur, vooral tijdens een diner met kaarslicht en het decor van het kasteel op de achtergrond. Vergeet ook zeker niet om een kijkje te nemen in de indrukwekkende wijnkelder.

Ken je Stratford-upon-Avon? Negen tips maken je wijzer!

Deze charmante stad in Tudorstijl werd gebouwd aan de oevers van de rivier de Avon. Hij staat vooral bekend als geboorteplaats van William Shakespeare. Fans van Shakespeare kunnen hier in de voetstappen van de toneelschrijver te wandelen. Hier vind je 9 dingen die je kunt beleven tijdens een bezoek aan de marktstad.

1. Bezoek het geboortehuis van de Bard

Het geboortehuis en ouderlijk huis van William Shakespeare duikt in het familieleven van de grote Bard, en onderzoekt zijn invloed op de wereld van vandaag via een uitgebreide collectie artefacten en andere memorabilia. Er zijn veel andere plaatsen in de stad die met de toneelschrijver in verband gebracht worden, en literatuurliefhebbers mogen Anne Hathaway’s Cottage, dat ongeveer een mijl ten westen van Stratford-upon-Avon ligt, niet missen. Als het vroegere huis van Shakespeare’s aanstaande vrouw kunnen bezoekers in deze beroemde cottage zijn liefdesgeschiedenis herbeleven en veel zien van het oorspronkelijke gebouw, dat nog net zo is als het 500 jaar geleden was.

2. Leer meer over Shakespeare’s leven in New Place

Bezoekers kunnen het spoor van de Bard helemaal volgen naar Shakespeare’s New Place, de plek waar zijn familie 19 jaar lang tot zijn overlijden woonde. Het terrein waar het huis ooit stond is nu versierd met tuinen en kunstwerken, en bezoekers kunnen verschillende sculpturen ontdekken die geïnspireerd zijn op het werk van de Bard, terwijl ze meer te weten komen over New Place en de boeiende verhalen erachter.

3. Woon een voorstelling bij van de Royal Shakespeare Company

Maak kennis met de talenten van de Royal Shakespeare Company, die regelmatig de werken van de Bard tot leven brengt in Stratford-upon-Avon. In het laatste decennium werden onder meer Macbeth, Twelfth Night, Romeo and Juliet en Measure for Measure opgevoerd in het Royal Shakespeare Theatre, dat aan de oever van de Avon ligt en een Grade II-vermelding heeft, met 1000 zitplaatsen.

4. Herleef het verleden in Tudor World

Geschiedenisliefhebbers kunnen een stap terug in de tijd zetten om te ontdekken hoe het leven er echt uitzag onder het bewind van Henry VIII en Elizabeth I in Tudor World. Het levende geschiedenis museum is gevestigd in een Grade II monumentaal 16de eeuws gebouw en zit vol interactieve elementen voor bezoekers van alle leeftijden. Er worden ook verschillende rondleidingen en evenementen georganiseerd, waaronder een kans om Stratford-upon-Avon te verkennen met Shakespeare zelf.

5. Neem de bezienswaardigheden langs de rivier Avon in je op

Bezoekers die de marktstad vanuit een nieuw perspectief willen ontdekken, kunnen het water van de rivier Avon opgaan. Verhuur is mogelijk bij verschillende traditionele botenfirma’s, waarbij je kunt kiezen uit roeiboten, punts of zelfs motorboten. Fijnproevers kunnen ook kiezen voor een ontspannen diner en riviercruise aan boord van de restaurantboot, de Countess of Evesham.

6. Ontdek de mechanica van kunst en design

Bezoekers kunnen zich verdiepen in de wereld van kinetische kunst en robots in het Britse MAD Museum, een ruimte gewijd aan mechanische kunst en vormgeving die vol staat met interactieve tentoonstellingen. Met zo’n 60 bewegende sculpturen en ontwerpen van uitvinders en kunstenaars uit de hele wereld is het een klein museum dat veel indruk maakt!

7. Kom oog in oog te staan met wilde dieren in Charlecote Park

Met rondzwervende herten en veel grootse Tudor architectuur ligt het 16de eeuwse Charlecote Park vier mijl (6,5 km) ten oosten van Stratford-upon-Avon, en op korte afstand van de stad Warwick. Bezoekers aan deze National Trust site kunnen de kamers van het landhuis verkennen en genieten van een picknick in de uitgestrekte parken en tuinen van het landgoed, die een toevluchtsoord zijn voor reigers, ijsvogels en een groot aantal andere wilde dieren.

8. Fiets door een oase van groen

De Stratford Greenway, die zich vanuit het centrum van Stratford-upon-Avon over zo’n vijf-en-een-halve mijl uitstrekt, volgt een voormalige spoorlijn en maakt deel uit van de lange-afstandsfietsroute National Cycle Route 5, die loopt tussen Reading en Holyhead. Het verkeersvrije pad slingert door een groot aantal groene gebieden die bezoekers te voet of met de fiets kunnen verkennen, fietsen zijn verkrijgbaar bij Stratford Bike Hire, en onderweg is er een overvloed aan wilde dieren en picknickplaatsen.

9. Duik in de geschiedenis in Warwick

Warwick ligt op slechts negen mijl (14,5 km) van Stratford-upon-Avon en is de thuisbasis van een van de indrukwekkendste vroegmiddeleeuwse kastelen van Groot-Brittannië. Geschiedenisliefhebbers kunnen oude mythen en betoverende verhalen ontdekken, terwijl tuinbouwliefhebbers de Hill Close Gardens van de stad kunnen verkennen, een geheel gerestaureerd Victoriaans groen vol oogstrelende planten en struiken.

En dan nog dit

Tips voor spetterende dagen in de departementen Haute-Garonne en Tarn

In het zuidwesten van Frankrijk vind je Occitanië, de op een na grootste Franse regio waar je keus hebt uit wel 13 departementen. De uiteenlopende landschappen, mooie steden, interessant erfgoed en smakelijke producten maken het een populaire bestemming onder vakantievierders. Hieronder lichten we Haute-Garonne en Tarn uit, waar je met het gezin fijn de natuur in kunt trekken.

Haute-Garonne: waterpret, tijdreizen en slapen in een boom

Je heerlijke vakantiedag start fris en sportief in Clermont-Lefort, zo’n 20 kilometer onder Toulouse. Hier liggen kano’s en kajakken klaar voor een sprankelende tocht over het water. Een eco-gids van Granhòta vertelt onderweg alles over dit gebied waar de rivieren Garonne en de Ariège samenkomen. Je kunt kiezen uit tochten van 7, 10 of 17 kilometer. 

Een halfuurtje verder richting de Pyreneeën ga je terug in de tijd. Aan de oever van de Garonne is een Gallisch dorp nagebouwd op een flink terrein van 9 hectare. Dit Village Gaulois is een ecomuseum, een archeologisch park en culturele droom tegelijkertijd. Je leert er welke planten vroeger werden gebruikten voor voedsel, als medicijn, om kleurstoffen mee te maken, om mee te weven en voor….tovenarij! Er scharrelen dieren rond zoals in het verre verleden, er wordt gevist en ambachtslieden laten zien hoe je pottenbakt en metalen voorwerpen maakt. Bij Toutatis, net echt!

De dag eindigt hoog boven de grond, in de boomhutten Robinsonades. Een topervaring voor jong en oud! Wat een magische sprookjeswereld is hier gecreëerd vol elfen en kabouters, hutjes, hangende tenten en cocons in eeuwenoude eiken. Charmante, comfortabele nestjes aan het water, in een natuurgebied waar je alleen het geluid hoort van gelukkige vogels.

Meer infoHaute-Garonne Toerisme

Tarn: ruige rotsen en eindeloze watervallen

Een uurtje ten oosten van Toulouse vind je het grootste granietmassief van Europa: Le Sidobre. Dit is het ruigste deel van de Tarn, tussen indrukwekkende rotspartijen en meren tot aan de toppen van Monts de Lacaune. In dit natuurpark van de Haut-Languedoc hebben de rotsen bizarre vormen én namen, zoals de rots van de gans en de rots van de drie kazen. Het wemelt er van de legendes en op het Sprookjespad van de Sidobre wordt de fantasie rijkelijk geprikkeld. Net als bij het meer van de Merel, waar je onder water rotspartijen ziet die op nijlpaarden lijken. En overal lopen rivieren van keien. Ben je dol op mooie stenen verzamelen? Dan is dit je kans!

Of dompel je onder in de wereld van bronnen en watervallen, vlakbij in Arifat. Dit boslandschap heeft een dampige, groene sfeer zoals in het Amazonegebied. Een spannende touwbrug brengt je naar watervallen van wel 80 meter hoog. Je kunt er een wandeling van een uur maken die eindigt bij een barretje met vitaminecocktails en lokale producten. Ook vlakbij: de exotische dierentuin Exoticamis. Daarna kun je je installeren aan het meer van Bancalié of van Bezan, maar je kan de dag ook afsluiten in Saint-Pierre-de-Trivisy met z’n familiecamping. Wil je zeker weten dat je niets mist in de Tarn? Ga dan op pad met de speciale app voor geocaching. Leuk, spoorzoeken met het hele gezin!

Meer infoTarn Toerisme

‘Maak een wereldreis voor €29,- bij Floriade’

Wat zeg je van een reis rond de wereld die CO2 neutraal is en dat voor maar €29,-? Stap in de kabelbaan van Floriade en bezoek landen als Italië, Frankrijk, Thailand, India, Bangladesh en meer. Een Riesling drinken bij het Duitse Biotopia compleet met een Sachertorte mit Sahne en na een stevige wandeling de dag afsluiten met wat ‘Camemwattes’ en een vin rouge op het terras van la douce France? Dat kan bij Floriade Expo 2022.

Een zomer vol feest

De internationale deelnemers vieren deze zomer feest bij Floriade in de vorm van Nationale Dagen. Tijdens zo’n feestdag organiseert een buitenlandse exposant allerlei festiviteiten. Op het programma van juli staan de Nationale Dagen van Suriname, Italië, Zwitserland, Bangladesh, Cyprus, Thailand, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten en Duitsland. De landen zorgen voor typische gerechtjes en dranken, muziek en optredens en soms zelfs een heuse goodiebag.

Op pad langs internationale paviljoens

Daarnaast kunnen bezoekers iedere dag op reis langs de internationale paviljoens waar landen hun cultuur, prachtige bloemen en planten en duurzame innovaties laten zien. Zo staat het paviljoen van de Verenigde Arabische Emiraten in het teken van het bijzondere woestijnachtige landschap waar het land bekend om staat. Hier ontdekken bezoekers op een interactieve manier de beste oplossingen om de woestijn te vergroenen.

Volgende bestemming: China. Achter de bamboepoort van dit paviljoen ligt een Chinese tuin vol bamboe en bloemen verstopt. Bezoekers genieten hier van een combinatie van traditionele Chinese landschapsarchitectuur en de nieuwste tuinbouwontwikkelingen van het land. Neem plaats in een van de stoelen in de tuin en ontspannen maar tussen het groen!

Ook het Duitse paviljoen is een must-see op de Expo. Bezoekers maken hier kennis met levendige voorbeelden van moderne tuinbouw, zoals een daktuin vol groen, zonnepanelen en windturbines. In het restaurant zijn verschillende Duitse specialiteiten verkrijgbaar om het vakantiegevoel compleet te maken. 

Zomerbloeiers, kunst en cultuur snuiven

Bovendien is het volop zomer bij Floriade met zomerbloeiers zoals de Gerbera, Lobelia of de Dahlia in allerlei kleuren. Ook heeft Floriade deze zomerperiode een bomvol cultuurprogramma met voorstellingen van Gouden Haas, optredens van onder andere het Philharmonisch jeugdorkest en nog veel meer. Sluit je dag af met een drankje aan het water in het Kitchen Restaurant of ga voor een hapje bij een van de foodtrucks in het Urban District. Genoeg om volop van te genieten met al je zintuigen! Heb je de smaak te pakken gekregen? Kijk hier voor volledige (reis)programma. Tickets voor deze ‘wereldreis’ zijn online te boeken.

Floriade Expo 2022

Tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan samen met nationale en internationale partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema “Growing Green Cities” centraal. Het expoterrein ligt op korte reisafstand van Amsterdam en direct aan de A6 met uitzicht op de skyline van Almere.

Design je eigen World Games roadtrip met deze tien sportieve uitdagingen

De Verenigde Staten host dit jaar van 7 tot 17 juli de World Games in Alabama. Meer dan 100 landen nemen het tegen elkaar op in 34 van de snelst groeiende sporten ter wereld. Van populaire sporten zoals klimmen en kanoën tot adrenaline-verhogende sporten zoals parachutespringen en waterskiën. Visit The USA heeft tien actieve belevingen in de VS op een rijtje gezet, zodat reizigers deze zomer hun eigen World Games-tournee kunnen samenstellen.  

1.Kanoën met dolfijnen op St. Thomas in de U.S. Virgin Islands

Terwijl topatleten op de Wereldspelen in Alabama strijden tijdens een marathon kanoën, kunnen reizigers op St. Thomas gelegen in de Amerikaanse Maagdeneilanden genieten van een rustige en exotische kanotocht, waarbij je zelfs dolfijnen kunt spotten. Dit exotische eiland is onderdeel van de Caribische archipel en biedt dromerige zeegezichten en een overvloed aan wateractiviteiten.  Hier race je niet tegen een topatleet, maar tegen een tuimelaar, die op slechts enkele centimeters van de kano zwemt… Naast kanoën leent het eiland zich uitstekend voor duiken, zeilen, snorkelen en windsurfen.  

2. Gooi een strike op de oudste bowlingbaan in Milwaukee, Wisconsin

In Milwaukee, Wisconsin, ligt de oudste bowlingbaan van de VS; Holler House. Sinds 1908 zijn hier een ontelbaar aantal strikes en gutter balls gegooid. Vandaag de dag zijn er hier nog twee bowlingbanen in oude glorie, waarbij je dezelfde bowlingervaring krijgt als een eeuw geleden. Houd – zoals traditie voorschrijft – met de hand de scores bij, terwijl je geniet van het bruisende nachtleven van Milwaukee, aan de oevers van Lake Michigan.

3. Rolschaatsen op Venice Beach Boardwalk in Los Angeles, California

Rolschaatsen is het afgelopen jaar steeds populairder geworden! Ook als competitieve sport; op de World Games in Alabama strijden atleten voor goud in de categorieën speed skating en kunst-rolschaatsen. De meest kleurrijke en bruisende plek om in de Verenigde Staten te rolschaatsen is Venice Beach in L.A.  De Venice Beach Boardwalk strekt zich uit over meer dan drie kilometer en voert onderweg langs vele kleurrijke straatverkopers en -artiesten. Voel je vrij op de mini-wieltjes en race over de boardwalk, om vervolgens een duik te nemen in de Stille Oceaan.  

4. Klim uit Robbers Cave, ooit Oklahoma’s beruchte schuilplaats voor vogelvrij verklaarden 

De klimsport heeft de laatste tijd steeds meer fans gekregen. In Oklahoma vind je meer dan 3.000 hectare aan bossen en was ooit de playground van de ruigste bandieten van het Wilde Westen. Enkele van de beste locaties voor rotsklimmen en abseilen in Oklahoma vind je in het Robbers Cave State Park, waar je de ruwe en woelige tijden kunt herbeleven van de 19e-eeuwe criminelen terwijl je de zandstenen kliffen van het park beklimt. Wie zijn klimvaardigheden niet op de proef wil stellen, kan fietsen, paardrijden en picknicken op de schilderachtige paden, grotten en langs de meren van het park.

5. Break it down in de geboorteplaats van hiphop, The Bronx

The Bronx is de bakermat van de hiphop en het hart van de New Yorkse straatcultuur. Als je de World Games dit jaar niet kunt bijwonen, is er geen betere plek dan The Bronx om te genieten van de beste breakdancers. Volg een lokale tour en ontdek de beste dansers, dj’s, MC’s, B-Boys en graffitikunstenaars waarbij zelfs de meest ongecoördineerden geïnspireerd kunnen raken om zelf een dansje te maken. En als je dan toch in The Bronx bent, dan mag een bezoek aan een honkbalwedstrijd in het Yankee Stadium niet uitblijven. 

6. Parachutespringen boven de Poconos Mountains in Pennsylvania

De Pocono Mountains in Pennsylvania liggen op slechts 90 minuten van NYC. Dit is de speeltuin van avonturiers en een paradijs voor wandelaars, mountainbikers en skydive-liefhebbers. Als parachutespringen boven Big Pocono iets te avontuurlijk is, dan is een ziplinetocht over de boomtoppen of de Appalachian Mountain Coaster door de vallei zeker aan te raden!

7. Biljarten in een klassieke universiteitsstad in Missouri

Columbia in Missouri is een klassieke en bruisende studentenstad, met trendy koffiezaakjes, kleine bruine cafés (zgn. dive bars) en een van de meest iconische biljartzalen van de VS; ‘Booches Billiard Hall’. Deze zaal bestaat al sinds 1884, toen de Amerikaanse vlag nog maar 38 sterren had. Hier serveren ze beroemde hamburgers en vind je een mix aan pool-, biljard- en snookertafels.

8. Oriëntatieloop door de Appalachen in Georgia

De oriëntatieloop tijdens de World Games combineert hiken en navigeren. Reizigers kunnen echter de stopwatch beter thuislaten wanneer zij door de bergen van Chattahoochee National Forest wandelen. Op slechts een uur rijden van Atlanta ligt dit paradijs voor wandelaars en fijnproevers, daar je verspreid over het park diverse Amerikaanse en zuidelijke gerechten kunt scoren. Struin langs watervallen met enkel een kaart en kompas om je te oriënteren…

9. Schiet bullseye op een ranch in Colorado

Boogschieten is een van de meest beroemde sporten van de World Games, maar het is ook een toegankelijke sport voor iedereen tijdens de vakantie. Elk Mountain Ranch – met uitzicht op de Arkansas Valley in Colorado – is waarschijnlijk een van de meest pittoreske ranches van de Verenigde Staten. Zij hebben diverse boogschietbanen. Daarnaast kun je op de ranch kleiduivenschieten, wildwaterraften, vliegvissen en paardrijden. Na een dag boogschieten en een poging om een bullseye te raken, schuif je aan bij het kampvuur en geniet je van een heldere sterrenhemel.

10. Waterskiën op de meren van New Hampshire

De beste plek om te waterskiën vind je in het merengebied van New Hampshire. Klaar met de ski’s? Maak dan een ontspannen boottocht over Lake Winnipesaukee of een duik bij Weirs Beach, waar je ook een ouderwetse speelhal vindt. Wie droog wil blijven, kan de 50.000 jaar oude granietgrotten ontdekken in het Polar Caves Park, Rumney.

Boek hier de tickets voor de World Games in Alabama: https://twg2022.com/tickets/
Om te reserveren bel 833-TWG-2022 of e-mail: [email protected].
Tickets kunnen afzonderlijk of als onderdeel van een pakket worden gekocht.

Een hike in de Verenigde Staten. © Visit The USA

Summer Vibes in Giessenburg

Bijzonder winkelgebied de Graanbuurt staat op 14-15-16 juli 2022 in het teken van Summer Vibes. Je waant je tijdens dit thema weekeinde bijna in het buitenland door de sfeer, uitstraling en zomerse temperaturen. Al zijn er genoeg schaduwrijke plekjes te vinden tijdens het winkelen en/of lunchen.

Op een steenworp afstand van vestingstad Gorinchem, glasstad Leerdam en de molens van Kinderdijk vind je – volgens eigen zeggen – ‘één van de leukste winkelstraatjes van Nederland’: de Graanbuurt. Het is een avontuur van shoppen, ontdekken én beleven in een stoere, industriële en landelijke omgeving. In een decor van oude geveltjes en de markante 100-jaar oude Stoomgraanmaalderij is het hele jaar door een keur aan brocante, lifestyle, food, fashion, kunst, oude bouwmaterialen, woondecoratie, classic bikes, streekproducten, horeca en meer te ontdekken.

Tijdens het thema weekeinde Summer Vibes is het bij de >25 winkels ongedwongen genieten van proeverijen, aanbiedingen en (win)acties. Daarnaast zijn er een aantal gast exposanten en worden ter verkoeling het gezuiverd water, vers fruit en ijsjes niet vergeten. Op zaterdag 16 juli zijn er tevens rondvaarten op het schilderachtige riviertje de Giessen. Vaar mee met de prachtige boot van Si Barone en krijg een klein voorproefje van de arrangementen die te boeken zijn in samenwerking van De Tagine, de Marokkaanse woonwinkel in de Graanbuurt. De opstapplaats is naast de Graanschuur, reserveren is niet mogelijk. Entree en parkeren is gratis. Adres voor de navigatie: Doetseweg 34-51, 381 KE  Giessenburg. Meer info: www.graanbuurt.nl

Recreatiesector Heuvelrug klaar voor hoogseizoen

Er wordt weer als vanouds genoten van de regio. Foto: RBT Heuvelrug en Vallei

De recreatiesector op de Utrechtse Heuvelrug en in de Gelderse Vallei maakt zich op voor de zomervakantie, die begint op zaterdag 9 juli 2022 als in de regio Midden de schoolvakanties van start gaan. Omdat de gastvrijheidssector ongekend hard is getroffen door de coronacrisis, is komende zomer extra belangrijk voor vraagherstel bij ondernemers en andere toeristische aanbieders.

Met in augustus ook La Vuelta Holanda in het vooruitzicht, probeert de recreatiesector in de regio komende maanden omzet in te lopen. Een goede zomer betekent een volgende stap om er voor te zorgen dat recreatie en toerisme ook in de toekomst op een goede manier blijven bijdragen aan een fijne leefomgeving op de Heuvelrug.

Met ruim 11.000 banen en een groeiende bijdrage aan voorzieningen en leefbaarheid in de regio, is de recreatiesector van groot belang voor de leefomgeving van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. Recreatie en toerisme worden ook steeds belangrijker voor het in stand houden van vitale functies zoals winkels, horeca, cultuur en erfgoed.

Recreatie hard getroffen door corona

Corona heeft recreatie en toerisme hard geraakt”, zegt directeur Michiel van der Schaaf van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug en Vallei. “Door de langdurige lockdowns in de afgelopen twee jaar zijn reserves uitgeput en is de continuïteit van gezonde toeristische ondernemingen ook in onze regio in gevaar gekomen. Het herstellen van de recreatiesector na Corona is vanaf dit seizoen dus cruciaal.” Om de herstart van de sector op gang te helpen, werkte RBT Heuvelrug en Vallei samen met overheden en marktpartijen afgelopen jaar aan de Agenda Bestemming Heuvelrug 2022-2025 die dit voorjaar werd gepresenteerd.  “Hoe sneller en duurzamer we de komende jaren kunnen zorgen voor vraagherstel, hoe meer gezonde bedrijven op de been blijven waardoor werkgelegenheid en voorzieningen ook in de toekomst zoveel mogelijk behouden blijven.

Zomer cruciaal voor herstel

Komende zomervakantie wordt voor de vrijetijdssector een belangrijke periode, waarin veel ondernemers en andere aanbieders hopen omzet te kunnen inlopen. “Mede door het goede weer met Pasen en in de meivakantie was de seizoenstart dit jaar hoopgevend”, aldus Van der Schaaf. “Meer bewoners van onze regio zijn er dit jaar vroeg op uit geweest en kiezen voor een kortere zomervakantie boeken of dagjes weg. Daarnaast lijkt het er op dat ook dit jaar de vakantieparken, campings en hotels in onze regio veel gasten tegemoet kunnen zien.” Omdat vakantiegangers er vaak op uitgaan, biedt dat volgens de RBT-directeur volop kansen voor musea, horeca, winkels, attracties en ander dag-aanbod dat ook voor bewoners en bedrijven van grote waarde is. “Het is fijn te zien dat mensen weer als vanouds genieten van onze prachtige regio.
Meer informatie over het recreatieaanbod op de Heuvelrug is te lezen op www.opdeheuvelrug.nl.

Vakantiemonitor: acht op de tien Nederlanders heeft vakantieplannen voor rest 2022

Bijna acht op de tien Nederlanders heeft vakantieplannen voor de rest van 2022. Ditzelfde aantal geldt ook voor inwoners uit de belangrijkste landen voor inkomend toerisme van Nederland, zoals Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Ten opzichte van dezelfde meting vorig jaar zomer, is het aantal boekingen in vrijwel alle landen gestegen. Dit aantal is onder Nederlanders het grootst (48%).

Daarnaast geeft de helft van alle Nederlanders aan dit jaar al op vakantie te zijn geweest. Dit blijkt uit de nieuwste meting van de Internationale Vakantiemonitor van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC), waarmee het reissentiment van Nederlanders en de belangrijkste kernmarkten wordt gemonitord. Jos Vranken, algemeen directeur NBTC: “Vakanties zijn weer in trek nu er weer meer mogelijk is. Toch zien we in deze monitor opnieuw dat er onzekerheid heerst, mede door de dalende koopkracht en het dalende consumentenvertrouwen.”  
 
Opvallend veel vakantieplannen in eigen land onder Nederlanders  

Over het algemeen is het aantal mensen met vakantieplannen in eigen land afgenomen. Dit geldt met name voor Fransen (73% juli 2021 vs. 64% juni 2022) en Britten (54% juli 2021 vs. 45% juni 2022). Voor de meeste landen zijn vakanties naar Europese bestemmingen in trek. Jos Vranken: “Opvallend in deze meting is dat Nederlanders nog steeds in hoge mate in eigen land op vakantie willen gaan (41% juli 2021 vs. 43% juni 2022), terwijl de verwachting was dat ook Nederlanders weer massaal voor buitenlandse vakantiebestemmingen zouden kiezen.” 
 
Een derde van de mensen met vakantieplannen is ‘zwevende boeker’ 

De resultaten uit de Vakantiemonitor laten zien dat het aantal boekingen in de meeste landen significant is toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Het aantal boekingen is het hoogst onder Nederlanders (48%) en Fransen (47%). Toch is er ook nog steeds een grote groep mensen met vakantieplannen die nog niet heeft geboekt. Dit aandeel ligt in alle landen gemiddeld tussen de 25% en 30%. Jos Vranken: “We zien met name in Duitsland nog veel ‘zwevende boekers’. Uit de monitor blijkt dat 30% van de ondervraagde Duitsers nog moet boeken en dat ruim 60% hiervan zich aan het oriënteren is. Hier liggen dus nog veel kansen voor ondernemers. We hebben in de afgelopen periode gemerkt dat de meeste mensen vakanties willen boeken met flexibele annuleringsvoorwaarden. Dus we raden ondernemers van logiesaccommodaties aan om hierop in te spelen, zodat de nog lege plekken opgevuld worden voor dit jaar.”  
 
Trends en verwachtingen: nieuwe onzekerheden beïnvloeden vakantieplannen 

De inflatie en de stijgende prijzen spelen tegenwoordig een grotere rol in de keuze van het soort vakantie dan de onzekerheid over corona. En dat terwijl 40% van de ondervraagden in hun vakantieplanning rekening houdt met een nieuwe coronagolf dit najaar. Ook de drukte op Schiphol speelt tegenwoordig een rol in de keuze van een vakantiebestemming. De helft van alle Nederlanders kijkt zelfs al naar alternatieve reisopties. Jos Vranken: “Ook dit jaar blijken groeiende onzekerheden voor een deel van de Nederlanders een reden om te kiezen voor het eigen land als veilige en vertrouwde vakantiebestemming.” 

Unieke eenpersoonsstoeltjeslift zorgt voor ontspannen belevenis op vakantie

In je eentje in de stoeltjeslift. Lijkt je dat wat? Foto: Mathäus Gartner

Stress van drukte door te reizen met het vliegtuig, de auto of de trein kennen ze hier niet. Nee, als het de idyllische bergomgeving niet is, dan is het de unieke eenpersoonsstoeltjeslift wel die voor ontspanning zorgt. Het Kufsteinerland is een bijzondere vakantieregio in Oostenrijk waar vakantiegangers niet alleen een perfecte verbinding van stad en natuur vinden, maar ook op unieke wijze vervoerd worden. De Kaiserlift brengt passagiers een voor een naar boven, waar een prachtige bergwereld hen staat te wachten.

Alleen onderweg met de eenpersoons Kaiserlift

Men komt het niet snel tegen: een eenpersoonsstoeltjeslift. Het vervoersmiddel is een van de dingen die het Kufsteinerland in Oostenrijk tot een unieke bestemming maken. De lift brengt wandelaars een voor een boven. Geen chaos, drukte, stress of paniek, maar in een eigen lift de berg op. In tijden zoals deze, waar chaos bij het reizen de overhand lijkt te hebben, biedt de Kaiserlift uitkomst. Het is een van de oudste liften van Tirol, die in 2014/2015 nog compleet gerenoveerd is, en brengt bergliefhebbers vanuit het dal naar het bergstation Brentenjoch op zo’n 1250 meter hoogte.

Talloze wandeltochten door het Kufsteinerland in het bereik

Hoewel een rit met de Kaiserlift al voor voldoende indrukken zorgt, staat er bij aankomst bij het bergstation een wereld aan beleving te wachten. Vanaf hier starten er talloze wandeltochten die door niets anders dan pure natuur lopen. Rust, idylle en prachtige uitzichten, dat zijn de kernwoorden van deze omgeving. Vanaf het bergstation van de Kaiserlift trekt men het Kaisergebergte in waar zowel romantische als uitdagende paden liggen. Ook de krachtplaatsen Adlerblick en Freiraum-Raum-Zeit liggen hier dichtbij, twee plekken die erom bekend staan nieuwe energie te geven. En is de wandelaar toe aan wat verfrissing? De verschillende knusse berghutten in het gebied liggen in het bereik. Hier rust men uit midden in het natuurgebied van het Kaisergebergte of geniet men van de imposante, grote grijze rotswanden van de Wilder Kaiser. 

Start de dag op bijzondere wijze

Wie helemaal van de sereniteit van het Kufsteinerland wil genieten, dient de wekker vroeg te zetten. Op zes zaterdagen aankomende zomer draait de eerste lift al om 06.00 uur ’s ochtends. Een perfecte manier om vanaf de berg van de zonsopkomst te genieten. Wie nog een stapje verder gaat, kan om 07.00 uur al deelnemen aan een yogales. Bergliefhebbers die willen wandelen, kunnen in alle vroegte te voet door het Kaisergebergtetrekken, al dan niet onder begeleiding van een gids. Er zijn diverse themarondwandelingen waar wandelaars aan kunnen deelnemen. Tijdens deze tochten leert men meer over de flora en fauna van het gebied en worden de mooiste plekjes ontdekt.

Tickets en prijzen van de eenpersoons Kaiserlift

De Kaiserlift draait dagelijks van 08.30 uur tot 16.30 uur. Een rit naar boven en beneden kost € 19,50 per persoon, een retourticket voor kinderen kost € 9,50 euro. Voor een enkele rit naar de berg of het dal betaalt men als volwassene € 14,- en voor kinderen kost het de helft. Beschikt men over de KufsteinerlandCard, die bij alle overnachtingen gratis inbegrepen is, dan is een retour geheel kosteloos.

Stad en natuur staan in het Kufsteinerland in harmonie met elkaar

Niet alleen de eenpersoonsstoeltjeslift maakt het Kufsteinerland tot een bijzondere vakantiebestemming, ook de verbinding tussen stad en natuur doet dat. De vesting Kufstein biedt een gezonde dosis historie en cultuur. Maar ook kan er in de stad naar hartenlust gegeten, gefietst of gewinkeld worden. Een gezellige drukte is dus eenvoudig op te zoeken, evenals dat de schitterende en vooral rustige bergomgeving in het bereik is. Er kan gesproken worden over een stad en natuur perfect in harmonie staan met elkaar, een fijne bijkomstigheid voor vakantiegangers die op zoek zijn naar allebei.

Over het Kufsteinerland

Het Kufsteinerland ligt in het noordoosten van Tirol, vlak bij de grens met Beieren (Duitsland) en op de route richting de Brennerpas en Italië. De acht vakantiedorpen en de stad Kufstein met haar historische vesting bieden niet alleen prachtige natuur, maar ook historie, cultuur en bergactiviteiten. Meer informatie over het Kufsteinerland vind je hier >

Rolstoelvriendelijke vakantiewoningen schot in de roos

Een vakantiewoning aanpassen heeft een behoorlijk positieve invloed. Zo blijkt in Bütgenbach waar een woning die volledig rolstoelvriendelijk gemaakt is veel betere reviews ontvangt. 

Midden in een rustige en bosrijke omgeving in het Duitstalige deel van België ligt deze unieke vakantiewoning. Eigenaar Jos heeft de woning aangepast aan alle wensen van mensen die mindervalide zijn. Omdat het aantal vakantiehuizen waar mindervalide gasten kunnen verblijven nog altijd laag is, is Jos in dit gat in de markt gesprongen. 

Waardering van 4,7

Sinds de aanpassing trekt het vakantiehuis een nieuw soort gasten aan die deze faciliteiten in het huis erg kunnen waarderen. Belvilla ziet dan ook een stijging in het aantal positieve reviews. Het huis wordt nu gewaardeerd met een 4,7 op een schaal van 1 tot 5. 

Een zorgeloze vakantie 

“De reden voor het aanpassen van het huis is omdat ik geïnspireerd raakte door een klant”, aldus huiseigenaar Jos. “Zij verloor haar been door een ongeval en gaf aan hoe moeilijk het was om een goed vakantieadres te vinden waar ze met de rest van haar familie kon verblijven. In onze woning is alles aanwezig om minder tot niet mobiele gasten een zorgeloze vakantie te kunnen bieden.” Denk hierbij aan een rolstoel voor onder de douche, maar ook een aparte rolstoel voor in en om het huis. Maar dit is niet alles. Het huis kreeg ook een upgrade met verplaatsbare beugels waar men zich aan kan optrekken of vasthouden, en een bed papegaai voor bedlegerige gasten. “Mijn vrouw en ik hopen dat we nog veel meer mensen die mindervalide zijn mogen ontvangen om hen een zorgeloze vakantie aan te kunnen bieden.” 

Klik hier voor het hele verhaal van Jos.  

Een zomer vol ontspanning: ontdek ruim 50 unieke escapes in eigen land

Tussen de alledaagse drukte een ontspannen moment opzoeken? Duik de natuur in. En voor wie niet weet waar je dan naartoe moet is er nu de oplossing. Rivella en Barts Boekje introduceren de e-guide RUST!: een online gids met meer dan 50 verstopte plekjes en oases van rust in de natuur.

Een echte must-have voor de zomer, want met dit lekkere weer is er niets leuker dan nieuwe herinneringen maken met vrienden en familie bij een onontdekte parel, gewoon in eigen land. Ervaar bijvoorbeeld (letterlijk!) de natuur in het BloteVoetenPark in Bruns

RUST!

Mensen hebben steeds meer de behoefte om aan de drukte van alledag te ontsnappen. Geen werk, geen dagelijkse hectiek en even weg van huis. Een behoefte die door de pandemie alleen nog maar is versterkt, aangezien we de afgelopen jaren vooral binnenshuis de boel draaiende hebben moeten houden.

Rivella wil iedereen aanmoedigen om die momenten van rust te pakken en het merk is daarom in samenwerking met reis- en lifestyleplatform Barts Boekje op zoek gegaan naar plekken waar men die drukte even kan ontlopen. Gebundeld in de e-guide RUST! zijn er verstopte plekjes in- en net buiten de stad verzameld. Van verborgen stadstuinen tot picknickplaatsen in the middle of nature, de e-guide laat de consument tientallen plekken zien waar ze even een moment van rust kunnen vangen.

Ontspanning in de natuur

Nederland kent namelijk genoeg plekken die perfect zijn om je even uit de stad te onttrekken. In de e-guide wordt de consument meegenomen naar de mooiste natuurplekjes in Gelderland, Flevoland, Noord-Holland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg. Enkele voorbeelden:

Haarlemse Hofjes, Haarlem

“Picknicken in de Haarlemse hofjes is minstens zo leuk als de horeca. Haarlem is een fantastische stad, dankzij de oude gebouwen, de gezellige horeca en fijne vibe. Woon je (in de buurt van) Haarlem en houd je wel van een wandeling, dan zijn de hofjes een echte aanrader.”

Tuin Moes, Almere

“In nieuwbouwstad Almere wordt ruimte gegeven aan een nieuwe, meer natuurlijke manier van bouwen. In de wijk Oosterwold  bepaalt niet de gemeente de look van de wijk, maar geven de bewoners zelf invulling aan hoe deze eruit komt te zien. Oosterwold is een wijk die organisch groeit en bebouwd wordt. Hier vind je Tuin Moes waar 50 gezinnen uit de buurt hun groenten zelf oogsten. Ook hebben ze hier soms workshops.”

Wittemer Wijngaard, Wittem

“De Wittemer Wijngaard ligt in de Limburgse heuvels. Dit is de eerste wijngaard die je tegenkomt op de wandeling Route des Vins. Geniet tussen de margrietjes van het uitzicht op de wijngaard en het dal.”

“Dat is wel zo lekker”

Afgelopen maand introduceerde Rivella een gloednieuwe merkcampagne waarin smaak, natuur en samen genieten centraal staan. Laura Beenders, Brand Development Manager Rivella: “Door het drinken van Rivella verbreek je even de connectie met het drukke leven, want met één slok waan je je in de natuur. Dit is wat we met de e-guide RUST! verder tot leven willen brengen. Waarbij we de consument ook echt willen inspireren een moment van ontspanning in de natuur op te gaan zoeken en samen met vrienden of familie de rust te vinden – en te genieten.”.

De e-guide RUST! is vanaf vandaag te downloaden via deze link. Later komen Rivella en Barts Boekje met een vervolg op e-guide RUST!, waarin tips uit de andere zes provincies in Nederland aan bod komen. 

Een dagje uit in Nederland. Foto: PR

Ontdek het middelgebergte van het Teutoburgerwoud

Op slechts een paar uurtjes van Utrecht vind je een gevarieerde vakantieregio die je meeneemt naar een heel andere wereld vol wandel- en fietsavonturen, culturele bezienswaardigheden, ongekende rotsformaties en historische stadjes.

Het Teutoburgerwoud is zo dichtbij en toch waan je je helemaal weg van de dagelijkse sleur en stress. Of je nu alleen, met vrienden, je partner of met het hele gezin reist, een paar dagen weg wil of er een hele fiets- of wandelvakantie wil doorbrengen; het Teutoburgerwoud is dankzij zijn rijke aanbod aan routes en attracties voor iedereen de ideale vakantiebestemming.

Toproute vlak over de grens

Direct over de grens begint in het stadje Rheine al de eerste van de 13 etappes van de Hermannshöhen, een van de Top Trails of Germany. Deze bekende wandelroute bestaat uit de Hermannsweg en de Eggeweg en loopt ook langs het Hermannsdenkmal en de Externsteine.

Zeker de moeite waard is een bezoek aan de cultuurstad Detmold, die voor jong en oud talrijke attracties te bieden heeft: bijvoorbeeld het residentieslot in Detmold met zijn fantastische ambiance, het LWL-openluchtmuseum, waar je de smid en de bakker aan het werk kunt zien, en de Adlerwarte Berlebeck met zijn fascinerende roofvogels en vliegshows. Een stukje van de route heeft de „Teuto“ nog een aantal meer bezienswaardigheden in petto.

Een rondje bijzonder Blomberg

Het lieflijke stadje Blomberg ligt midden in een groene en rustige omgeving. Het is de ideale plek voor rustzoekers en gezinnen met jonge kinderen.

Wat dacht je van de 6,6 kilometer lange ‘Blomberger stadswandeling’? Deze dagtocht begint in het historische stadscentrum met maar liefst 250 vakwerkhuisjes, brengt je door nauwe steegjes en langs de middeleeuwse burcht. De route brengt je ook naar de Blomberger Weinberg; een heuse wijnberg dat zijn inwoners en bezoekers elk jaar van een lekker wijntje genaamd „Nelkenstädter Paradiesblick“ voorziet.

Uitkijken over het wonderlijke Weserbergland

Ben je nog niet uitgekeken op de glooiende heuvels van het Weserbergland, dan is de 8,5 kilometer lange rondweg ‘Weserbergland-Blick’ een echte aanrader. De naam verraadt al dat je onderweg wordt beloond met prachtige uitzichten over de omgeving. De route start in het noorden van het stadje Kalletal en je hebt al snel een aantal mooie panoramablikken te pakken; je kunt zelfs het statige monument van Keizer Wilhelm zien, dat boven de Wezerdoorbraak van de Porta Westfalica uittorent.

Bijzonderheden langs de route zijn het slot Varenholz uit de wezerrenaissance, ook van binnen te bezichtigen, en twee van de oudste bomen van de Wezervlakte: deze 250 jaar oude eiken worden ook wel de „Ihmser Tor“ genoemd. Tot slot nodigt de ‚Bierhöhe‘ je nog uit voor een ontspannen pauze en geniet je vanuit een ligstoel van een prachtig uitzicht over het Wezerbergland. Tip: in weekenden tussen april en oktober kun je de Wezer oversteken met de kabelveerpont Varenholz-Veltheim.

Fietsen langs de Wezer

Dat je in het Teutoburgerwoud net zo heerlijk kunt fiets als wandelen bewijzen de vele gevarieerde fietsroutes – lang, kort, pittig, rustig, door stadje en langs rivieren; voor iedereen zit er wat bij.

Degenen die op zoek zijn naar rust, wellness en ontspanning en tegelijkertijd een dagje op de fiets willen doorbrengen, doen goed aan het traject tussen het kuuroord Bad Oeynhausen en het stadje Minden. In Bad Oeynhausen ontdekken bezoekers het thermale zout van een bijzonder kuuroord. Een rustig plekje midden in de stad is het kuurpark, waar ook verschillende evenementen plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld ‘Parklichter’ in augustus met spectaculaire open air-concerten en imposant vuurwerk.

Vanuit het centrum van Bad Oeynhausen fiets je een ruime 20 kilometer richting Minden door het vlakke rivierlandschap rond de Wezer, waarbij je voornamelijk het verloop van de Werre en de Wezer volgt. Ongeveer halverwege bevindt zich in Porta-Westfalica het monument van keizer Wilhelm.

Eenmaal in Minden aangekomen, ontdek je hier een charmant stadje vol vakwerk en middeleeuwse steegjes. Maar ook een moderne stad met gezellige restaurants en accommodaties en een hoop culturele bezienswaardigheden. Een hoogtepunt is het grootste aquaduct ter wereld: een 341 meter lang brug die het Mittellandkanaal over de Wezer voert. Tijdens een boottocht kun je het aquaduct vanaf het water beleven, evenals een sluis met een hoogteverschil van maar liefst 13 meter.

Bedevaart op wielen met de Kloster-Garten-Route

Voor liefhebbers van fietsvakanties en langere routes is er de Kloster-Garten-Route: een van de langste en mooiste fietsroutes van het Teutoburgerwoud neemt fietsers ruim 315 kilometer lang mee door het zuidoostelijke Teutoburgerwoud, door het gebied tussen de Wezer en het Eggegebergte. Onderweg kom je talloze bezienswaardige tuinen tegen en maar liefst 75 inspirerende kloosters. In Brakel zijn de kasteelcomplexen in Rheder en Gehrden een bezoek waard.

Onderweg vind je op 28 verschillende plekjes een vers uit de bijbel, gekozen door de plaatselijke gemeente. Deze verzen zorgen voor rust en bezinning en maken de fietstocht tot een echte pelgrimsroute.

De Kloster-Garten-Route is onderverdeeld in verschillende etappen en onderweg vind je allerlei leuke restaurants en fietsvriendelijke accommodaties.

Reisinformatie

Gelegen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen ligt het Teutoburgerwoud op slechts drie uurtjes rijden vanaf Utrecht en is de stad ook met de trein zeer goed te bereiken.

Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden op campings en vakantieparken en in hotels, vakantiehuizen en pensions.

Op dit moment zijn de coronatoegangsregels in Duitsland komen te vervallen. Alleen in het OV moet nog een FPD-2 mondkapje gedragen worden.

Algemene reisinformatie vind je op www.teutoburgerwald.de. Je bestelt hier ook de gratis wandel- en fietsrouteplanner met alle routes op een rijtje.

Meer routes en bezienswaardigheden vind je ook op Komoot

Externsteine © Tourismus NRW e.V., Teutoburger Wald Tourismus

In het kort – Nieuwsoverzicht

 • Dit zijn de 10 minst bezochte landen ter wereld (Columbus)
 • Studenten helpen bij autorit op zonnepanelen naar Afrika (Zuyd.nl)
 • Duurste caravan van Europa te koop voor 155.000 euro (HLN)
 • Waarom we steeds vaker een lekke band hebben op vakantie (AD.nl)
 • Dit is hoeveel fooi je geeft op vakantie in het buitenland (Margriet)
 • Vernieuwde Kampeer & Caravan Jaarbeurs lanceert samen met branche duurzaamheidsprijs (Duurzaam Ondernemen)
 • Lang parkeren is af te leren: ‘Dat kan natuurlijk niet. Haal die caravan toch van de straat!’ (DvhN)
 • Onbezorgd op vakantie? Zo doe je dat (Omroep West)
 • Ver reizen kan weer op tv, maar dan willen we wel iets nieuws leren. Floortje Dessing kan beter (Trouw)*
 • Tips voor een stressvrije vakantie: ‘Plan eerste dag na vakantie niet vol met afspraken’ (AD.nl)
 • ‘Werken vanuit het buitenland is geen vakantie’ (NRC)
 • Dit zijn de 7 beste hotels in Parijs die je stedentrip een niveautje hoger tillen (Jan Magazine)
 • Dochter zamelt geld in voor een camper voor haar ouders: ‘Hun verdriet werd te groot’ (Parool)
 • EU-regels voor gratis roaming tegen thuistarief in buitenland verlengd met 10 jaar (Europese Commissie)
 • Maxime Meiland noodgedwongen op vakantie door huwelijksstress (RTL Boulevard)
 • Op vakantie? Zo zorg je dat je huisdieren ook goed worden verzorgd (de Stentor)*
 • Zo lang moet je vakantie minimaal duren voordat je écht ontspant (Linda)
 • Koken op de camping: wat neem je mee? (Nu.nl)
 • Geen zin in vliegveld-stress? Zes tips voor een vakantie in eigen land (Metro)
 • Zo voorkom je een hoge telefoonrekening tijdens de vakantie (AD.nl)

Video van de week: Viona ruilde haar huis in voor een camper

Weekendradio met Hit100.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.