Maak een roadtrip langs deze Franse campings

Maak een roadtrip langs deze Franse campings 9
Dit is een van de campings die je bij deze roadtrips zou kunnen bezoeken. Foto: Castel

Frankrijk staat op geel wat betekent dat we weer van een vakantie in La Douce France mogen gaan genieten. Frankrijk is het meest bezochte land wereldwijd. Om Frankrijk nog beter te leren kennen hebben we de 5 meest roadtrips voor je uitgezocht en selecteerden daar in samenwerking met Castel-campings meteen overnachtingsadresjes bij.

Lees ook:

De kastelen aan de Loire, de Route des Grandes Alpes en het impressionisme in Normandië moet je een keer in je leven meegemaakt hebben. Tip: huur een 2CV en vertrek met picknickmand met wijn, Franse kazen en baguettes op avontuur!  

Route 1 – Roadtrip door Normandië: in de voetsporen van de impressionisten
Op slechts anderhalf uur vanaf Parijs, ligt het prachtige Normandië. Start je roadtrip in Rouen: het land van de impressionisten. Hier is de kathedraal meerdere malen geschilderd door Monet, dit is echt een waar gotisch meesterwerk. Vervolg de weg naar de kust via Caen, waar het Musée des Beaux-Arts een prachtige collectie aan impressionistische werken toont. Reis vervolgens verder naar de Cotentin en maak hier een tussenstop op de camping Castel l’Anse du Brick. Deze camping ligt tegen een heuvel en heeft twee fantastische restaurants op het terrein. Beide bieden een panoramisch uitzicht over de baai van Anse du Brick en behoren tot de beste van de regio. Ideaal is dat de camping ook directe toegang biedt tot het strand. Vanaf L’Anse du Brick kun je de weg langs de kust vervolgen naar camping Castel Château de Lez Eaux. Hier kun je in alle rust genieten op de grasvelden rond een prachtig landhuis. In de buurt van de camping liggen de invasiestranden van D-Day en een fascinerend musea over de Tweede Wereldoorlog. Hier kun je dus goed de geschiedenis van dit gebied gaan ontdekken!
Overnachtingstips: Castel Château de Lez Eaux en Castel l’Anse du Brick

Route 2 – Roadtrip langs de kastelen in de Loirestreek
In de Loirestreek krijg je de kans om al het pracht van het Franse erfgoed te bezoeken. Je rijdt langs Château d’Amboise, waar Leonardo da Vinci rust, het imposante Chambord en “Kuifje” kasteel – Château de Cheverny. In totaal zijn er meer dan 40 historische kastelen. Tip: maak vooraf een selectie om ter plaatse keuzestress te voorkomen en verspreid je bezoek over meerdere dagen of zelfs weken. Extra voordeel is daarbij dat je bij camping Castel Parc de Fierbois heerlijk overnacht. De camping ligt in een vallei, in een bosrijke omgeving en grenst aan een groot meer. De plek wordt ook wel Koningsvallei genoemd, een ideale plek om tot rust te komen en van het landschap te genieten.  
Overnachtingstip: Castel Parc de Fierbois

Route 3 – Een roadtrip van Genève tot de Côte d’Azur
Gedurende de zomermaanden is de prestigieuze route, de route des Grandes-Alpes, geopend. ’s Winters blokkeert de sneeuw hier namelijk de doorgang. De zomer is de ideale gelegenheid om de puurheid van het Alpenlandschap te ontdekken. De route loopt vanaf het meer van Genève tot aan de Côte d’Azur. Het landschap is afwisselend en start met bergachtig en ruig gebied dat overloopt in Provençaals landschap met cipressen en lavendel. Eenmaal aangekomen aan de Cote d’Azur biedt luxe camping Castel Domaine de la Bergerie, gelegen tussen Cannes en Saint-Tropez verdiende ontspanning. Het domein is omgeven door bos en vlak bij de zandstranden van Les Issambres. De camping heeft meerdere zwembaden en eetgelegenheden. Vanaf de camping kun je je roadtrip voortzetten via de prachtige kustroute via de N98 die je uiteindelijk in het mondaine Nice brengt. Overnachtingstip: Castel Domaine de la Bergerie


Route 4 – Een roadtrip voor natuurliefhebbers: van de Opaalkust naar de baai van de Somme

Aan de Opaalkust ligt de camping Castel Domaine de la Bien-Assise. Vanaf de camping maak je een geweldige roadtrip langs de Opaalkust richting de baai van de Somme. De Opaalkust is een kuststrook in het noorden van Frankrijk, op nog geen 5 uur rijden van Nederland met uitgestrekte zandstranden. Natuur en vogelliefhebbers halen hun hart op aan deze kust. Een bezoek aan het park van Marquenterre is een must voor hen vanwege de vele soorten vogels die er neerstrijken. Bezoek ook de gezellige en mondaine badplaatsen Le Touquet-Paris-Plage en Berck-sur-Mer en rijdt vervolgens door naar de baai van de Somme. Dit is een spectaculair gebied van open water, duinen en moerassen, met daartussen allerlei charmante dorpjes en kleine kustplaatsjes. Maak hier een tussenstop om de lekkerste mosselen en frietjes te proeven.
Overnachtingstip: Castel Domaine de la Bien-Assise

Over Les Castels

Les Castels biedt al meer dan 60 jaar luxe kampeervakanties in Frankrijk op 4- en 5 sterrencampings bij kastelen en op andere bijzondere plekken. In 1959 kwam Georges Pilliet met het briljante idee om kasteeleigenaren te vragen hun landgoed open te stellen voor kampeerders om zo het culturele erfgoed te beschermen en promoten en te voldoen aan de vraag van kampeerders naar een luxe campingconcept in Frankrijk. Nog datzelfde jaar sloten 24 kasteeleigenaren zich aan en vanaf dat moment was Les Castels een feit. Zie voor meer informatie over Les Castels en de aangesloten campings: www.lefrenchtime.nl/les-castels.

En dan nog dit

NAAR UTRECHT

Deze week is de campagne ‘Buitenleven in regio Utrecht’ gelanceerd. De gastvrijheidssector in regio Utrecht is zeer hard getroffen door de noodzakelijke maatregelen n.a.v. de Coronapandemie. De campagne is van start gegaan om regiobewoners te verleiden om bekende en minder bekende plekken in de regio te ontdekken. Wilt jij ook genieten van het buitenleven in regio Utrecht? Neem een kijkje op de website: visitutrechtregion.nl/buitenleven

TESTEN VOOR REIS

Tussen 1 juli en 31 augustus 2021 wil de overheid iedereen, die in deze periode getest moet worden om op vakantie te kunnen, een gratis test aanbieden. Gisteren is -met enige vertraging- daarvoor de overheidswebsite www.testenvoorjereis.nl gelanceerd. De ANVR is enthousiast over de aanbieding gratis testen, maar hoopt dat de nu nog zeer beperkte testcapaciteit en de ict-problemen die zich voordoen snel worden opgelost.

WONINGRUIL VOOR VAKANTIE

In mei van dit jaar is het aantal overnachtingen via huizenruil gestegen tot een niveau dat hoger is dan voor de coronapandemie. In vergelijking tot mei 2019 zijn er in dezelfde maand dit jaar 30% meer ruilen georganiseerd. Dit blijkt uit de data van HomeExchange, volgens eigen zeggen wereldwijd marktleider op het gebied van huizenruil. 

WELKOM IN ZWEDEN

De populaire Zweedse vakantieregio’s Småland, Skåne en Dalarna verwelkomen Nederlandse reizigers per 1 juli 2021 als de nieuwe reisrestricties ingaan voor Zweden. Het reisadvies verandert dan van oranje naar geel en dat betekent dat de regio’s zich opmaken voor een lange Zweedse zomer. Meer informatie over de Zweedse regio’s is te vinden op de websites van de regio’s DalarnaSkåneSmåland en Öland.

In het kort – nieuwsoverzicht

Video van de week: Een elektrische buscamper

De London Electric Vehicle Company, een dochterbedrijf van het Geely-concern waartoe ook merken als Volvo en Polestar behoren, kondigde een buscamper aan op basis van een van haar elektrische bestelwagens. (Meer bij Kampeerzaken.nl)

Weekendradio van Hit100.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.