Huttopia heeft vanaf 2023 zes campings in de VS en Canada

Een van de nieuwe campsites van Huttopia in Amerika. Foto: Huttopia

In 2023 opent Huttopia een nieuw ‘Village’ in Noord-Amerika en komt daarmee op zes bestemmingen in de veelzijdige natuur van de Verenigde Staten en Canada. Stuk voor stuk villages waar je je volgens het bedrijf volledig onderdompelt in het buitenleven, de natuur en er allerlei buitenactiviteiten op je wachten.

Samen vormen ze een diverse afspiegeling van de enorme variatie in landschappen die Noord-Amerika rijk is. Van het Angeles National Forest in Californië aan de westkust, tot de brede stranden in het zuiden van Maine aan de oostkust. Hier weten ‘The great outdoors’ en glamping elkaar naadloos te vinden.

Lees ook: Zwarte Cross 2023 in paar uur uitverkocht

Het ruime Huttopia-aanbod in Noord-Amerika is niet toevallig. Het was in Canada waar de Philippe en Céline Bossanne eind jaren negentig hun inspiratie opdeden voor natuurcampings en het latere Huttopia. Kamperen heeft hier een hele andere betekenis dan in Europa en staat volledig in het teken van buiten leven te midden van de natuur.

Waar je in de namiddag je vuur aanmaakt in de fire-pit bij je tent of cabane, marsmallows roostert boven de gloeiende kooltjes, waar je eindeloos kunt hiken over trails zonder hordes andere wandelaars, en waar je het wild zoals herten en eekhoorns net zo makkelijk óp als buiten het Village-terrein kunt spotten. Tegelijkertijd geniet je in de Huttopia-tenten (Trappeur, Canadienne of Bonaventure) en Cabane-blokhutchalets van het comfort van een goed bed, een keuken, soms een eigen badkamer en veel ruimte rondom.

Kampeergevoel

Naast de nieuwe locatie in het wijngebied ten noorden van San Francisco die in 2023 opent, vind je vier villages aan de oostkust en één aan de westkust. De bestemmingen aan de oostkust (1 in Canada en 3 in de Verenigde Staten) laten zich uitstekend combineren in een roadtrip op ontdekking door Noord-Amerika.

In Canada koos Huttopia voor Sutton, een natuurgebied midden in de bossen van Quebec, met suikeresdoorns, gele berken of Amerikaanse essen. Vanuit het gelijknamige village (op anderhalf uur rijden vanaf Montreal) heb je een grandioos uitzicht op de Vermont Mountains.

Zwembad

Er is een verwarmd zwembad en een klein riviertje om te zwemmen, of gewoon wat te dobberen. De verwarmde houten cabanes zijn ook ’s winters beschikbaar, de gasten kunnen gebruik maken van alle faciliteiten (zoals het zwembad) van het nabijgelegen hotel Horizon. Dat is goed nieuws voor liefhebbers van sneeuw: het Village ligt slechts 3 km van een ski-resort midden in de bergen.

De White Mountains in New Hampshire zijn een groen paradijs in het hart van de Appalachen, op minder dan twee uur van Boston. Een perfecte uitvalsbasis om dit deel van de Verenigde Staten te ontdekken. Beklim de hoogste bergtoppen van het noordoostelijk deel van de VS, ga kajakken op een van de meren, rooster marshmallows boven het kampvuur, shop till you drop in een van de vele outlet-stores of combineer White Mountains met een citytrip naar Boston, een van de meest ‘Europees’ aandoende steden in Noord-Amerika.

Pijnboombossen

De natuurlijke omgeving van Village Southern Maine biedt een hele andere aanblik. Het village ligt in de pijnboombossen rondom een meer en dichtbij Maine’s kilometerslange stranden en sfeervolle kustplaatsjes. Southern Maine is de perfecte uitvalsbasis voor een ontdekking van de Amerikaanse Atlantische kust met zijn vuurtorens, stranden, kliffen, vissershavens zoals Portland. Maar ook voor watersporten, als surfen, zwemmen, kajakken of voor hikes en fietstochten in de bossen.

Beleef de pure natuur in Village Huttopia Adirondacks halverwege Montreal en New York City. Dit is de plek voor hiking, rotsklimmen, fietsen, mountainbiken of om te zwemmen en kayakken op het nabijgelegen Lake George. Het Adirondacks Park is het grootste natuurpark in de Verenigde Staten.

Canyon

Paradise Springs (geopend in 2021) ligt slechts anderhalf uur van de metropool Los Angeles, maar is een oase van rust. Dit bijzonder plekje in een canyon tussen bergen, uitgestrekte bossen en woestijn is al in de jaren ’20 van de vorige eeuw ontdekt en was een geliefd toevluchtsoord voor grote Hollywoodsterren die de hectiek wilden ontvluchten. Het historische zwembad uit de jaren ’30 is steeds bewaard gebleven. Rijke natuur, frisse berglucht en warme zonnestralen kenmerken deze eerste locatie van Huttopia aan de westkust.

De meeste Huttopia Villages in Noord-Amerika zijn geopend van medio mei tot half/eind oktober, Paradise Springs opent al op 27 april 2023. Op dit Village vind je natuurlijk zwemwater, alle andere locaties hebben een verwarmd zwembad alsmede een bistro-restaurant en activiteitenprogramma voor het hele gezin.

En dan nog dit

Dé VakantieDiscounter’ wint Website van het Jaar Award  

Medewerkers van de Vakantiediscounter blij met hun prijs. Foto: Eigen foto

Op de Website van het Jaar Awardshow heeft dé VakantieDiscounter deze week de award voor Populairste Website van het Jaar in de categorie Reizen in ontvangst genomen. Het bedrijf nam het op tegen elf andere grote namen in deze categorie.  

Anton Buning, head of product van dé VakantieDiscounter is erg blij met de toekenning van deze Award. “Wij steken veel energie in voorop lopen in de reisbranche en hechten waarde aan het verbeteren van onze website op basis van klantbehoeften. Alles wordt op maat ontwikkeld door onze inhouse teams in samenwerking met alle afdelingen. We zien de waardering vanuit de klant – in de vorm van deze Award – dan ook als een beloning voor alle collega’s die dagelijks zorgen dat onze klanten een optimale ervaring hebben.” 

Steeds meer mensen weten dé VakantieDiscounter te vinden. Dit komt niet alleen door het boekingsgemak, maar ook door het ruime aanbod en het feit dat prijzen van diverse partijen worden vergeleken. Consumenten scoren door dit laatste een goede deal. Het ANVR/SGR lidmaatschap zorgt voor zekerheid; iets waar Nederlanders zicht extra bewust van zijn door de coronapandemie.  

Over de Website van het Jaar-verkiezing  
Voor de Website van het Jaar kon het Nederlandse publiek tot en met 21 oktober 2022 stemmen op de website van hun keuze in een groot aantal categorieën. In totaal stemden er bijna 455.000 mensen.  

De Website van het Jaar-verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door het toonaangevende multimediale platform over online business, media en marketing Emerce en online marktonderzoekbureau Multiscope.

Top 10 van steden om vintage te gaan shoppen 

women removing clothes from the chest
Photo by cottonbro studio on Pexels.com

Door de inflatie wordt er van alles duurder. Omdat de dagelijkse kosten hoger uitvallen houden we niet allemaal meer zoveel over om te shoppen of ons huis leuk in te richten. Er zijn echter veel mogelijkheden om met minder budget nog steeds geweldige parels te scoren.

Het is een fabeltje dat alle tweedehandswinkels alleen maar oude rommel verkopen. Je vindt er vaak unieke items en soms ook ongebruikte spullen voor een prikkie. Daarnaast is het ook gewoon enorm goed dat spullen een tweede leven krijgen. Je kan er een geweldige hobby van maken, om tijdens een stedentrip alle vintage winkeltjes of brocantes af te struinen voor de leukste koopjes.
Wil je weten waar je in Nederland het beste terecht kan als je vintage wilt shoppen? Holidu, het boekingsportaal voor vakantiehuizen (www.holidu.nl) heeft de tien beste steden voor tweedehandswinkels op een rij gezet. Steden waar je de meeste, maar vooral ook de beste kringloopwinkels en vintage shops kan vinden.

1.Leeuwarden – 8,3 vintage punten

De nummer 1 stad om koopjes te jagen is Leeuwarden! Struin langs de vele tweedehandswinkels, ongeveer 4,3 per 10.000 inwoners. Daar kan je je geluk op en weet je zeker dat je een hele dag zoet bent. Duik bijvoorbeeld naar binnen bij Laura’s Kledingkast of bij Treasure Hunting. Gemiddeld krijgt de stad een beoordeling van 3.8 voor zijn kringloopwinkels. 

2.Middelburg – 7,9 vintage punten

Als je mooie vintage parels wilt scoren ben je in Middelburg aan het juiste adres. De stad heeft 4,2 tweedehandswinkels per 10.000 inwoners en wordt ook gemiddeld met een 3.8 beoordeeld. Kijk even binnen bij Lieve Hemel met 4,3 sterren of bij Lotus Tweedehands die ook wordt beoordeeld met 4,3 sterren.

3.Emmen – 5,9 vintage punten

Ook Emmen scoort hoog!In de 3,2 tweedehandswinkels per 10.000 inwoners kan je er eigenlijk wel vanuit gaan dat je iets bijzonders vindt. Gemiddeld genomen worden de winkels hier met een 3,2 sterren beoordeeld. Voor unieke koopjes ga je het beste langs bij mijnTafel Emmen, waar je mooie LP’s kan vinden. Het wordt beoordeeldmet 4,1 sterren. Of kijk bij Kringloop de Waar die 3,9 sterren krijgt.

4.Roermond – 5,7 vintage punten
Wil je niet enorm veel uitgeven en ben je op zoek naar goede kwaliteit spullen dan ben je hier aan het juiste adres. KAAT fabrics krijgt 4,4 sterren en ook in het Vincentiushuis Roermond kun je heerlijk speuren naar mooie schatten.

5.Den Helder – 5,6 vintage punten

Krijg je niet genoeg van vintage winkels? Den Helder wordt gemiddeld met een 4,3 beoordeeld voor zijn tweedehandswinkels. De stad heeft 1,9 winkels per 10.000 inwoners. Bij Weggeefwinkel Overvloed is voor ieder wat wils en krijgt 4,3 sterren.

6.Maastricht – 5,1 vintage punten
Maastricht krijgt een gemiddelde beoordeling van 4,0 met 1,8 tweedehandswinkels per 10.000 inwoners. Kringloop Zuid is er een die je zeker op je lijst moet zetten om te bezoeken. Maar ook Vintage Island wordt enorm goed beoordeeld en zit vol pareltjes.

7.Deventer – 5,1 vintage punten
Op de zevende plek om koopjes te jagen staat Deventer.Mocht je toch al van plan zijn de stad te bezoeken kan je dit nu perfect combineren met tweedehands parels zoeken. Miller’s Feelgoodstore en Nans vintage worden erg hoog gewaardeerd. Mocht je specifiek naar meubels op zoek zijn, kijk dan ook even binnen bij Rare & More

8.Assen – 5,1 vintage punten
In de stad Assen vind je niet alleen gezelligheid, maar eindigt ook op de achtste plaats om goed vintage te kunnen shoppen. Ga langs bij de Kiekshop die met 4,6 sterren beoordeeld is. Vanaf 2 december kan je een uitstapje ook perfect combineren met de kerstmarkt Winters Assen. 

9.Leiden – 5,0 vintage punten

In Leiden vindt je ook zorgvuldig geselecteerde tweedehands prachtstukken. Bijvoorbeeld bij Appel & Ei Leiden, die een 4,3 krijgt. De stad heeft 1,9 tweedehandswinkels per 10.000 inwoners en de kringloopwinkels worden gemiddeld met een 3,9 sterren beoordeeld. 

10.Groningen – 5,0 vintage punten

Last but not least, Groningen. Hier vind je ongeveer 2,4 kringloopwinkels per 10.000 inwoners. En gemiddeld worden de winkels met een 3,4 beoordeeld. LILOS Vintage is een super winkel in de binnenstad en verdiend 5 sterren. Een paar huizen verder kan je gelijk de volgende vintage aankopen doen bij Vintage Kroy.

Onderzoeksmethode:

Holidu heeft een puntentelling toegekend door middel van het gemiddeld aantal recensies van alle tweedehandswinkels,kringloopwinkels en vintage winkels per stad die als deze op Google maps vermeld staan en de gemiddelde beoordeling van alle tweedehandswinkels,kringloopwinkels en vintage winkels per stad. Ook heeft het aantal alle tweedehandswinkels,kringloopwinkels en vintage winkels per 10.000 inwoners invloed gehad op de puntentelling. Voor alle gemiddelden is een genormaliseerde score toegekend, waarmee de puntentelling toegekend kon worden. Het gemiddelde aantal recensies is voor 10% meegewogen en de gemiddelde beoordeling is voor 30% meegenomen. Het totaal aantal tweedehandswinkels, kringloopwinkels en vintage winkels per 10.000 inwoners is voor 60% meegewogen in de puntentelling. De 60 grootste steden van Nederland zijn hiervoor onderzocht. Alle gegevens zijn in oktober 2022 verzameld via Google maps. 

Vijf reisboeken om vast naar uit te kijken in 2023

Wandelend door Limburg. Foto: Elkedagvakantie

Dit voorjaar heeft Kosmos Uitgevers de perfecte boeken voor een dosis reisinspiratie. Blijf in Nederland met vrijetijdsexpert Marleen Brekelmans of ontdek prachtige eilanden met Lonely Planet.

Provinciegidsen
De mooiste plekjes in Limburg en De mooiste plekjes in Gelderland
Veel Nederlanders vieren graag vakantie in eigen land, en Limburg en Gelderland zijn twee favoriete bestemmingen. Wie de écht bijzondere plekjes wil bezoeken waar niet iedereen komt – en die je je leven lang onthoudt –, gaat op pad met de nieuwe serie provinciegidsen van vrijetijdsexpert Marleen Brekelmans. Zij bezocht alle locaties persoonlijk, weg van de gebaande paden, op avontuur in eigen land. Zoals je van Marleen verwacht selecteerde zij de allerbeste plekken om te eten, slapen en beleven.

Instagram | Website | Facebook

De mooiste plekjes in Limburg | Eten, slapen, beleven | Marleen Brekelmans | ISBN: 9789043925006 | €20,- | Verschijnt op 28 februari 2023
De mooiste plekjes in Gelderland | Eten, slapen, beleven | Marleen Brekelmans | ISBN: 9789043924986 | €20,- | Verschijnt op 28 februari 2023

Lonely Planet – 150 Ultieme eilanden
Lonely Planet – 150 Ultieme eilanden brengt met meer dan 600 foto’s, illustraties en kaarten de meest betoverende eilanden tot leven. Eilanden zijn al lang een bron van fascinatie voor reizigers en ze zijn er in alle soorten en maten. Ervaar de koraalriffen van de Raja Ampat-eilanden, de muzikale flair van Jamaica, de architectuur van Sicilië, de kunst van Naoshima of bewonder de vogels op Lord Howe Island en de geschubde draken van Komodo. Begin met het plannen van het volgende avontuur.

Lonely Planet – 150 Ultieme eilanden | Een reis naar de meest geweldige eilanden ter wereld | Lonely Planet | ISBN: 9789043926607 | Prijs: €39,99 | Verschijnt op 12 april 2023

Epische treinreizen
Een reis door de Alpen met de Bernina Express of een rit van Colombo naar de theeplantages van Sri Lanka? Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om de wereld te verkennen per trein. Epische treinreizen biedt inspiratie en praktische tips voor mensen die het reizen per trein willen ervaren. Het boek bevat beschrijvingen en details van 50 treinreizen over de hele wereld, van reisjes van enkele uren tot meerdaagse reizen, van budgetproof reizen met lokaal vervoer tot iconische luxe treinreizen.

Epische treinreizen | De mooiste treinroutes op aarde | Monisha Rajesh | ISBN: 9789043928007 | Prijs: €45,- | Verschijnt op 28 februari 2023

Hidden Cities – Europa
Hidden Cities – Europa presenteert 70 charmante Europese steden waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Kufstein, Lugano en Wrocław zijn alle drie betoverend, uniek en vrijwel onbekend. Of wat te denken van een stad als Salerno met zijn middeleeuwse oude binnenstad, Paphos met zijn romantische stranden of de bloeiende havenstad Turku in Finland. Deze gids helpt je bij het kiezen van je volgende stedentrip – weg van de drukte.

Hidden Cities – Europa | 70 onvergetelijke stedentrips, weg van de drukte | Henning Aubel | ISBN: 9789043927994 | Prijs: €35,- | Verschijnt 28 maart 2023

National Geographic reisgidsen
Volledige update en met nieuwe uitstraling
De meest complete reisgids om je reis zelf in te delen. Bevat wandelingen met duidelijke kaartjes, geschiedenis en cultuur van een land en excursies buiten de gebaande paden. Portugal, Costa Rica, Duitsland en Spanje verschijnen 30 maart 2023.

Skibrillenmerk ANIMØ komt met nieuwe collectie voor volwassen én kinderen

Een overzicht van de nieuwe collectie. Foto: ANIMØ

Het Nederlandse skibrillenmerk ANIMØ lanceert niet alleen een nieuwe lijn skibrillen voor volwassenen, maar komt ook met een nieuwe collectie voor kinderen. ANIMØ biedt volgens eigen zeggen de perfecte combinatie van stijl en kwaliteit. Door te focussen op design, functionaliteit en variatie.

ANIMØ is in 2020 opgericht door skiliefhebbers met een gedeelde passie voor skiën en stijl. Skibrillen zijn voor veel skiërs een bijzaak. Goggle gaps, een verkeerde lens als het sneeuwt óf designs die niet matchen met outfits: in één woord zonde. Volgens ANIMØ kan dit anders, beter en bovenal stijlvoller. ANIMØ is waar stijl en kwaliteit samenkomen. Het draait om die ultieme combinatie tussen bril en outfit. Daarom heeft ANIMØ veel verschillende designs, voor verschillende mensen en momenten.

Na de succesvolle marktintroductie van vorig seizoen zijn er vijf nieuwe ontwerpen aan de collectie toegevoegd. Naast de populaire designs zoals ‘Black Mamba’, ‘Bluebird’ en de opvallende ‘Leopard’ omvat de nieuwe collectie o.a. de unieke ‘Swordfish’ en de ‘Gecko’. Elke klant die voor €125 een skibril aanschaft krijgt het complete pakket met extra lens, een hardcase en lensbeschermers.

Lancering ANIMØ MINI én ANIMO JUNIOR collectie

ANIMØ verkoopt vanaf nu naast de volwassenencollectie een volledige skibrillencollectie voor kinderen. Hierbij is veel aandacht besteed aan het vinden van de juiste pasvorm van de bril in combinatie met de helm. Hierdoor worden goggle gaps en scheef zittende brillen vermeden. De collectie heeft een strak en uniek design met ontwerpen van o.a. de Amsterdamse designer Michelle de Boer. De ANIMØ MINI collectie is voor kinderen van 3 t/m 6 jaar en kent twee soorten in het fluoriserend roze of blauw. De ANIMØ JUNIOR collectie is er voor kinderen van 6 tot 12 jaar en kent maar liefst 7 verschillende designs. Thomas Stuiver, General Manager van ANIMØ, zegt hierover: “Niet alleen volwassenen hebben een eigen smaak, ook kinderen zijn uniek en verschillend.” De klassieke modellen van ANIMØ zijn naar een kleiner formaat omgetoverd. Ook zijn er drie unieke ontwerpen voor de kinderen beschikbaar: de ‘The Rocket, ‘The Tiger’ en ‘The Rainbow.

Caravelair voert na succesvol seizoen kleine wijzigingen door in programma

Dit is de Alba Style Family. Foto: Caravelair

De Franse caravanproducent Caravelair heeft afgelopen seizoen uitstekende zaken gedaan. Kamperen zit in de lift en daar profiteert de markt optimaal van. Caravelair doet het overigens nog beter dan dat, mede door een uitgekiend programma van betaalbare en lichtgewicht caravans.

Voor komend seizoen zal het programma kleine wijzigingen ondergaan ten opzichte van vorig jaar. 

ALBA serie:

Alle modellen Alba krijgen standaard een voorraam. | De Alba 472 vervalt. | Deze serie is ook komend seizoen uit te breiden met het bekende pack Travel (AKS 3004, schokbrekers, serviceluik 75×30 cm, vaste watertank van 50 liter, afvalwatertank van 30 liter en reservewiel-houder in de disselbak) waardoor deze caravan alles biedt voor een geslaagde vakantie. | De indelingen Alba 390, 400, 426 en 466 blijven gelijk aan het 2022 seizoen.

ALBA STYLE serie:

Deze serie is een combinatie van de Alba serie, met looks en uitrusting die uit de Titanium serie komen. Dit zien we terug in het meubelwerk, dat is uitgevoerd in de Titanium stijl in combinatie met fraaie bekleding.

De Alba Style heeft veel extra standaarduitrusting ten opzichte van de standaard Alba:

Polyester zijbeplating, Schokbrekers, AKS 3004 stabilisator, Serviceluik 100 x 40 cm, Reservewielhouder in de disselbak, Accessoires in de buitendeur, Schapjes onder de bovenkasten met verlichting, Bovenkastdeurtjes in twee kleuren, LED verlichting onder de werkbladen, 4 LED spotjes met USB-aansluiting, Groot dakluik 70 x 50 cm, Comfortmatras op het tweepersoons vaste bed van 15 cm dik, Tweepersoons vaste bed opent met behulp van gasveren, Luxe Sydney bekleding, Boiler Trumatherme 5 liter, Kraan met uittrekbare slang en douchekop, Douchegordijn, Vaste watertank 50 liter, Losse vuilwatertank van 30 liter.

Qua indelingen wijzigt het volgende: Alba Style 466 krijgt standaard een XL-Freeze 150 liter koelkast. | Alba Style 460 vervalt. | Alba Style 497 vervalt.

ANTARES TITANIUM serie:

Deze succesvolle en overcomplete serie blijft voor komend jaar ongewijzigd. | De te verkrijgen indelingen blijven de Antares Titanium 450, 455 en 470. | De keuze blijft dus tussen een ruime caravan met eventueel enkele bedden, een vast twee persoons bed of zelfs een ruim eilandbed.

ARTICA serie:

De Artica 490 en 492 krijgen standaard een voorraam. | Verder blijft deze uit 4 caravans bestaande serie ongewijzigd, wat inhoud dat elke indeling voorzien is van de grote 150 liter XL Freeze compressor koelkast.

De basisserie van Caravelair, de Alba is verkrijgbaar vanaf € 18.445,-, de Alba Style begint bij € 21.050,-, de Antares Titanium wisselt vanaf € 24.850,- van eigenaar en de Artica start bij € 28.550,-.  De prijzen zijn All-in, dus inclusief 21% BTW, kentekenbewijs, verwijderingsbijdrage, transport naar de dealer en kosten rijklaar maken.

Dit is de Camping van het Jaar in Denemarken

De camping is ruim opgezet. Foto: Google Streetview

Hillerød Camping ten noorden van Kopenhagen sleepte begin 2022 de Deense titel ‘Camping van het Jaar 2022’ binnen in de categorie ‘klassiek’. Nu het toeristisch seizoen bijna ten einde is en inmiddels al een half miljoen Nederlandse campingovernachtingen in Denemarken zijn geregistreerd (een niveau dat 25 jaar geleden voor het laatst is behaald) is Hillerød Camping met de Deense en Nederlandse eigenaren Annette Quist en Taco Folkertsma dé camping om de balans op te maken.

Annette is al 17 jaar campingeigenaar van Hillerød Camping. Tien jaar geleden kwam Taco erbij. Het stel heeft hard gewerkt om er een goedlopende camping van te maken in de regio Noord-Seeland, welke is uitgegroeid tot een groene oase in de stad Hillerød met volop bloemen en planten, gezellige terrasjes en vintage vondsten.

Wat heeft het winnen van de titel jullie gebracht?
“Het winnen van de titel was voor ons vooral een bevestiging dat onze gastvrijheid is opgevallen en wordt gewaardeerd. Dat vinden wij het belangrijkste”, legt Taco uit. “De titel binnenhalen was daarnaast belangrijk voor onze Deense campinggasten, die nu toch echt zijn gaan boeken. 2022 was al met al dus een overweldigend jaar met veel buitenlandse gasten, die hun weg naar onze camping (weer) hebben gevonden. Onze Nederlandse campingovernachtingen stegen zelfs met 225% ten opzichte van 2021.”

Wat onderscheidt jullie van andere Deense campings?
Annette: “Je ziet en hoort tegenwoordig veel over bijvoorbeeld glampings en unieke overnachtingsplekken tussen de bomen. Dat hebben wij niet. Wij focussen ons op de basis campingbehoeften en zorgen dat wij ons hiermee onderscheiden. Onze toiletgebouwen zijn zo schoon, dat wij vragen om hier je schoenen uit te trekken. Wij hebben liever ook geen zeiltjes in de voortenten, zodat het gras groener blijft en je met je blote voetjes door het gras kunt lopen. Maar niet alleen wij, ook onze gasten zorgen goed voor de omgeving en natuur.” Taco voegt hier nog aan toe: “En natuurlijk ons persoonlijke tintje wanneer gasten hier verblijven. Wij horen van velen dat de sfeer op z’n Deens gezegd ‘hyggelig’ is en dat de campinggasten onderling ook veel contact hebben. Het is hier gemoedelijk, alsof je thuiskomt op onze camping. Volgens de jury is onze gastvrijheid “koninklijk”.

Zien jullie een verschil met de Nederlandse campinggasten en de andere gasten?
Taco en Annette: “Onze Nederlandse gasten zijn vooral verbaasd over wat er allemaal te beleven valt in deze regio. Hoewel de meeste kampeerders op doorreis zijn, verlengen ze hun verblijf omdat hier zoveel te doen is. Attracties zijn binnen handbereik, denk aan Frederiksborg Slot – net om de hoek bij ons – wat ik persoonlijk het mooiste kasteel van Denemarken vind. Verder zijn ze heel ondernemend en gaan er actief op uit. De auto laten ze staan. Eigen fietsen worden meegenomen om stukjes te fietsen in bijvoorbeeld het koninklijke nationale park. Het openbaar vervoer biedt bovendien een mooie uitkomst voor dagjes uit. Kopenhagen is zo gepland.”

Koninklijk Noord-Seeland
Cultuurparels, stranden, fiets- en wandelpaden en koninklijke attracties liggen allemaal in de regio Noord-Seeland, op een steenworpafstand van de hoofdstad Kopenhagen. Vanuit Hillerød zijn de highlights gemakkelijk te bereiken, waaronder Frederiksborg Slot (één van Europa’s mooiste Renaissance kastelen), Esrum Kloster & Møllegård en Paleis Fredensborg (een geliefd verblijf van Koningin Margrethe II). De kustplaatsjes Gilleleje en Tisvilde liggen aan de noordkant van het eiland in een gebied dat ook wel de Deense Rivièra wordt genoemd. Via de fietsroutes ‘Parforce cycle route 105 & 110’ valt het National Park of Royal North Sealand te ontdekken. De regio is bovendien een leverancier van lokale producten aan sterrenrestaurants in Kopenhagen. Hier zijn veel authentieke producenten te vinden, van huisgemaakte wijnen tot aan microbrouwerijen.

‘Camping van het Jaar 2022’
De Deense Camping Award is opgezet door de Danish Camping Union. Op vrijdag 25 februari 2022 vond de vijfde editie plaats in Herning tijdens de Deense variant van de Vakantiebeurs ‘Ferie for Alle’ in het MCH Messecenter in Herning. Hillerød Camping viel in de prijs als beste binnenlandse camping in de categorie ‘klassiek’, naast ‘resort’ en ‘outdoor’.

In het kort – Nieuwsoverzicht

 • Na een wereldreis van vier jaar zijn Mariska en haar gezin weer thuis (Linda)
 • Zuid-Afrika: 7x doen in Kaapstad (Reishonger)
 • Nederlandse Griek moet hotel bij Akropolis deels afbreken (AD.nl)
 • Bierfietsen en bussen vol toeristen? Niet op Utrechtse Heuvelrug: ‘Bewoners moeten ervan profiteren’ (Gelderlander)*
 • Elektrische minicamper Mercedes Concept EQT Marco Polo wordt volgende maand onthuld (Kampeerzaken)
 • Universiteit: Werelderfgoed Kinderdijk voorloper op het gebied van modern, duurzaam toerisme (AD.nl)*
 • Booking.com biedt gebruikers meer inzage in ‘groene’ reisopties – al is duurzaam reizen voorlopig een utopie (Businessinsider)
 • Jacqueline ging op reis naar Australië, na twintig jaar later zit ze er nog steeds: ‘Levensstijl trok ons aan’ (AD.nl)
 • Diederik Gommers op reis met Emma Wortelboer (RTL Boulevard)

Video van de week: 10 toeristische nachtmerries in Europa

Vijf tips voor dit weekend

 1. Mega Sint Show 2022 RAI Amsterdam
 2. Landelijke dag van Sovon: informatiebeurs voor natuurliefhebbers en actieve vogelaars
 3. We All Love the 80’s in Club Panama
 4. Finale Cameretten in Koninklijke Schouwburg Den Haag
 5. Terraria Houten: ‘Nederlands grootste terrariumevenement’

Weekendradio met Hit100.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.