Pieterpad krijgt andere route na conflict

Het Pieterpad heeft sinds enkele dagen een nieuwe route tussen Millingen en Milsbeek, als gevolg van een financieel conflict tussen Kievits Veerdiensten en de gemeenten Berg en Dal en Zevenaar. De nieuwe route loopt via Emmerik, Kleef en het Reichswald.

Deze route is minder aantrekkelijk dan de oude, met saaie, rechte stukken en weinig inspirerende bezienswaardigheden. De enige horecagelegenheid onderweg is in Kleef, en de enige bezienswaardigheid zijn de historische tuinen met dierentuin in de stad. Het Reichswald biedt wel mogelijkheden om wild te spotten, maar dit vereist vroeg of laat aanwezig zijn.

In tegenstelling tot de oude route, biedt de nieuwe route geen landschappelijke hoogtepunten zoals de Duivelsberg, het Groesbeekse bos en de Sint-Jansberg. Het is onduidelijk of deze nieuwe route tijdelijk of definitief is.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.