Center Parcs vernieuwt bungalows én logo

Het nieuwe logo van Center Parcs in de winter van 2023.

Center Parcs Europe, de pionier in vakantieparken in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland, ondergaat een ware transformatie om het merk naar een hoger niveau te tillen. Dit strategisch plan, ‘Reinvention 2025’ genaamd, omvat niet alleen de renovatie van bestaande parken, maar ook een breder belevingsaanbod, met nog meer duurzame initiatieven en lokale projecten.

Center Parcs ziet nu meer dan ooit de verbinding tussen mens en natuur als haar kerntaak en streeft ernaar deze dichter bij elkaar te brengen. Al deze innovaties komen terug in de nieuwe merkpositionering, gecombineerd met een geheel nieuwe visuele identiteit.

Duurzaam reizen

De positionering van het merk komt niet alleen tot uiting in de huidige en toekomstige ervaringen die het merk biedt, maar ook in de benadering van gasten, waarbij ze worden uitgenodigd om te spelen, creëren, verzorgen, verkennen en ontdekken.

Even weg naar een vakantiebungalow. Foto: Elkedagvakantie

“Het reisgedrag is de afgelopen jaren geëvolueerd naar duurzaam reizen en het verlangen naar persoonlijke en unieke ervaringen, waardoor vakanties dicht bij huis en authentieke ervaringen tijdens die vakanties steeds populairder worden. Center Parcs speelt vandaag en morgen in op deze behoeften, ” zegt Andres Neira de Back, Marketing Director bij Center Parcs Europe.

Piet Derksen

“We weten dat mensen zich het beste voelen als ze echt verbonden zijn met elkaar en met de natuur. Dat is ook wat Piet Derksen 55 jaar geleden inspireerde toen hij Center Parcs oprichtte. Vandaag de dag inspireert het ons nog steeds terwijl we blijven werken aan die ambitie. Center Parcs vindt zichzelf opnieuw uit met nieuwe en gerenoveerde parken en belevingen, met een gloednieuwe look en feel, met als basisidee om onze parken af te stemmen op de omgeving en het lokale toerisme. Wij geloven in een bredere interpretatie van ‘samenzijn’, een die van toepassing is voor meer dan alleen families. Vrienden, collega’s of sociale kringen, al uw dierbaren zijn welkom om samen te genieten van mooie momenten in Center Parcs. Met onze nieuwe merkidentiteit willen we mensen herinneringen en ervaringen geven die ze altijd zullen onthouden.”

Merkidentiteit

Als antwoord op de ingrijpende veranderingen in de huidige maatschappij presenteert Center Parcs een nieuwe merkidentiteit, waar ook een geheel nieuwe visuele identiteit bij hoort. Dit omvat een nieuw logo, met een stijlvol en eigentijds ontwerp, ontworpen door het Britse brandingbureau ‘DesignStudio’. “Het logo symboliseert de sterke merknaam van Center Parcs”, legt Neira de Back uit.

“Het verwijst naar die elementen die voor ons het belangrijkst zijn: een sterke verbondenheid met onze dierbaren midden in de natuur. Het logo is een boom met onderling verbonden takken, die staat voor de verbondenheid met elkaar en met de natuur. De boom is ook een universeel symbool van leven, groei en vernieuwing, dat de ambitie van het merk weerspiegelt om zichzelf voortdurend opnieuw uit te vinden en te verbeteren.”

Een van de zwembaden van Center Parcs. Foto: Center Parcs

One Response

  1. Bette Brugman

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.