Albelli houdt vakantieherinneringen vast

Albelli houdt vakantieherinneringen vast 9
Veel mensen geven duizenden euro’s uit voor hun (super)vakantie, maar wat is het je waard om de herinneringen daar aan te bewaren? Er zijn tientallen producenten van fotoalbums op de markt, maar Elke Dag Vakantie testte er eentje, die zich – vergeleken met andere programma’s die we eerder gebruikten – op een aangename manier weet te onderscheiden: Albelli.

Albelli is een 100% Nederlands bedrijf dat zich de laatste jaren met succes geprofileerd heeft op de markt van fotoboeken. Albelli is onderdeel van Albumprinter BV, één van de grootste Europese fotoboeken leveranciers. Albumprinter is actief in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk. Albumprinter heeft een eigen productiefaciliteit in Den Haag waar de productie plaatsvindt voor de hele Europese markt. In 2008 introduceerde Albumprinter het consumentenmerk Albelli.

Hieronder het verslag van de Elke Dag Vakantie-testpersoon van het werken met Albelli: “Wat mij heel erg opviel is dat bij Albelli benoemd is wat je allemaal kan. Bijvoorbeeld achtergrond/achtergrondkleur, terwijl in een ander programma je alleen icoontjes ziet. Doordat het bij Albelli met teksten staat is het veel handiger en sneller werken voor iedereen. Het programma van Albelli was voor mij compleet nieuw. Het staat allemaal duidelijk aangegeven wat je met het programma kan.

Het is leuk om verschillende creatieve dingen te proberen om je album zo mooi, compleet en persoonlijk mogelijk te maken. Ik zou persoonlijk nog wel wat meer neutrale sjablonen willen zien. Van bv de natuur; bomen, bos, zonsondergang enz. Vooral sjablonen die je mooi als achtergrond kan gebruiken voor 1 volledige pagina. Die er wat natuurlijker uitzien. Er is voldoende keus in maten en vormen fotoboeken. Voordeel is dat als je een maat van een boek gekozen hebt je deze zo dik kan maken als je wilt. Je kan er altijd bladzijdes eraan toevoegen. Ook zie je in het programma wat de kosten hiervan zijn. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Dit vond ik erg positief!

Je hebt ook de optie dat het programma je fotoboek maakt. Dus als je geen inspiratie hebt is dit ook nog een optie. Heb je weinig tijd? Sla je fotoboek op en de volgende dag kan je zo verder! Meestal als je terug bent van vakantie heb je heel erg veel foto’s. Je begint aan je boek en je weet niet meer welke foto’s je wel en niet hebt gehad. Ook dit is geen probleem met het programma. Verwerk je per ongeluk twee keer dezelfde foto dan geeft het programma een waarschuwing. Als je fotoboek klaar is kijk je onder waarschuwingen en dan zie je of je foto’s dubbel hebt of er een andere melding is. Deze controle heb ik nog niet ergens anders gezien. Heel erg fijn!

Na mijn bestelling zou mijn boek binnen 4 dagen geleverd worden. Dit is keuring gedaan. Het was prima verpakt zodat je geen beschadigingen krijgt. Erg zorgvuldig. Ik heb gekozen voor hoogglas en een plat liggend boek. Hoogglas is super mooi, echt een aanrader. Als je een foto over twee pagina’s doet is een plat boek een goede keus. Kwaliteit van het boek is prima. Stevige bladen en de foto’s zijn erg mooi.”

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.