Hoe staat het met de berg?

Hoe staat het met de berg? 8
Zoals zo vaak in de media: Er wordt een vlieger opgelaten en vervolgens hoor je er niks meer van. Hoe zit het met de plannen voor een berg in Nederland? Een berg?, denkt u. Even bijpraten en lees onderstaand verhaal: Nederland, Holland of de Lage Landen. Het land dat naast de kaas, klompen en tulpen ook bekend staat om zijn vlakke landschappen, maar daar kan in de toekomst zomaar verandering in komen. Waar men nu het buitenland opzoekt om te skiën, mountainbiken, wandelen of bergbeklimmen, is dat, als het aan oud-wielrenner Thijs Zonneveld ligt in de nabije toekomst mogelijk in eigen land. Stelt u zich eens voor, een winter vakantie in Nederland.

Enige tijd geleden schreef Thijs Zonneveld een column over zijn fantasieën van een berg in Nederland. Al snel werd dit opgepikt door vele mensen en inmiddels word er heftig gebrainstormd, berekeningen gemaakt door architecten en wachten verschillende sportbonden in spanning af. Een berg zou hen natuurlijk uitstekende trainingsmogelijkheden bieden en wie weet zou dit er zelfs voor kunnen zorgen dat de Winterspelen naar Nederland komen.

Flevoland lijkt de ideale lokatie te zijn voor deze twee kilometer hoge berg. De ruimte is er, het ligt centraal en bovendien heeft de provincie Flevoland aangegeven de werkgelegenheid en toerisme te willen stimuleren. Het lijkt allemaal te kloppen.

Of de berg er echt gaat komen moeten we nog maar zien. Uiteraard zal het aardig wat gaan kosten om dit te realiseren en zal er nog veel onderzoek gedaan moeten worden. Maar wie weet, misschien is ons eigen land over een aantal jaar een berg rijker en gaan buitenlanders op vakantie in Nederland om te sporten.

Overigens hebben zich ook al andere kandidaten gemeld voor ‘de berg’, zoals een politicus in Zwolle, zoals uit onderstaand filmpje blijkt.

En dan nog het filmpje van de initiatiefnemers:

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.